ETS 2/ATS Aydınlatma Önizlemesi 7 - Neden Bulutlu?
Snowymoon:
ETS 2/ATS Aydınlatma - Bazı İyileştirmeler
Özür dilerim, biraz geç kaldım, hala temizlik ve optimizasyon üzerinde çalışıyorum çünkü birkaç gün izin almak zorunda kaldım.
Bu arada gerçekçiliği iyileştirmek için yeni bir aydınlatma algoritması da yaptım. Karşılaştırmayı resimlerden görebilirsiniz, arka plan aydınlatmanın kaynağı ve aynı zamanda gerçek hayattan bir resim.
Renkler, eski sürümlere kıyasla aydınlatma kaynağıyla daha iyi uyuşuyor. Hala varsayılan oyun varlıklarını ve dokularını kullanıyor, bu yüzden mükemmel değil ama varsayılan varlıklarla mümkün olduğunca iyi hale getirmeye çalışıyorum.
Mor, kırmızı ve siyah yüzeyler, temizlikten sonra henüz uygulamadığım gölgelendiricilerdir.
Çok güzel Görünüyor. Biterse çok ses getirebilir bu çalışma. Emeğinize sağlık
Snowymoon:
ETS 2/ATS Aydınlatma İyileştirmeleri - Performans
Optimizasyon neredeyse hazır ve test sürümünü mümkün olan en kısa sürede yayınlamayı planlıyorum.
Şu anda daha düşük kalite için herhangi bir ayar yok ve test bilgisayarında aldığım sonuç şu:
GPU: RTX 4050 (dizüstü bilgisayar) = Masaüstü için RTX 3060
Oyun ayarları: 1080p’de %100 çözünürlük ölçeklemesiyle En Yüksek Kalite (daha iyi karşılaştırma için düşük kaliteli aynalar)
Yeni aydınlatma ayarları: En Yüksek Kalite
Sonuç: 130-140 fps
Bir kareyi işlemek ortalama 7 ms sürer (her şey dahil, oyun temelli işleme + yeni aydınlatma + TAA).
Yeni AO + Yansımalarla yeni aydınlatma işlemek için 2 ms (ortalama) sürer. Her şey sahneye bağlıdır.
başka firma olsa gel lan buraya neler yapıyorsun bakalım diye çağırır
Scs’nin işleyiş sistemi……neyse boşverin.Çalışanların aklına bir fikir yada yenilik düşüncesi gelince paylaşamıyolar mı acaba?Türkiye ye benzetiyorum iyice.
Kendi forumların da bazen birileri çıkıp bulduğu bug veya fikirleri paylaşıyo ama boşa kendilerini yoruyolar.
Snowymoon:
ETS2/ATS Aydınlatma İyileştirmeleri - Desteklenen Oyun Sürümleri ve Gecikme
Herkese merhaba,
Aydınlatma modu neredeyse yayınlanmaya hazır. Yapmam gereken bazı işler vardı ve daha iyi hale getirmek için bazı değişiklikler de yaptım bu yüzden yine biraz geç kaldım, bunun için özür dilerim.
Bugün ATS 1.54 beta güncellemesi aldı ve ETS2 yakında güncellenecek. 1.54 güncellemesiyle aydınlatma moduyla çalışmayan bazı gölgelendirici değişiklikleri var. Gölgelendiricileri 1.54 sürümü için hazırlamak için birkaç güne ihtiyacım var, sonra aydınlatma modu test sürümünü yayınlayacağım.
Değişiklikler nedeniyle aydınlatma modu yalnızca 1.54 ve daha yeni oyun sürümlerini destekleyecek.
Gecikme için özür dilerim, mümkün olan en kısa sürede yayınlamaya çalışıyorum ancak bozuk bir şey yayınlamak da istemiyorum bu yüzden beklediğimden biraz daha uzun sürecek.
1.54 Güncelleme notlarında olmayan ‘’ bazı gölgelendirici değişiklikleri ‘’ neler hakkında acaba ?
Üçüncü saniyeye kadar ETS 2
Üçüncü saniye itibariyle ETS 3
İlk bir kaç saniye oyunun ne kadar kötü gözüktüğünü tekrardan anlamış olduk.
Çok iyi yazdıracak kadar çok iyi.
En kral grafik modu gelsede şu uzaktan gelen ai araçlar tak tak tak diye poligonu artıyor ya delirtiyor beni videoda da ona takıldı gözüm yine
Uzaktaki araçların poligonunun düşük olmasının sebebi FPS. Eğer uzakta da normal poligonla gözükürlerse ekran kartına aşırı yük biner ve FPS aşırı düşer. En iyi ekran kartında bile drop yaşanır. Ayarlardan görüş mesafesi en yüksek yapılsa bile belli bir uzaklıktaki araçların poligonu düşük olacaktır. GTA da bile uçarken aşırı yükseldiğiniz zaman yerdeki nesnelerin poligonu düşer. Yere yakınlaşınca artar.
nasıl ya
Bu konu ilk zamanlar konuşulmuştu. Eskiden böyle değildi poligonlar biz farketmeden artıp düşüyordu fakat 1.50 güncellemesinden sonra karşıdan gelen aracın lod değiştiğini görüyorum gözümün önünde değişiyor ve açıkçası ilk zamanlar rahatsız olmuştum ama artık umrumda bile değil. Performans amaçlı lod değişimi yapılıyor eyw ama gözümüzün önünde değişmesi mantıklı değil biraz daha uzakta değişsin biz farketmeyelim.
Ben 1.46 zamanı geldi diye hatırlıyorum.Esasen üçüncü bir lod modeli daha eklenmişti.
Fakat katılıyorum.Geldiği zaman bende farketmiştim.
Lod değişim mesafelerinde bir gariplik var.Modeller size baya yakındayken lod değiştiriyor.Göze baya batıyor.
https://www.patreon.com/posts/124512158
23 Mart’ta değişim vakti
edit:
şimdilik sadece 1.53 sürümü için çıkacak. 1.54 beta sürecinde demiş kral. yani çıktığı zaman bu çalışmıyor diyenler olursa, betadan geri dönmek zorundalar
yayın yapmak lazım canlı canlı