Oyuna Nvidia filtreleri eklendi, Alt+F3 tuşu ile sekmeyi açabilir dilediğiniz gibi renklerle kesinlikle ile vs. ayarlamalar yapabilirsiniz. Pozlama ve kontrast sekmesindeki filtreyi kullanıyorum ben… Gölgeleri -10 yerine +10, kontrast’ı 34 geri kalan ayarları ise sabit bırakınca çok güzel oluyor oyunun renkleri ve dokularda, gölgelerde güzel tonlamalar elde edebilirsiniz.
Daha eklenmedi sanırım? Sonraki güncelleme için mi yoksa mod mu
Aniso dan ziyade bende bulanıklık sorunu normal kenar yumuşatma kapalı TAA açıktı ondan kaynaklanıyormuş normal kenar yumuşatmayı açtım TAA yı kapattım düzeldi, sadece bu iki ayarı değiştirdim düzeldi diğer ayarlar bana hep sıkıntılı geliyor fs19 dan beri, yani mesela aniso dediğin olayın fs19 da ben hiç bir olayını görmedim, 4x yapsan da aynı geliyordu 8x yapsan da aynıydı 16x yapsan da aynıydı göze hiç farklı gelmiyordu gerekesiz performans yiyen bi ayar gibiydi ama bende fps de de fark olmuyordu, yani demek istediğim fs nin grafik ayarları zaten yıllardır bi sıkıntılı, anlayamıyorsun bir şey yani, bir şeyi açıyorsun oyunda fark yok gibi, oyunda manuel olarak grafik yaptığında sanki optimizasyon bozuluyor gibi bir durum oluyor, fs 19 da inan çizim uzaklığı vs ayarları ve gerçekçi işaret ışıkları ayarının dışında diğer ayarların inan hiç bir farkı olmuyordu neden biliyormusun? çünkü oyunun grafik ayarları kısmında bug oluyordu, bire bir denedim test ettim hani gelişmiş ayarlara gelmeden önce grafik profili seçiyorsun ya, düşük orta yüksek çok yüksek diye, oyun tamamen orayı baz alıyor, fs19 da orayı çok düşük yaptım ama gelişmiş ayarlardan yine her şeyi en yükseğe çektim oyuna girdiğimde grafikler en düşükdeydi gelişmiş grafik ayarlarındaki bazı ayarları algılamıyor oyun anlaşılan bu tip sıkıntılar yine devam ediyor çünkü iki gündür analiz ediyorum. Bazı ayarlar var gerçekçi işaret ışıkları, nesne çizim uzaklığı gibi, sadece bu tip ayarlar etki ediyor manuel olarak yaptığında, diğer ayarların pek bi işlevselliği yok, seçtiğin grafik profiline göre kilitli kalıyor, fs19 da olan binaların içine yağmur kar vs girmemesini sağlayan teknoloji mesela bu oyunda yok, grafik anlamında bazı sıkıntılı noktalar var update ile düzeltilecektir biraz zamana ihtiyacı var.
Abi ben bu oyunu çözemedim ki

hmm sorunu anladım, daha doğrusu tam olarak sorun değil, başka bir yere bakınca ahıra tekrar döndüğümde içine kar geçiyor bir kaç saniye sonra geçmiyor, aynı şekilde de araçlarda da var tab dan herhangi bir araca geçtiğimde o kısma bakmadığım için aracın içine kar giriyor ilk bir kaç saniye, daha sonra girmiyor, yani algılanması biraz uzun sürüyor yağmur kar geçirmeyen nesnelerin, ama kar çok fazla yağıyorken sürekli ahırın içinden geçiyordu.
Türk her yerde türktür abi. Koca tankeri dereye yanaştır öyle doldururz suyu
Ayıpsın. Bizim olayımız bu.
otomatik toplayıcı dorse gelmedi mi daha mod olarak? balya ve palet için
emcreek de 100 taneden 5 tanesini buldum 2 biçerdöver 1 domuz 1 inek bir koyun ama oyun disketine hiç denk gelemdim
Benim resim attığım yerlere bak ben şu an 11 tane bulabildim.
