Nisan ayına kadar sürmez bu savaş merak etmeyin.
Serhan Acar Geri Dönüyor. Bu sezonun anlatımını Serhan Acar ve yorumcu olarak Jason Tahindioğlu yapacakmış.
Anlatım programı böyle olacakmış.
@Spinar aynen, resmileşti.
https://tr.motorsport.com/f1/news/resmi-serhan-acar-bein-sports-ile-formula-1-anlatimina-geri-donuyor/10801521/
Geçti artık gelse ne olur, Sky Sport’tan devam.
Sonunda doğru olanı yaptılar. Ama yine de bu kuruma 5 kuruş para verilmez.
2026 sezonunun ve araçların tümüyle değiştiği yeni sezon bilinmezliklerle birlikte başladı. Yarışa başlamadan Piastri kaza yaptı, Nico starttan sonra garaja çekildi. İlk yarışta 8 farklı takımın puan alması çok güzel, özellikle gride yeni giren Audi için güzel bir yarıştı. Startta Ferrari’ler ve Fernando uçarak kalktı, startta kaybedenler Lawson ve Antonelli’ydi. Yalnız ilk yarışın en büyük şoku hem takımlar hem de pilotlar arasındaki farkın çok fazla olmasıydı ama tabii, bu durum herkes için normaldi. Audi, Aston ve Cadillac için iyi referanslar oldu, özellikle yarış boyunca Aston sürekli garaja gelip piste çıktı. Cadillac ise lastik aşınmasını kontrol etti, kısacası takımların araçları tam olarak anlaması için çok fazla zamana ihtiyaçları var. Düzlükte hız kesmek zorunda kalmaları benim içinde sinir bozucu bir durum, batarya ile ilgili durumu yazılım güncellemeleri ile çözeceklerini biliyorum. Kısacası sezon bilinmezliklerle dolu geçecek…
Yarışı izlerken çok yabancı hissettim açıkçası. Geçişlerin tamamen bataryaya bağımlı olması ve pilotaj yerine bir düğmeye basılıp geçiş yapılması çok çok kötü bir durum. Yarışları yapay hale getirdi, belki de ondan öyle hissettim. F1 TV rejisi araçların düzlükte tam gaz giderken yavaşladığını görmeyelim diye onboard görüntü sunmuyordu veya telemetri grafiklerini neredeyse hiç göstermediler.
Motor sporlarının zirvesi olan F1 için skandal bir durum.
Batarya ile geçiş yapılması çok yapay geldi drs çok daha iyiydi en azından fiziksel bir olay görüyorduk
Araçlar bu kadar çok bataryaya bağımlı olduğu için pilotlar tam gaz gitmek yerine onu şarj etmeye odaklı sürüşe geçti. Kurallar ortaya çıktığında bu endişelerden bahsedilmişti, bataryadan destek gelmediği için düzlükte hızın düşmesi ve vites düşürme olacak diye. Pol turunda bile lift & coast yapıyorsun artık, bu yarışta hızlı şikana gelene kadar düzlük hızı düştüğü için o şikanı limitte geçme diye bir şey kalmadı.
Zamanında geçiş olsun diye 1,5-2 km’lik düzlükler eklendi pistlere ve sonrasındaki araçlarda kamyon gibi olup yavaş virajları dönemediği için bu virajlar yüksek hızlı viraja çevrilmişti. İşte böyle pistlerde pilotlar bolca ayağını gazdan çekecek. Düzlük ortasında batarya yetmediği için hız azalacak. Şuan yapabilecekleri tek şey böyle pistlerde bataryanın vereceği maksimum gücü kısmak. Tur süresi biraz artar ama düzlük sonunda güç kesilmesi görülmez.
Yarış karmaşadan dolayı keyifliydi. Ferrari en azından bir aracı içeri alsaydı ne olurdu diye merak etmeden yapamıyor insan. Sonrasında yeni lastikle bile fark kapanmadı. Audi ve Lindblad ilk yarışlarından puan aldı.
