bölgenin iklimini hava durumlarını hasat edilecek meyve türlerini ve bunun gibi özelliklere ulaşmanı sağlıyor
revenport(çalıkuşu) haritasında olanı gördüysen pamuk ile şeker kamışı iklim değişimini resimde göstermiş
bu arada dediğim yanlış anlaşıla bilir şunu demeye çalıştım “Seasons GEO: U.S. Midwest” modu amerikan iklimini getiriyor o iklime göre oynadığın haritanın özelliği değişiyor yani sadece “revenport(çalıkuşu)” haritasında aktif ediliyor gibi algılanmasın hepsinde aktif oluyor lakin amerika iklim şartını getiriyor daha önce denedim ondan biliyorum umarım bunda hava görünüşü değişmez önceki denediğimde geceleri aydınlıktı far açmaya gerek yoktu yani ![]()
Mod güncellendi, ama bizim koyunlar bug’a girdi. Eskiden su tüketmiyorlardı şimdi tüketiyorlar fakat yapağı üretimi yok. Bu mevsim sonbahar olduğu için olabilir mi? Varmı fikri olan yada başına gelen?
Version 1.0.1.0:
- Fix for maps causing crashes: no crash but map still won’t work due to engine limitations until it’s updated by the map author.
- Fix issue where growth conflicts with basegame.
- Fixed economy history.
- Fixed issue with drought damage on new saves.
- Fixed issues in weather generation and weather forecast that could cause lag.
- Fixed the snow melting and falling. Snow toggle now removes all snow too.
- Improve grass system.
- Improved animal balancing and information.
- Improved building and US/DE map Seasons masks.
- New and improved translations.
- Many more small and big fixed and improvements. See the release notes.
bende de 30 a yakın var bendede 2 gündür yapağı yok kışın son günleri kar yağmadı aksine eridi ama hala kurediğim karlar gitmedi ![]()
Ayarlardan kar olayını kapatın açın
benim kürediklerim kaldı ona işlemiyor dediğin
Sürekli sorunlar yaşıyoruz bu modla. Ben modu kullanmıyorum artık. Belli bir süreç geçsin.
bende düzeldi ilkbahara geçince şimdi farkettim
Koyunlar sonbaharda gebe kalıyor yün üretimi bu yüzden düşüşe geçmiş olabilir. Ve şuan modda en ufak bi sorun yok. Karlardaki sorunu consoldan kod yazarak bir kereye mahsus kaldırabilirsiniz. Sonrasında kendisi eriyecektir zaten.
Kışın başındayız bakalım ilk baharda yapağı olacakmı olmazsa satarım
furkanın dediği gibi olabilir şimdi baktım 6-7 tane yavru var ve şuan üretim alıyorum sularına dikkat et baya hıxlı düşüyo bende 55 tane var
koyunlar daha kazançlı tabii ineklerde belli bir dönem gerek ama direkt sıfırdan başladığında koyun çiftliği ile yapağı satarak masrafları çıkarabilirsiniz holzerde şu an 75tane koyun var bu akşam bir şeyler ekicez artık
normalde su tüketmesi lazımdı ilk çıkanda sıkıntı vardı ama şimdi sayılarına göre tüketimleri artıyor yapağ olayını cidden bilmiyorum bende 28 koyun var üretim yapıyorlar oakfield haritasında 120 koyun var onların ürettiği yapağa yetişemedim büyük ihtimal ile bir mod çakışıyordur
Arkadaşlar bu arada büyük baş hayvan (inek) işi sıkıntı bilesiniz yem fazla yemiyorlar ama durmadan su tüketiyorlar zaten su ve yem verirken aradaki farkı görürsünüz suyu fazla koyuyosun yalağa yemi 2 günlük koyuyorsun yalağa ![]()
gerçektede oyle bizde 30 hayvan var günde 3 ton yem gidiyo. su eskiden 4 günde bir veriliyodu daha iyiydi şimdi su yalağı deilde havuz dolduruyoruz ![]()
hayvanlar için
böyle bi mod vardı kullanmadım ama su için çare olabilir sonuçta bu tür şeyler gerçekde de var tankerlerle doldurmuyordur sanırım sürekli
Bu mod mevsimlerin hayvan sistemini bozuyor… Ve saçma bi şekilde kolaylık sağlıyor süt satmada falan. Aynı zaman da mevsimler modunun suyu yalak seviyesinin %15 ini dolduracak kadar bi su pompası mevcut. En azından ölmüyorlar susuzluktan. Su parası da kesiliyor.
@SuvariGame_Furkan o pompa bendemi çalışmıyor çözemedim valla yalağın dibine koyuyorum su atmıyor yalağa
bende bunu soracaktım herkeze su pompası sizlerde çalışıyormu diye ![]()
Su boşalttığın yere yakın koy oluyor. Bizde herkes o şekilde kullanıyor. Hatta modlu ahırlarda çalışıyor.