Fernbus Coach Simulator - Ana Konu

Ben berlinde etkinlik merkezi buldum. Ne işe yarıyor ? Yeni gelecek otobüsleri burada tanıtıyorlar diye tahmin ediyorum ben.

Evet öyle oluyor ekstra bi özelliği yok

1 Beğeni

Videoda Tom adlı bir geliştirici, UK haritasının kış aylarındaki görünümünü tanıtıyor. Haritada kar yığınları ve buzlu yollar gibi gerçekçi kış efektleri bulunacak. Bu efektlerin sadece görsel olmadığını, aynı zamanda otobüslerin sürüş fiziğini de etkilemesi hedefleniyor, yani kaygan yollarda sürüş deneyimi daha gerçekçi olacak. Geliştirici, bu kış efektlerinin şu anda sadece UK haritasında olacağını, ancak gelecekte diğer haritalara da gelebileceğini belirtiyor. Videoda ayrıca, oyunun ses tasarımına odaklanmak üzere Niklas adlı bir çalışanın TML Studios’a geri döndüğü ve oyunun ses ambiyansını geliştireceği belirtiliyor. Topluluktan gelen yağmurun gerçekçiliği ve sesiyle ilgili geri bildirimler de dikkate alınarak iyileştirmeler yapılacağı ifade ediliyor.

3 Beğeni

TML Discord’unda görmüştüm Birleşik Krallık DLC ismi geçtiğini. SCS’de olduğu gibi blog vb. olsa da rahatça anlasak neyin ne olduğunu. Videolar zaman kaybı gibi. Verimli değil çoğu zaman. Özet geçen de genelde olmuyor.

Bir de seslerin sıfırdan düzenlenmesi lazım TML oyunlarında. Başka çare yok. Sorun teknik çünkü bir mod yapımcısından Discord’daki bir kanaldan öğrendiğim kadarıyla. Ses kanallarının kısıtlı olması esas mesele. Bu yüzden ne kadar gerçekçi ses de eklesen gerçekçi duyulmuyor. Hatta bir sayı da vardı da unuttum. Mesela atıyorum OMSI 2’de aynı anda 40 ses duyabiliyorsan The Bus’ta (Muhtemelen Fernbus da dahil) bu sayı 7 mi neydi komik bir şekilde.

Harita güzel, optimize idare eder, otobüsler paralı olsa da çok falan ama gel gör ki düzgün bir sürüş olmayınca soğuyor insan. Retarder gücü oldu bitti çok fazlaydı mesela sanki uçak freni mübarek. Otobüslerde hep şanzıman sorunu var The Bus da dahil. Vitesler hiç akıcı geçmiyor, araç hep zorlanıyor ve çabuk hız kaybediyor düşük viteslerde. Bunu çözemeleri de şart. Ayna ayarı artık gelmeli yani yıl olmuş 2025 ve aynaların görüş açısı kötü maalesef. Otobüsün arkası sanki 15 metre değil de 25 metre geride gibi duruyor örneğin. Belki de bunun bir sebebi performans ama belki işte.

Çok güzel bir simülasyon olacakken bunları düzeltmemeleri hep canımı sıkıyor. İki sefer atıp yapacağınız oyunu … deyip daha da bakmıyorum. Gerisi hikaye bence; sürüş/fizik, ses ve aynalara düzgün bir ayar çekilse bu iş olur.

2 Beğeni

Şu oyunda keşke modlama sistemini daha açık hâle getirseler sadece skinle sınırlı kalmasa

3 Beğeni

TML kendini sıfırdan oluştursa, yine de hiçbir oyunu OMSI 2 nin yanından geçemez. Omsi efsodur :v:

2 Beğeni

videoyu yapay zekaya attım özetle dedim öyle çıkan sonucu buraya yazdım :smiley:

2 Beğeni

En iyisi bu sanırım. Discord’da o kadar kişi var çoğu bahsetmiyor bile.

Bu oyun düzelmez.2.200 saat kadar oynamışım.Hvt geliştikten sonra tamamen bıraktım Fernbus ı

2 Beğeni

Çok dayanmışsın, bravo. Ben o kadar ETS 2 oynadım yıllarca 4000 etmedi, The Bus’ta da yeni 800’ü devirdim o kadar girmeme rağmen. :grin: Fernbus ise 13 saat. :joy:

Dile kolay 9 yıllık bir oyun Fernbus. Belki kaçırıyoruz bunu, inanamıyoruz ama koca 9 yıl… Haliyle insan düşünüyor, 9 yılda çözül(e)meyen sorunlar gelecekte mi çözülecek diye. Umutlanmak istiyorsun ama geçmiş neydi ki gelecek ne olsun diyorsun.

Bence TML Aerosoft’tan kurtulmalı artık bir yandan. Ben baş şüpheli olarak Aerosoft’u görüyorum. ViewApp yıllar sonra kurtuldu bakalım. Tabi bunun için önce yeni projeler lazım, bu da kısa sürede imkansız gibi duruyor.