Tarihin en genç pole pozisyonunu almakla kalmayıp onu galibiyete çeviren Kimi’yi en içten tebrikleri iletiyorum. Tek turda Haas iyi gözükmese de yarış temposunda hem Haas hem Alpine çok iyiydi, özellikle Colapinto ama Ocon ile yaşadığı temas onun yarışını mahvetti. Ferrari’ler sezona çok iyi başlarken sorunlarla boğuşan McLaren tekrar oyuna dönebilecek mi? Yarışta iyi yükselen Liam ve Carlos takımlarına puan getirdi. Aston ve Cadillac ise veri toplamaya devam ediyor, Max ise dayanıklılık sorunuyla yolda kaldı. Alpine, Mercedes ve Haas lastk koruma konusunda grubun başını çekiyorlar. Mercedes ve Ferrari hariç herkesin performans ve batarya kullanımı konusunda çok yolları var, iki hafta sonra Japonya…
Mercedes - Ferrari çekişmesi güzel oluyor ama Mercedes çok üstün herkesten. İlk turlarda denk giderken sonrasında fark açılıyor, resmen Toto Wolff’ün algı oyunlarıyla avans veriyor rakiplerine Mercedes. Alpine’de hisse alımı haberleri çıktıktan sonra aracın hızlanması da enteresan, perde arkasında Wolff bi işler çeviriyor yine.
bu adam poz verme işlerini iyi yapıyor ya
F40 sen nasıl bir şeysin ya ferrari mahzenden çıkarmış vermiş hamilton abimize
Fernando Alonso ve Melissa Jimenez çiftinin ilk çocuğu dünyaya geldi. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmesini diliyorum. İspanyol basını, çocuğa verilen ismin Fernando Alonso olduğunu yazmış. Yıl 2060 olsa bile gridde hala Fernando Alonso göreceğiz, belki de iki tane birden görürüz. ![]()
Ollie’nin korkunç kazası, güvenlik kurallarını tekrar gündeme getirdi. Neyse ki, Ollie’nin sağlığında bir sorun yok. Ben Audi’nin burada iyi olmasını bekliyordum fakat olmadı. Startta kötü start alan Mercedes liderliği Oscar’a kaptırdı ve George yarış boyunca Oscar’ı geçemedi. Aracı sürmekle zorlanan Max, bütün yarış Pierre’nin arkasını seyretti. Uzun zaman sonra yarışa başlayabilen McLaren ise Ferrari ile kafa kafaya hatta Mercedes ile yarışabilen bir araca sahipler. Stella bunun nedeninin asfalta ve pistin yapısına bağladı. 5 haftalık ara…
Not: Fark eden oldu mu, bilmiyorum ama ilk iki yarışa göre hem sıralama da hem de yarış boyunca güvenlik aracı öncesi ve sonrası grid birbirine çok yakındı. Hatta gözüm sürekli arka taraftaydı, Checo uzun bir süre öndekilerin peşini hiç bırakmadı, sadece son 15 tur performansı çok düştü. Ayrıca Aston ise Fernando ile yarışı bitirmeyi başarabildi. Bu hafta ünlüler arasında Ana-Taylor Joy, Jack Black, Brie Larson ve Chris Pratt gibi isimler vardı.
9 Nisan’da yapılacak toplantı öncesi, sunulan bazı fikirler…
https://tr.motorsport.com/f1/news/2026nin-en-yaygin-sorununa-radikal-cozum-onerisi/10810447/
- Maksimum güç çıkışının 350 kW’tan 250 kW’a düşürülmesi
- Enerji geri kazanımının 350 kW seviyesine sabitlenmesi
- Maksimum enerji kullanımının 9 MJ’den 6 MJ’ye düşürülmesi
- Güç artış hızının 100 kW/s’den 50 kW/s’ye düşürülmesi
- İçten yanmalı ve batarya aksamı dengesinin %50/%50’den %60/%40’a değiştirilmesi
https://x.com/fiagirly/status/2041163597691109647
abim döktürüyor yine ya
daha iyisi gelmiş videonun güncelledim linki ![]()
Yeni düzenlemeler açıklandı…
https://tr.motorsport.com/f1/news/fia-miami-gp-oncesi-yeni-kural-degisikliklerini-acikladi/10814164/
geçen sefer olduğu gibi nerede ne kadar yandaş varsa vip bilet dağıtırlar ki yandaşlar çoşmuş bile, zaten artık izlemiyorum saçma sapan bir şey oldu.
2027’de, 60/40 oluyor…
https://tr.motorsport.com/f1/news/f1-2027de-50-50-guc-dagilimini-sonlandiriyor/10819346/