Şu oyunda bir simple ic modu eksik. Herhalde yine modla getirecekler
Bir şey fark ettim traktörleri sıfırda alsanız kabinin içi kısımları kirli görünüyor.
Selamlar…
Yeni ekipmanlardan Sap parçalayıcı(Mulchers) ve Sarıcı(Rollers) ile test yaptım. Çalıkuşu haritasında 79 nolu tarlada buğday, mısır ve ayçiçek ekip biçtim. Oyun içinde yardım bölümünde bahsettiği oranlar tutmadı
Test sırasında her hasattan sonra araçları tamir ettim…
Toplam hasat miktarına etkilerini not aldım meraklısı buyursun
Sap parçalayıcı %0 (4 kez denedim %5 olmalıydı)
Sarıcı %1,3 artırıyor (%5 olmalı)
Ayrıca
İlk gübre %15 artırıyor (%23 olmalı)
İkinci gübre %13 artırıyor (%23 olmalı)
Kireç eksikliği %9 azaltıyor (-%15 olmalı)
Yabani ot %11 azaltıyor (-%20 olmalı)
Sürülmesi gerekli %8 azaltıyor (-%15 olmalı)
Sap parçalayıcının hiç etki etmemesi garip oldu. Hasat edilmiş taryı önce bunla işleyip sonra ekiyorum… böyle değilmi benmi yanlış yapıyorum “bug” mı var yoksa belirli bir mahsüle özel bir aletmi bu?
güzel noktaya değindin bende hiç anlamadım mısır ve ay çiçeginden sonra diskli tırmık ile bir kere geçtim sonra taş toplayıcı ile üstünden geçerken baktım bunu anız temizleme olarak algılıyor ilginç ama oyun inanılmaz yorucu 30 saat oldu kolayda oynamama ragmen çok ugraştırıcı gübre at,kireç at,ilaç at aynı tarlayı kaç kere turluyorsun ve 5 tarlam var gelen gelirde 30-40 k sanırım yakında bırakırım ilk oynadıgım farming sim. oyunu buydu.Çalışma genişliği 5-7 metre olan aletlerle bile uzun zaman gidiyor birde daha büyük tarlaları aldıgımı düşünemiyorum
Yanlış bilmiyorsam mısır, ayçiçeği gibi ekinlerden sonra tarlayı sabanlamanız gerekiyor. FS19 da kullandığımız mevsim modun da döngü planlama bölümü vardı. Ekilecek ekinlerden ne kadar verim alabileceğimiz görebiliyorduk. FS22 de bu konuya dair bir bilgi yok ama ekin rotasyonu da verimi etkiliyor olabilir.
Single player da işler cidden yorucu ve sıkıcı olabiliyor. Para kazanmak zor ve mantıklı yatırımlar yapmak gerekiyor. Mesela seracılık gibi. Her gün net bir gelirin oluyor. Oyun biraz multiplayer odaklı noktaya gelmiş. @HasanOfke ile beraber geçen gece girdiğimiz oyunda parayı 1900$ dan 3-4 kontrat yaparak yarım saatte 30-40k$ civarına çıkardık. Tek başıma yapmış olsaydım. Muhtemelen işçiye verecektim ve kazanacağım paranın hemen hemen yarısını işçiye yedirmiş olacaktım courseplay modu uyarlanırsa tarla işlerinde oldukça verimli olur. Oyunun kendi ai işçisine göre oldukça gelişmiş ve hızlı bir şekilde çalışıyor.
bana para vermeyip ambarın üstünde çimento torbasında yatırdın işçinin en azından gelip gittiği bir algoritmik evi var ben tahtada uyuyom :d ooo mandırana dikkat et
Krşm ben ahırda ineklerle yatıyorum. İstersen yer değişelim? Ayrıca biliyorsun ki benim için farming bitmiştir. Önceliklerimiz başka