Ford F-MAX Mod Projesi

Bu forumda neden her soru soran insanları modu kötülüyormuş gibi eleştirmek zorundasınız ? En başından beri takip ediyorum yorumlarda da bulunuyorum. güzel yorum yapanda kabin ışığı örneği gibi eleştiriliyor soru soranda eleştiriliyor merak etmekte mi suç modu yapan ister cevaplar ister cevaplamaz bu soru motivasyonunu mu düşürüyor alt tarafı bi soru biz basitiz siz mi üstünsünüz ? belki siz takılmıyorsunuz ama scs ile yarışacak kalitede mod yapılıyorsa her detay önemlidir. modu yapanlar dünyada ön plana çıkacaklar ve bütün iyi niyetimle onlar için söylüyorum yoksa banane ben hiç oyunu bile oynayamıcam sadece oynanış videolarından izleyebilicem

5 Beğeni

Tuşların ışıklandırılması bu akşam yapıldı. Herhalde birkaç güne diğer ayrıntılarla yeni görüntü paylaşılır. Ön camda sensörler planlanmıştı eklenecekler zaten ufak tefek şeyler sonraya bırakıldı. Bir sürü soru tekrar tekrar geliyor. Bazı sıradan şeyler zaten böyle bir projede olabilecek şeyler.

4 Beğeni

Çok teşekkür ederim cevap için

Eğer dediklerin doğru olsaydı bu proje konusu açılmazdı :slight_smile: O zaman insanların eleştirilerine ihtiyacımız da olmayacaktı. Aynı sorular üst üste gelince insan bir düşünüyor acaba bizde mi sorun var diye. Halbuki kabin ışığı işte ışıklandırma cart curt böyle basit şeylerin zaten olacağını, projede her detayı düşünüyor olmamızdan anlamak mümkün.

Bazen öyle sorular geliyor ki şaşırıyoruz.
Tekrar ediyorum böyle bir proje için böyle basit sorular anlamsız oluyor çünkü bunlar zaten olacak. Projedeki halihazırda detay seviyesi bunu açıklar nitelikte.
Yazdıklarımı kişisel olarak algılama lütfen.

13 Beğeni

Çok teşekkürler :slight_smile: bu mod ve siz emeği geçenler çok iyi yerlere geliceğinden hiç şüphem yok ve oynayamayacak olsam bile mod çıktıgında gerçekten beni çok sevindirecek çünkü bu ülkemiz için ets2 dünyasında çok ses getirecek bu kesin.

4 Beğeni

ETS 2 için yakında çıkacak olan Ford Trucks F-MAX modunda bir sürü boya paketi sizi bekliyor. SCS Software’ın resmen yayınladığı Turkish Paint Jobs Pack DLC 'sine destek getirildi. BM Logistics sanal şirketinin boyamaları şimdiden hazırlandı. Türk firmaları ve yabancı firmaların boyamaları da F-MAX için uyarlandı. https://www.simulasyonturk.com/ets-2-f-max-modu-icin-bm-logistics-turkish-paint-jobs-gercek-lojistik-firmalari-boya-paketleri-hazirlandi/



boyamaları @blackmoon @SinagritBaba hazırladı ve fia etrc, truck of the year, katalog renkleri de @ONURKULL’a ait :smiley:

43 Beğeni

Farlardan nerdeyse bahsetmedik zor bir tasarımı var deniyordu acaba istediğiniz gibi oldu mu ve f maxin o led farı(gündüz farı) gece nasıl parlıyor çok merak ettim :grin:

1 Beğeni

Fotoğraflar şahaneeee :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Arkadaşlar ellerinize sağlık hasan sanada çok teşekkürler sürekli bilgilendirmelerde bulunduğun için.

11 Beğeni

Ufak tefek materyal ayarlamaları var sadece :slight_smile: Onun dışında memnunuz

8 Beğeni

Farlarda mercekli birde normal seçeneği var sanırım modda da olacak mı? Resimlerde iki çeşidide var çünkü.

Kendi sorunu kendin cevaplamışsın.

14 Beğeni

Soruyu sorduğuma göre mod yapımcılarından cevap bekliyorum. Boş laf söylemeye gerek yok.

