- oyuna girerken hava durumuna oy veriyoruz (sis,güneşli,yagmur,fırtına,anomali fırtına) en cok oy alan hava durumu ile oyun başlıyor.
- ilerde gece ve anormal gece secenekleride olacak.
- sis seceneginde 1-2 metre görüş mesafesi olacak.
- güneşli havada anormal durumları görmemiz zorlaşıyor (hatırlayın stallker)(ısı noktaları,parlamalar)
- rüzgarlı havada hızımız düşüyor
- yagmurlu havada radyasyona maruz kalma ve agaclar arasında saklanma zorlaşıyor
- fırtınada ise yagmur ve rüzgar ikilisi ile şiddetli şimsek eşliginde karanlık ortamda hem görme hemde ses konusunda zorlanıyoruz.
- anormal fırtına hakkında sadece gülüyor yapımcı
bölge seviyeleri (alan daralmasına degişik bakış)
seviye 0 = tüm harita temiz fakat kurt sürüleri hala en iyi yagma alanlarında dolaşıyor,en kısa sürede silah alma veya ölmek arasında secim bize kalmış.
seviye 1 = radyosyon seviyesi arttıgı için kurtlar bunun müjdesini verircesine daha agresif
seviye 2 = artık anomaliler başlıyor (ısı noktaları) artık kurtlar yanında ısı noktalarıylada mücadele etmemiz gerekecek bu nedenle koşmak pek akıl işi degil
seviye 3 = artık işler cıgırından cıkıyor ve sürekli zarar görmeye başlıyoruz
seviye 4 = sadece ölüm.
oksijen tankı ile 2 seviye alanda bir müddet kalabiloruz,3-4 seviyede ilk yardım malzemeleri yoksa şansımız pek yok.
birkac güne cok özel bir bilgide paylaşacaklarmış.
(rus oyun sitesine yapımcının verdigi resmi bilgileri cevirdim)
bir bilgi = ısı anomalisi var olan bir olay,nedeni hakkında düzgün tez hala yok.
ısı anomalisini 5 sene önce gözlemledim (oyunun oldugu yer ile baglantılı bir bölge diyelim) ve hala o anki korkuyu yaşıyorum, bir anda 30 cm capında haraket eden ışık topu görmek (saf ışık içinde morumsu dalga)