Farming Simulator 25 [Ana Konu]

Şimdi kendi fikirlerimi söylemek istiyorum, ilginç bir şekilde beni bu kez yanılttı Giants, açıkçası hiç bir şekilde beklemiyordum gerçekçi fiziklere sahip su materyalini, gerçekçi su fizikleri var yani, tek gördüğüm eksiklik burda lastiklere güzel bi su sıçrama efekti yapılabilirdi ama modcular bunu halledecektir zaten, ha yine bazı noktalarda Giants acemiliği dediğim noktalar vardı görüntülerde, mesela aşağıdaki görüntü
Ekran görüntüsü 2024-07-04 005137
önceki oyunlarda bu problem yokken neden fs19 fs22 ve fs25 de bu var anlayamadım, pürüzsüz geçişler değil de kare kare şekilde geçişler var tarla kenarlarında, önceki oyunlarda çok daha pürüzsüz geçişler vardı tarla kenarlarında.

Bunların dışında şu arka planda akan görüntü dikkatimi çekti, açın tekrar izleyin bu görüntüyü kasıtlı olarak yapılmış belli, videoda arazi deformasyonuyla ilgili bir şey göremedik ama arkada bu akan görüntüde traktörün sürekli tarlada gidiyor olması kasıtlı olarak yapılmış bir şey, yani toprak dokusunda da güzel şeyler olacak, lastiklerin konumu falan şüphelenmemek elde değil, neden göstermedikleri konusunda bir fikrim yok galiba bilerek saklıyorlar şu anlık, tamamen ayrı tanıtacaklar galiba.

Oyun içi arayüz çok hoşuma gitti, önceki oyunlar bana sade ve cansız geliyordu, yeşil renk yakışmış.
Özetle şahsi düşüncem oyun maalesef yine olmuş :smiley: dönüp baktığımızda çünkü oyun gerçekten çok iyi noktaya geldi, bazı arkadaşların serzenişlerini anlıyorum, ben de bazı konularda hala eleştiriyorum fakat günün sonunda yine bu oyunu seve seve oynuyorum, adamların istediği bu zaten, her kitleye hitap etmek, yoksa bu adamlar en kralını yapar, bilerek yapmıyorlar bazı şeyleri ki bir sonraki oyunlarına malzeme ve içerik çıksın, her şeyi bir anda getirirlerse bu adamlar ilerde ne yiyecek? :smiley:
Ben FS25 deki gelişmelerden memnunum şu ana kadar daha çok az şey görmemize rağmen gayet kafi bu gelişmeler, hele hele gerçekçi su fiziği :smiley:
Araç fizikleri konusunda bir gelişme görememizin sebebi kendimce şu yüzden olduğunu düşünüyorum, oyunda çok fazla araç ekipman farklı tip de makine var, bunları baştan sona ele almanın kolay olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden belli bir temelin üzerinde devam ettiklerini düşünüyorum, bir motorda yapılması çok kolay bir şey başka bir motorda çok zor olabiliyor, temeli nasıl kurduklarına bağlı.

Daha göreceğimiz çok şey var, şu anda oyun beni mutlu etti, lakin arazi deformasyonunu görmemiz gerekiyor, yorumlarda baya tepki gösteren olmuş.

2 Beğeni

Arkadaki traktör şu anda da aynı gidiyor. Tarlada zaten rastgele şekilde batıp çıkıyoruz. Tekerler hep inip kalkıyor. Belki tarlalarda taşlar gibi rastgele oluşan toprak öbekleri yapmışlardır. Şu an görüntülere bakınca devrimsel bişey yok.

6 Beğeni

Yine birazcık hypelamayı başardılar ya. Özellikle şu araçtan yansıma ve buğday, çeltik v.s textureların iyileştirilmesi olayı yine seriyi sattıracak gibi. Üstüne haftasonu biraz da zemin olayını eklerlerse tamamdır. Ne yapıp edip bunu başarıyorlar hakikaten tebrik etmek lazım adamları.

1 Beğeni

Oyun üç senede bir çıkıyor artık ve tekel, ister istemez hype oluşuyor zaten, bu yıllardır böyle.
Bu kez ama oyuncuların tepkisini net bir şekilde gördüm yorumlarda, önceki oyunlarda bu kadar olduğunu düşünmüyorum, özellikle arazi deformasyonu deyip de arazi deformasyonuyla ilgili bir şeyler görmemiş olmamız oyuncuları bi hayli endişelendirmiş anlaşılan ben de dahil.

Arazi deformasyonuyla ilgili beklentileri çok karşılamayacak fakat önemli ölçüde etki yapacak bir özellik getirecekleri kesin. Yansımalar, kaplama kaliteleri ve atmosfer bayağı değişmiş. Artık karton gibi gözükmeyecek araçlar. Yeni grafiklerin sistemleri zorlayacağı kesin. Bekleyip göreceğiz bakalım.

Hafta sonu FarmCon varken maalesef yayın yapamayacağım. Salı günü dönmüş olurum ona göre ne var ne yok o akşam bakarız. Mobilden takipte olurum.

Suyun hareket etmesi harika keşke tekerlerin kenarlarında da bir efekt olsaydı.

Oyunu full ayarlarda oynamak isterdim lakin sistemimiz ortada açarsa şükredeceğim.

Yarın ne olduğunu göreceğiz.

?
Oyunun tam anlamıyla ne olduğunu bu gün Farmcon da göreceğiz, tamamen ortaya çıkacak, yanlış bir şey mi dedim?

Bu akşam ki farmCon yine saat 20:00’damı başlayacak

Şu ana kadar başlamış olması gerekiyor ama ben de anlayamadım tam ne zaman başlayacak, Almanya ile bir saat fark var arada, başlangıç olarak saat 10:00 demişlerdi.

(Başlamış şu anda birisi canlı yayın yapıyor.)

Hayırlı uğurlu olsun! GERÇEKÇİ TOPRAK DOKUSU ARTIK OYUNDA VAR! Arazi deformasyonunu gösterdiler! Sonunda be sonunda! İşte şimdi tam oldu benim için. :slight_smile:

Alkışladılar falan hatta :smiley: Ama fazla üstünde durmadılar.
Merak edenler yayını izleyebilir şu anda
https://www.youtube.com/live/pn0ASm1emRs?si=UeY5P8TKbfAQ-cmU

5 Beğeni

Terrain

• Displacement mapping for fields

• Influences physics simulation

• Dynamically adjusted from tires and gameplay

1 Beğeni

Bu aslında Farming serisi için çok büyük bir gelişme, neden üzerinde fazla durmadılar anlamadım, gayet normal bir şeymiş gibi anlatıp geçtiler ilginç, yıllardır oyuncular bekliyor bunu, hayır zaten basit bir şey olacağını biliyordum öyle spintires gibi olmayacak, ama acaba sandığımızdan çok daha basit bir şey mi? üstünde fazla durmamaları beni biraz kuşkulandırdı.

3 Beğeni

https://www.instagram.com/p/C9E83jks7I4/?img_index=10
yağmur çamur :slight_smile:

2 Beğeni

He şükür lan

8 Beğeni

Abi sunucu kadrosu kalabalık olacak heralde :joy:

Çok iyi şu anlık her şey :slight_smile:
Umarım downgrade olmaz, bunlara ek olarak GPS ve AI işçileri için de çok iyi gelişmeler olduğu bilgisi verilmiş.

1 Beğeni