Anadolu çiftçisi tarzındaki oyunumda yüncülük işiyle birlikte sütçülüğe başladım. Sütçülükle ilgili rehberime buradan ulaşabilirsiniz.
Süt üretimi için beslediğim ineklerime katı gübre üretmeleri için saman veriyorum. Elde ettiğim katı gübreyi şimdilik 2 tane olan seralarımda kullanıyorum. Saman vermediğim zaman sıvı gübre üretiyorlar ama ona pek gerek duymadım. Sıvı gübre ihtiyacımı mısır silajından sağlamayı planlıyorum. Aslında aman aman bir ihtiyaç değil benim için ama beleş gübre göz çıkarmaz
Tarlaları her zaman 1.20 verim alacağım rotasyona göre ektiğim için mısır silajı da yapmaya başladım. Yalnız henüz zenginleşemediğim için traktöre bağlı ekipmanla silaj biçiyorum. O da vakit alıyor haliyle. Silajı BGA’ya sattıktan sonra elde edeceğim sıvı gübreyi kullanmaya başlayacağım. Böylece marketten gübre almaya gerek kalmayacak ve sağladığım ufak kar, zenginleşmeye başlamamın yeni bir adımı olacak
Hala 2 traktör (orta ve küçük boy) ve 1 biçördöver sahibiyim. Tahıllar dışındaki çim, mısır silajı, şeker pancarı gibi her şeyin hasadını traktöre bağlanan ekipmanlarla yapıyorum. 3. bir traktöre hiç ihtiyaç duymuyorum ama elimdekileri yükseltmek ve silaj biçeri almak istiyorum. Lakin hala tarla sayımı çoğaltmak ana hedefim olduğu için yeni ekipman almak epey zaman alacak