F-MAX için Geri Bildirim Toplama Konusu!

Meraba fmax.simulasyonturk.com/ de yazan ford f max jant kapağı var demişsiniz ama ben oyuna kurdumda fmax ı jan kapaklarında görmedim kapağını. Bu arada ellerinize sağlık mod güzel olmuş

jantlara gidin ve ford cover yazın bulacaksınız

1 Beğeni

Selam,

Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkürler, iyi iş başardınız.

Ford F-Max Mod’u https://fmax.simulasyonturk.com/ adresinden indirdim ve Steam, Mod yöneticisinden Ford F-Max ve Ford Galeriyi aktif ettim ve oyuna girdim ki ne göreyim eklediğim ekran görüntülerinde ki gibi Ford Galeri ve Ford F-Max simsiyah;

![f-max_boya|690x388]

(Beş resim yükleme sınırım varmış)

Ben oyunu (Euro Truck Simulator 2) KDE neon 5.17.2 sürümünde oynuyorum. Yani İşletim sistemim Linux . Anladığım kadarı ile sizin geliştirmiş olduğunuz Ford F-Max ve F-Max galeri modu Linux işletim sistemleri için optimize edilmemiş.

Uzun lafın kısası, durum bu arkadaşlar eğer geliştirmiş olduğunuz F-Max ve F-Max Galeri Mod’unu Linux işletim sistemleri içinde optimize ederseniz tadından yenmez :slight_smile:

Kalın sağlıcakla.

Selam,

Beş resim yükleme hakkım olduğu için gerisini ikinci gönderi ile yapmak zorunda kaldım.

Teşekkürler.

betada zaten olmuyor. normal son kararlı sürüm olması lazım.

modu galerisiz ilk çalıştırmamda benim de çoğu aksesuar görselinin yerinde piksel piksel noktalar görünüyordu. benzer sorun mu acaba?

Selam,

Windows işletim sistemim olmadığı ve sizinde hangi işletim sistemini kullandığınızı bilmediğim için bu sorunuzun cevabını bilmiyorum.

Ama sorun aksesuarların düzgün gösterilmemesi değil, en azından benim için. Şöyle ki; ben zaten aksesuar Mod’larını yüklemiş değilim. (SiSL Mega Pack vb.) Yukarıda da değim gibi bu sorun Mod’u geliştirenlerin Linux işletim sistemi için optimize etmemesi gibi görünüyor.

Sevgiler, saygılar.

1 Beğeni

Oyuna girince modları aktif ettiğim halde f max hiçbir şekilde görünmüyor sadece galeri görünüyor bunu nasıl çözebilirim? Mod bayisinde de gözükmüyor mod aktif olduğu halde.

Selam,

Muhtemelen “FordTrucksFMAX.zip” dosyasını olduğu gibi “EuroTruckSimulator2/mod” klasörüne atıp deniyorsun. Ama “FordTrucksFMAX.zip” dosyasının içinde “Fmax.zip” dosyası var o dosyayı “EuroTruckSimulator2/mod” klasörüne atman gerek. Umarım yararlı olmuştur.

Sevgiler, saygılar.

OpenGL ile açıyorsan şu an mod bu sistem uyumsuz. Önümüzdeki sürümlerde desteği verilecek. DirectX ile açmalısın.

Öncelikle Fmax modu için ellerinize sağlık .

• Sistem özellikleriniz nedir?
    HP G62 Notebook Pc - Win 8.1 64bit - İşlemci : İntel Core İ3 2.40 GHz (4 CPUs) - Ram : 3 GB - Ekran Kartı : İntel HD Graphics

• Oyun sürümünüz nedir?
    1.35.3.20

• DirectX versiyonunuz nedir?
    DX11

• Oyun içi grafik ayarlarınız(yüksek mi? orta yüksek mi? düşük orta mı? vb.)
    Düşük (gölgeler kapalı, çözünürlük %50, HDR açık, FPS 30 sabit )

• Oynarken aldığınız ortalama FPS (takılıyorsa kasıyorsa nerelerde kasıyor?
    Normalde 30 sabit, ama Fmax ile 20-15 arası. sadece fps düşüklüğü değil, takılmalar ile birlikte menüde 10-15 saniye takılı kalma oluyor.

• Kullandığınız harita modları?
    Mod ile birlikte hiçbir harita modu kullanmamaktayım.

• Başka hangi çekici modları kullanıyorsunuz?
    Fmax etkinken hiçbir çekici modu kullanmıyorum .

• Profilinizde sorun yaşayan başka modlar oldu mu?
    Hayır , Fmax denemek için modların tamamını devre dışı bıraktım profilimde .

• Hangi harita DLC’leri var?
    Going East- Scandinavia - Vive La France - İtalia - Beyond The Baltic Sea

• Ford Trucks Dealer - galeri kurmadan girdiğinizde yine atıyor mu?
    Hayır , oyundan atma sorunu yaşamıyorum.