Yapımcılara Allah sabır versin…

6 Beğeni

Öncelikle merhabalar SimulasyonPark sitesinde yeniyim. Aslında eurotruck2com (bu sitenin eski adı) zamanlarından beri buralardayım fakat uzun bir ara vermiştim. Tekrar bir dönüş yaptım. Bertan ve Emre ye burdan saygılarımı sunuyorum. Bir kaç tavsiyem var fakat mod için değil. Mod zaten sizin işiniz siz en iyisini yaparsınız, benim size tek tavsiyem şu 1000 tane yorumun içindeki yaklaşık 300-350 tane gereksiz boş aptalca yorumları dikkate almadan aynı özveri özen ve azim ile çalışmaya devam etmenizi tavsiye etmek olacaktır. Buradan kolay gelmesini diliyorum. Sağlıkla sıhhatle kalın. Sevgiler…

2 Beğeni

Öncelikle elinize Emeğinize Sağlık aracın dış modellemesi falan gerçekten muhteşem olmuş iç modelleme ile alakalı 2 olumsuz durum gördüm en azından bunları paylaşayım dedim.

  1. Direksiyon simidi çok kalın gözüküyor biraz ince olamaz mı?
  2. yol bilgisayarı özellikle üst kısımda ki dikdörtgen şeklinde olan yerler güzel olmamış gibi daha daha doğrusu uymamış gibi, o kısımların arka planları gri olmuş bu da çok göze batıyor aşağıda ki görselde ki gibi düzenlenme şansı olabilir mi?

bunlar kişisel görüşlerim, tekrardan elinize sağlık.

com-5

2 Beğeni

@Hayrettinkmk iki seçenek de var

@falcon78 fotoğraflarda biraz kalın görünebilir ama bu açılarla ilgili ve yine doğru ölçülerde yapılmaya çalışıldı @bertan06 cevaplayabilir
oynarken sıkıntı yaşayacağınız bir farklılık yok görmüyorsunuz
dashboard ise elbette gelişebilir birçok şey değişecek ancak burası biraz hassas bir özellik ayrıca gerçek görüntü ile %100 benzerlik göstermek zorunda değil @Emre54

Fazla ayrıntı ve fazla düzenleme, değişiklik gibi durumlar modu geciktirebilir. Şu an seslere odaklanıldı zaten aynaların yeniden modelleneceğini biliyorsunuz. Her şey ilk sürümde düzgün duracak şekilde hazırlanıyor. Çıktıktan sonra topluluğun geri bildirimleri sonucu yine rahatsız olunan konular varsa elden geçirilir. Ama şu an gerçekten kapsamlı testler yapılıyor.

19 Beğeni

Öncelikle durumu bizimle paylaştığın için teşekkürler.
Hemen açıklamaya geçelim:

Aracın interior kısmını çizerken olabildiğince ölçülü çizdim yani elimizdeki referansları sahneye koyup üzerinden çizerek hareket ettik. Direksiyon da aynı şekilde. Gerçekteki kalınlık neyse o şekilde modellendi. Ekstra “şunu da şöyle yapalım geçiştirelim, nasılsa kimse farketmez” gibi bir zaafiyet söz konu olmadı hiçbir zaman.

Oyun içerisindeki perspektif, kamera açısı gibi konular modeli bazen farklı gösterebiliyor. Bunun sebebi de sizin sadece bir kaç farklı referansa bakmış ve o referanslardaki açıları ezberlemiş olmanızdan kaynaklı. Kıyaslamayı hep aynı referanslara bakarak yaparsanız yanılırsınız.

15 Beğeni

Başgan aracı çıkarmakta acele etmeyin millet şu range t’nin biraz tadını çıkarsın
Şimdiden Hayırlı Cuma’lar olsun ve hayırlı işleriniz olsun

1 Beğeni

Teşekkür ederiz. Zaten geriye kalan işlerin halledilebilmesi için minimum 1 haftamız var.

Ayriyeten şunu da söyleyelim, sıfırdan araç yapmak zor bir meseledir. İstediğiniz kadar profesyonel olun, üzerinizdeki o estetik kaygı meselesi; model her ne kadar basit çizgilere sahip olsa da sizi rahat bırakmaz. Çünkü elinizden geldiğince maksimum gerçekçiliği yakalamak zorundasınız. Ki F-Max gibi kompleks bir tasarıma sahip araç için sürecin bu kadar uzuyor olmasını, SCS’nin çıkarttığı araçlardaki süreç ile kıyaslamak yanlış olmayacaktır (lisans mevzuları dışında).

Kısacası sonucun en iyisini elde edebilmek için zaman gerekiyor.
Umarım bu konuda olumlu bir frekans yakalayabilmişizdir.

20 Beğeni