3 Beğeni

Fernbusa İngiltere mi gelecek şimdi ?

Evet. Ama tarih belli değil.

İngiltere gelirse nasıl olacak acaba ? Orada soldan akıyor ya trafik. Feribot sistemi gelirse güzel olur. Fransa DLCsine calais şehri gelir orada liman olur feribotla Dover şehrine gideriz. Bence güzel olurda ama TML feribot işini yapabilir mi bilmiyorum.

1 Beğeni

Bu oyuna optimizasyon düzelip bugları düzelip yolculara yürüme animasyonu eklense (Molalarda dahil.) yeterli bence. Tabi ben otomatik vites kullanıyorum. O yüzden sanşıman beni ppek etkilemiyor. Seslere gelirsek seslerde geliştirilebilir. Belki yolcuya konuşma eklenebilir. Şuanda sadece tepki gösterdiklerinde konuşuyorlar.

Çoğunluk zaten dediğin gibi düşünüyor da ben farklı bakıyorum.

İlk olarak herkes otomatik kullanmak zorunda, oyunda manuel vites yok. Ayrıca otomatik kullanmak zorunda olmasam da otomatik kullanırdım yine.

Ayıptır söylemesi G29 setim de var ama gel gör ki bu oyunda ve The Bus’ta (The Bus yine daha iyi bu arada.) pek de dillendirilmeyen, nedense sanki görülmeyen sürüş sıkıntıları var. “Sürüş gerçekçiliğini” özellikle ETS 2, OMSI 2 ve yeni çıkan City Transport Simulator ile karşılaştırınca bayağı bayağı sınıfta kalıyor TML. Hızlanma/yavaşlama ve duruş süspansiyonunu bir türlü istenilen seviyeye getiremediler, bunu kendileri de itiraf etti en son hatta. The Bus için iyileştirme yapacaklarını söylüyorlar, belki Fernbus’a da yansır. Çünkü bir bakıma ETS 2 ve ATS gibi kardeş oyunlar bunlar.

Yani yine örnek vermek gerekirse, dururken frene basıyoruz malum. Normalde frene basışımıza göre otobüs veya tır, hatta araba bir tepki verir, gerçekte de böyledir. Frene çok basarsan araç doğal olarak öne doğru esner (Süspansiyondan dolayı). Üstte yazdığım üç simülasyonda da bu güzel bir şekilde işlenirken ne hikmetse TML oyunlarında frene tam da bassak doğru dürüst bir esneme göremiyoruz. Araçların vites atışlarında bayılması, kickdown denen olayı sağlayan adaptif şanzıman özelliğinin olmayışı ki bu çok önemli bir eksik, gerçekle neredeyse tamamen alakasız/eksik vites oranları, gazı bırakınca bazı araçlarda çok seri hızın düşmesi (Adeta frene basmışsın gibi olur, Setra’da böyleydi. Güzelim otobüsten soğutuyor.), retarderin aşırı güçlü olması gibi sorunlar da var. Bütün bunları nedense sadece ben görüyorum sanki. :thinking:

Bana göre optimize en son dert edilecek şey. Herhangi bir oyunda akıcı deneyim için bugün 3060 Ti’nin altına düşülmemesi gerektiği açık zaten. Bir de olur da FSR/DLSS eklenirse optimize dolaylı yoldan daha da çözülmüş olur. Bu arada The Bus’ta özellikle DLSS çok iyi çalışıyor, göze çarpan kalite düşüşü olmadan fps artışı sağlıyor.

2 Beğeni

Düzelirse güzel olur. Umarız bir gün Fernbusa büyük güncelleme gelir ve senin söylediklerinde düzelir. Zaten TML bunun farkındaysa ve çözülebilecek şeyse çözülür bence.

Şu bilet kestiğimiz yerede Ülke ve şehri seçsek ayrı ayrı güzel olurdu. Eskiden tek Almanya vardı daha kolaydı ama şimdi bir sürü ülke var. Dahada eklenir mesala İngiltere eklenecekmiş. Tek tek bulup seçmek biraz zor oluyor.

2 Beğeni

Burada İngilttere hakkıdna bilgilerde var. Ulaşımı nasıl olacak vs;

Yanlış anlamadıysam oyuna Feribot eklenecekmiş. Calais şehri düşünülmüş fakat Sadece fernbus oyununa sahip olanlar başka ülkelere gitemedikleri için Almanya’dan feribota binilebilecekmiş. Yanlış anlamadıysam.

1 Beğeni

Oyuna Sınır kapısıda lazım.

Kapak fotoğrafdaki otobüs oyunda olan otobüs mü ? Lisans yok gibi ama öyle otobüs oyunda görmedim. Acaba yeni gelecek otobüsün işareti mi ?