emmolu tarla mı yakıyon
Hocam ne yaptın durumları ? Büyükbaşa girdin mi ? Güncelle bizi yahu.
İnşaatım devam ediyor. Bir yandan tarlalarla bir yandan 1 milyon krediyle uğraşıyorum. 500k civarında bir parayı kaybettim…
Daha giremedik ya yem stoğu yapmakla meşgulüm, biraz da öz sermaye ile girmek istediğim için geç kaldım, ama bu arada zaten öz sermaye birikirken yem stoğu yapıyordum.
Şimdi işte ot balyası yapmakla meşgulüm
Artık gireceğim yani, plan projeyi çizdim iki tane ahır yapacağım bir tanesi süt için bir tanesi çiftleştirme ahırı olacak, mantık şu, doğan buzağıları çiftleştirme ahırına almayı planlıyorum ki yer kaplamasın süt ahırında, ırk olarak henüz bir karar vermedim, bu oyunda erkek hayvanlar olmasa da bi ticaret sistemi gelmiş hayvancılığa, daha anlamlı ve para kazandıran hale gelmiş, hayvan satarak kar elde edebiliyorsun, hayvanları çok yaşlandırırsan değer kaybediyor, kısacası yani hayvanın bi top seviyesi oluyor örnek veriyorum 48 aylıkken bakımı iyiyse en yüksek değere ulaşıyor, satıp kar ediyorsun, takip edersen zarar etmezsin, hayvanları yenilersin hem. Şu olayı nasıl halledeceğim ama bilmiyorum, hayvanların hepsi aynı anda doğurduğu için ben o istediğim sistemi yine yapamayacağım, her şekilde süt ahırını yarı yarıya boş bırakmam gerekiyor ki hayvanların hepsinden yavru alabileyim, saçma, bu sistemi düzeltecek bir mod bekliyorum, mantık şu süt ahırında 10 hayvanlık boş yer varsa 10 buzağı doğacak ben o buzağıları diğer ahıra aldıktan sonra bi on buzağı daha gelicek, böylelikle 100 hayvandan 10 buzağı değil hepsinden buzağı almış olucam, bildiğiniz üzere ahırda yer yoksa boş yer kadar hayvan çoğalıyor, sanırım bunun için ufak bir dosya düzenleme yöntemine başvuracağım, tüm ahırların kapasitesini iki katına çıkarıcam ki orijinal sayının tamamından yavru alabileyim, aksi takdirde ahırı doldurmanın hiç bir anlamı kalmıyor, ha ben yavruları aldıkça buzağıların doğmasını devam ettirecek bir mod gelirse mükemmel olur, hem gerçekçi olur, ahırdaki tüm hayvanlar aynı gün mü doğurur

FS19 da mevsimler moduyla yaptıkları şu sistemi yazıklar olsun fs22 de yapamadılar https://youtu.be/UDf0uSxWDfk?si=GQ-htFKYAt0wsQ1t
Gördüğünüz üzere her hayvan ayrı profile sahip oluyor kiloları vs yazıyor, ha kilolar aldığın hayvanlarda hep aynı oluyordu ilk başta ama vardı yine de bu sistem
Şanssızlık fena denk gelebiliyor, bir tur tarlama hortum vurmuştu kötü zarar etmiştim. Bayağı işleri büyütmüşsün sen. Favorim büyük bir Fendt almak ama şu an mümkün değil. Borç gırtlakta.
Ev inşaatını bitirdik şükür. İkinci elde denk gelen boş paket kırmızı Kodiaqı aldık(Tercihim RS paket beyaz veya siyah olurdu sıfır alsam). Para olunca film çekilecek camlarına.
Bir de ikinci elden 160 beygir traktör çözdüm.
Tarlaya kanola ektik bakalım bir şeyler kazandırır inşallah.
Garaj bu gözükmeyen bir kaç tane daha ekipman var ufak kamyon yükleyici falan işte, sıfır aldığım araç ekipman çok az burada, %70’i ikinci el hep garajın, pahalı araç ekipmanların çoğu ikinci elden denk geldi, silaj makineleri, Claas traktör Fent John Deere falan hep ikinci elden.
adamda 2 tane silaj makinesi var yuh
Yatırım yaptık ki alabiliyoruz
Onlar öyle bir zamana denk geldi ki çektim krediyi önce Fendt geldi onu aldım, o borcu bitirdikten sonra üstüne bir de bu New Holland silaj makinesi düştü ikinci ele ona da bi kredi çektim.
Onların borcu çoktan ödendi bile.
Balya depoları Silaj depoları kuruldu, daha peyzaj düzenlemesi falan yapılacak etrafa.
İnek ahırlarını da bu tarafa oturtmayı planlıyorum.
Hava güneşli olursa köşeyi dönüyoruz, hava bulutlu olursa yandık.

Şu anda bankaya güncel borç 20 bin €. Aşağı yukarı günlük tüm her şeyden gelir hava güneşli de olursa 120bin€ falan.
120bin gelen şeyleri kaldırdım ben
Bi daha yağmur yemeden şu anda tek derdim şunları depoya almak aşağı yukarı 80 kuru ot balyası var. Yanlışlıkla balyaların boyutlarıyla da oynamışım
birisi orta boy birisi çok büyük olmuş.
Çiftlik her türlü mali denetlemeye açıktır buyurun gelin

Crash yedim balyaları yerleştirirken, balya deposu modu umarım sıkıntılı değildir.
Balya deposu modu olarak bunu kullanıyorsunuz değil mi? Görüntülerden anlamaya çalıştım da.