• Hangi hataları buldunuz? (bazen hata olabilir bazen orjinal ya da oyundan)
    Fmax ile 20-15 arası. Sadece fps düşüklüğü değil, ESC ile menüye girince 10-15 saniye takılı kalma/donma oluyor. Fmax ile far yakınca 10 Fps’lere kadar düşen oyunda sık sık takılmalar yaşıyorum.
    Not : Fmax profilde etkin değilken oyun sabit 30 fps değerlerinde . yanlış anlaşılma olmasın :slight_smile:
    Saygılar ve sevgiler. Tüm SimulasyonTürk ekibine ve Fmax’te emeği geçen herkese ellerine sağlık ve başarılar diliyorum . :heart_eyes:

Linux doğal açık kaynak (open source) OpenGL/Vulkan ile çalışıyor, hali ile bende bir Linux (KDE neon) kullanıcısı olarak oyunları OpenGL/Vulkan ile oynuyorum. Kaldı ki; ETS/ATS doğal OpenGL desteğine sahip. (ETS/ATS Windows, MacOS ve Linux desteği sağlıyor)

Çeşitli yöntemler ile (Wine, Lutris, Proton vb.) Linux’ta Windows uygulamaları desteği ve hali ile DirectX sağlanabiliyor fakat ETS/ATS’nin doğal OpenGL desteği varken neden zorlama ile DirectX ile uğraşayım.

Neyse, elinize emeğinize sağlık. Keşke Ford F-Max ve Ford Bayi Mod’unu geliştirirken SCS Software gibi üç platformda da (Wİndows, MacOS, Linux) çalışacak şekilde yapsaydınız.

Sevgiler, saygılar.

Dediğim gibi ilerideki sürümlerde olacak. Blender sistemine geçiliyor. Orada bu tür destekler daha kolay sağlanıyor. Herkes bildiği sistemde çalıştı.

4 Beğeni

benim sistemim yukarıda da yazmıştım windows 10 home sürümü.

Merhaba.Araçta şuan kontak açık olduğu zaman hiçbir ışık yanmıyor ( motor lambası gibi ) böyle bir şey yapabilir misiniz ?

Selam,

Bu durum muhtemelen SiSL Mega Pack yüklü olmamasından kaynaklanıyordur. Fakat, şunu da ekleyeyim bu sorunun kesin cevabını Ford F-Max ve Ford Galeri Mod’u geliştirenlerin vermesi daha sağlıkı olacaktır.

Sevgiler, saygılar.

1 Beğeni

1- i9 9750hq, 16gb ram, gtx1660ti,
2-1.36 beta
3-dx11
4-en yüksek
5-ortalama 80-85 fps (f-max dahil tüm modlarla)
6-tüm dlc varfakat mod olarak harita yok
7-rjl scania, daf cf, MP1, axor, daf ati 95, eski kasa premium, yuki ngs, volvo fm, volvo f12, iveco turbostar
8- mercedes NG, scania touring, bmc pro modları oyundan atıyor, daf cf ve axor ise fps 70 lere kadar düşüyor.
9-tüm dlc ler eksiksiz var
10-ford trucks galerisi scs nin istanbul haritasına gelene kadar kurma ihtiyacı hissetmeyeceğim
11-hata demeyelim de öneri diyelim; direksiyonun açık renkli kısmı orjinalde mat bir gri iken moddaki araçtta krom kaplaymış gibi duruyor, bu düzeltilebilir, başka bir öneri ise; yol bilgisayarı menüsü daha da çeşitlendirilebilir. ayrıca tüm yol bilgisayarı menülerinde başlık my wiew olarak kalıyor, bunlar çok da önemli olmayan detaylar. dediğim gibi hata değil yazdıklarım daha çok öneri. tekrardan herkesin eline emeğine sağlık

1 Beğeni

Buraya sorun yazarken şuna dikkat etmelisiniz direcX sürümünüze Ekran Kartı Driveriniz güncel mi kullandığınız diğer modlar veya haritalar fizik modları grafik modları çakışıyor olabilir sürüm uyuşmazlığı olabilir herşey olabilir bir hata alınca buraya yazmayın direk önce araştırın nedenini driverlerim güncelmi değilmi sonra yeni save açın veya %100 save kurun sadece f-max aktif edin aynı sorun varmı sonra galeriyi aktif edin sorun varmı diye

Galeri problemi tamamen ortadan kalktı. Galeri ile hala sorun yaşayan varsa güncellenmiş haline fmax.simulasyonturk.com adresinden tekrar indirebilir

3 Beğeni

Hocam silecekleri tekrar kontrol edin çok sert 3. kademe aldığım zaman başım dönüyor valla :smiley: nzu videolarına baktığımda 2. kademede çok yumuşak şekilde. tekrar ellerine sağlık 9 bin km oldu.