İnşallah SCS ileride SnowyMoon’u örnek alıp bize böyle bir grafik sunar
Sanmam. Yapılsa şimdiye kadar çoktan yapılırdı.
Oysa ki ışıklandırma bile oyunun kaderini değiştirebiliyor.
Modcular oyunun kendi çalışanlarından nasıl daha yetenekli olabilir aklım almıyor.
verifanicoyk
Eğer grafik gelistirmesi varsa bunu eminimki ileriye saklıyorlardır cünkü zamanında frkn64’ün grafik modunu az kullanmadık. Scs’nin daha yeni getirdiği yere ışık yansıma olayını adam taa 15-20 sürüm önce mod ile sağlıyordu. Bu grafik moduyla oyun neredeyse şuanki haline acayip derecede yakın oluyordu ve bu adam bağış dışında moddan hiç bir şekilde parada almıyordu. Cidden ellerinde bir ton imkan varken güzelim oyuna yazık ediyorlar, tamam hadi mod desteğin varda ulan zaten nerdeyse ayda bir sürüm değişiyorsun modlar patlıyor bu adamlar sürekli yeni sürüme mod uyarlamaktan başka iş yapamıyorlardır heralde, hadi bunu geçtim oyun zaten araç dışında fazla yenilikte sunmuyor milleti biraz oyuna bağlayacak birseyler lazım bu yüzden modculara dediğin gibi destek sağlamaları şart ama nerdeeee ben scs şirketini artık bizim mağlum partiye benzetmeye başladım sürekli ön planda bilindik yüzler vs. icraat az.
Snowymoon:
ETS 2/ATS Aydınlatma - Kamyon Render İyileştirmeleri
Oyun tarafından sağlanan sahte gölgeler olmadığından, kamyonların ve araçların altına daha iyi gölgeler eklemek için özel bir sistem uygulamaya çalışacağım.
Yeni yansıma sistemi (SSR), yansıma kaynağı olarak kullanılan bir nesne gökyüzünü bulamadığında ekranda olmayan nesneleri yansıtamaz. SSR, birinci şahıs sürüşü için mükemmeldir ancak araçları incelemek için pek iyi değildir.
Bu, ETS 2 ve ATS’deki aydınlatmayı iyileştirmek için bir aydınlatma modudur. Varsayılan aydınlatma sistemini modern aydınlatma yöntemleriyle değiştiriyor. Yakında…
Henüz yayınlanmadı. Bu, aydınlatma değişikliklerini göstermek için basit bir önizlemedir.
hiçbir fark yok. hiçbir yenilik de yok.
snowy modlamaktan elinde olan şeyi kurcalamaktan sadece zevk alıyor.
boşuna heveslenmeyin ha normal grafikle oynamışsın ha bununla günün sonunda ets2 motoru şu an unity urpden bile zayıf göstermek zorunda.
hdrp testleri yapıyorum o grafikle size göstersem oyunu dibiniz düşer ama fps yarı yarı ya default hali ile gidiyor. dünya kadar grafik ayarı geliyor onların hepsini her grafik low-medium-high-ultra için iyice ayarlayıp sunmak gerekirken istediğimiz yoğun obje kullanılan sahnelerde detaylı araziler ve shaderlarla fps bendeki sistemde şu an 50 verirken bile build alındığıdna zortlayacak dengesiz olacak dengeye oturtmak için otlardan tut ağaçlara taşlara kayalara arazilere tüm objelere sahne geçişlerine lightla ilgili ortamı güzelleştirecek her şey için özel optimizasyon süreçlerinden geçirmek gerekecek. bir sürü framework problemi varken bununla uğraşmak mantıklı gelmiyor.
hdrp nature renderer
urp - volumetrik bulutlarım saatleri aynı karşılaştıracağım.
hdrp’de aynı saat
zart zurt efektlerle başka oluyor ama çok masraflı şu an kararsız kaldım iyice optimize edip hdrpden devam etmek iyi olacak ama urpde başka çözümlerle zaten aynı grafiği yakalıyorsun.
ama karşılaştırmada atlanılan noktalar; binları görmüyorsunuz, kamera çok yukarıdan bkaıyor. araçları görmüyorsunuz. gece aydınlatmasını görmüyorsunuz. mevsimlere göre değişen ortamı ve aydınlatmayı görmüyorsunuz. daha iyi hazırlanmış dokuları görmüyorsunuz. değişik arazi dokularını ve otları görmüyorsunuz. bunları yaptığında çok iyi duruyor. en azından performans hesabını biliyorum.
AMA PROBLEM NE?
ETS2’den örnek verelim. O tarz açık dünya bir haritalı oyun yapmak isterseniz ağaçlarınız, bitki örtünüzdeki tris miktarı bile çok önemli onları iyi göstermek için sunulan çözümler belli ha uzaktaki ağaçları impostor billboard yapacağız ama bitmiyor. Değmez. Otları ağaçları renderlamak için bambaşka bir tool kullanmak zorunda kalıyorsun. Çünkü demirbaş bunlar arazilere bunları koyduğun anda ortam doluyor. Ama aynı HDRP görüntüsünü yakalamak için URP’de yakalamak eninde sonunda mümkün oluyor. bin tane tool ile de uğraşsan takibini yapmak zorunda da kalsan. performanslı gölgeler, kaplamalar, ışıklar, volumetrik sokak lambaları veya normal fabrika ışıkları ile iyi görünüyor.
yeri gelmişken yazayım dedim hdrpye geçmeyi düşünüyorum da dünya kadar iş varken bilemiyorum. orada da ayarları kısmak zorundayım sonra ne kazandım olacak? terrain için bir sürü shader ekledim ama onların hepsini aktif olarak kullanıp ince ayar yapmak mümkün değil. arazi deformasyonu bile var ama ben onu sana düzgün sunamadıktan sonra sokayım öyle şeye
şu chicken oyununun karşılaştırma videosundan daha iyi anlarsınız.
burada da atlanılan noktalar var. aslında hdrp ile gösterilene yakın ortam olabiliyor ama onlar ilk o şekilde başlamışlar ve bazı yerlere gereken özeni göstermemişler tabii bi anda upgrade edince manyak duruyor.
rtx olmasa da olur ama hdrpye geçersem mecburen dlss, fsr çözümlerini eklemek zorunda kalıyorum çünkü başka türlü performansı yükseltemezsin.
peki gördüğün iyi grafik oynadığın mekaniklere değer mi? değmezse?
hdrp’nin kendi volumetrik bulutları değildir.
@Emre54 dün gece emreye de gösterdim o an şak diye geçecektim sfsfsdfsdfsd
bi insan evladı da demiyor sana araç modelleyelim iyi petrol istasyonu modeli verelim.
neyse test için eklemiştim. bu kamyonun arka kasasında içi var. oraya elimle kutu yüklüyom
site görüntülerin kalitesini düşürüyor.
bazı gariplikler var ama urp demo scene böyle bir şey eklemelerle amacına uygun yapılan sahnelerde çok güzel oluyor.
gidemediğin yerin manzarası basit olur.
gece-gündüz döngüsü ile farklı saatlerdeki ışık, volumetrik bulutlar, yağış durumu ve ileride daha iyi bitki örtüsü, mevsimsel farklılıkları yansıtan shaderlarla araziyi karlı, otları ağaçları da kış mevsimi veya sonbahara uygun görebileceksiniz. ama her şeyin emin adımlarla eklenip optimize olması gerek.
arkadaşlar şu snowymoon ssr yansıtmalarını yapmayı becerdi scs software beceremedi yıllardır beklediğimiz özelliklerden bir tane onu bile beceremedi scs sottware oyundaki yansıtmalar sırıtıyor hala eski gibi duruyor tek değiştirmekleri şey yansıtmalar yağmur yansıtmları bile aynı ssr yansıtmalar kurtarabilir kötü görüntüyü unreal engine 4’te bile bu yansıtma sistemi var bu eski yansıtmaların değiştirilmeisini dokunulmasını istiyorum arkadaşlar…
Çünkü site png resmi yüklerken jpg’e çeviriyor. Bmp de yükleyemiyorsun zaten. Ayarlardan ayarlabilirsin fakat bu sefer hosting şişecek ve sana pahalıya patlayacak.
Bize bunlarla gel hasan kardeş,Beamng ye rakip mi geliyor yoksa?Grafikler ondan güzel duruyor.Ras gelsin.
o kadar da değil basit bir sürüş, taşımacılık zart zurt şey oyunu
daha toparlanması lazım ondan sonra göstermeye başlayacağım.
öylesine atıyorum aracın fiziklerini tekrar ayarlamak zorunda kaldım çünkü yanlış export etmiştim arka dingili de tek tekere düşürdüm. bomboş bi harita hazır modeller var.
özel ve iyi tasarlanmış araç modellerine geçene kadar böyle dert çok şu görüntüyü hazırlamak kolay. 5 yıl önce olsa bu da bir şeydi ama artık değil.
Snowymoon:
ETS 2/ATS Aydınlatma - Kamyon Render İyileştirmeleri 2
Görünüşe göre kamyonlar için de sahte gölge var Kamyonlar ve römorklar için sahte gölgeleri etkinleştirmek için oyun yapılandırmasından r_fake_shadows’u 2’ye ayarlamanız yeterli. Ancak yol çizgilerinden önce sahte gölgeler oluşturuyor gibi görünüyor, sahte gölgelerin en son oluşturulmasını sağlamak için bunu düzeltmeliyim.
Bu HDRP, Unreal Engine’deki Lumen gibi bir şey gördüğüm kadarıyla, hani şu TML’nin eline yüzüne bulaştırdığı Lumen.
evet ama yine de unreal’daki mevzular çok başka ben tml’in son yaptıklarını hiç oynamadım ve pek de istemiyorum. onların bakış açısındaki oyunu lumen değil allah gelse kurtarmaz. mis gibi altyapıları var ama maalesef.
Snowymoon:
ETS 2/ATS Aydınlatma Önizlemesi 6 - Güneş Işığı Olmamasının Nedeni
Güneş ışığı eklemek istemememin nedeni, PBR dokuları ve küçük detaylar olmadan çöp gibi görünüyor, çöp kutusuna ait
SSS (ekran alanı gölgeleri) nedeniyle yeşilliklerde çok fazla detay olmasına rağmen, SSS olmadan çok daha kötü görünüyor.
Gökyüzünü umursamayın, pozlama ayarlarını hazırlamadım, önemli değil.
-
Temizleyip optimize ettikten sonra bir test sürümü yayınlamayı planlıyorum.
-
Şu anda basit statik hava/gökyüzü sistemi kullanıyorum, daha sonra değiştireceğim.
-
Bazı yüzeyler henüz hazır değil, renkleri garip görünebilir.