ETS2 / ATS için Mevcut Aydınlatma İyileştirmeleri v2 Durumu
12 Mayıs 2025
Uygulamada görüntüle
Aydınlatma İyileştirmeleri, istemci işlevlerinde ve işleme hattında çok fazla değişiklik gerektirir. Her yeni oyun sürümünün güncellenmesi uzun zaman alır, bu nedenle v1 1.54 için güncellenmez. 1.54 ve 1.55 desteğini uygulamak için bazı değişiklikler yapmaya karar verdim. Bu değişiklikler, gelecekte oyunun yeni sürümleri için güncellemeyi kolaylaştıracaktır (sistemi bozan büyük bir güncelleme olmadıkça). Bu değişikliklerden sonra 1.54 - 1.55 desteği ile Aydınlatma İyileştirmeleri v2’yi yayınlayacağım.
Üzgünüm, beklediğimden daha uzun sürüyor. Bir eta’ya sahip olmaya çalışıyorum ama bu, birçok değişiklikle oyuna bağlı bir mod, beklenmedik bir sorunla ne zaman karşılaşacağımı ve düzeltmenin ne kadar süreceğini bilmek mümkün değil.
Ayrıca bağış yaptıkları için gecikmeden şikayet eden bazı insanlar gördüm. Birden çok kez serbest bırakılana kadar bağış yapmayın dedim. Şikayet etmeyi bırak ve yayınlanmasını bekle.
O şikayet eden kitlenin NEREDEYSE tamamı Ruski ve Lâtinler kardeşcan. Ben her zaman diyorum altın çamura düşmekle paslanmaz ama, kaliteyi ucuza hele ki sabırsız ve beleşçi bir topluluğa sunarsan ne emeği bilir, ne vefa gösterir ne saygı duyar. O yüzden keşke 10 Euro yapsa, bu adam taaa başından beri hak ediyor her övgüyü.
Kardeş “Meyve veren ağaç taşlanır!” adında bir atasözü var. Övgü insanın genleri için bir eziklik, zayıflık ve zavallılık. Bilirsin övdün mü ileride bedel ödemek var hesabı. Bilenler ne demek istediğimi anladı…
Neyse konumuza dönelim sen yapman gerekeni yaptın. Benden sana helali hoş olsun. Senin canına kurban…
Yağmur yansımalarını işlerken bazı sorunlar var. Oyun yolların bazı kısımlarını yol olarak görmüyor (yansıtıcı yüzey) ve ıslak yüzeyden kuru yüzeye keskin geçiş nedeniyle garip görünüyor. Ayrıca yüzey normalleri mükemmel değil bu yüzden ıslak yüzeyleri işlerken dikişler görüyoruz. Bunları düzeltmenin yollarını bulmaya çalışıyorum.
Varsayılan yağmur sistemi gerçekçi değil ve varsayılan yansımalar normaller kullanılmadan hesaplanıyor (bu yüzden ayna gibi görünüyor) bu yüzden bunu çok fark edemiyorsunuz ama yeni aydınlatma sistemiyle bu büyük bir sorun.
arkadaşlar scs software böyle yağmur yansıtrması neden yapamıyor ellerinde programcılar var neden uğraşmıyorlar oyundaki eski yağmur yansıtmaları çok berbat kare gibi sinirimi bozuyor resmen kapatıyorum
Lighting Improvements v2 için yağmur sistemi üzerinde çalışırken, basit bir kar sistemi eklemeyi denemek istedim. Yağmurdan ıslak yollar hariç, normallere göre her yüzeye kar ekliyor.
Varsayılan oyun yağmurluyken havayı yağmurludan karlıya rastgele değiştirmek istiyorum. Yüzeylere ince kar ekleyecek ve daha sonra tekrar yağmura dönecek.
Ancak araçlar dahil her yüzeye kar ekleyerek onları garip göstermesi gibi bazı küçük sorunlar var. Bunları filtreleyerek düzeltmeye çalışacağım.
Bunun v2’de olacağına söz veremem ama deneyeceğim.
** Diğer kar modları gibi varlıkları değiştirmiyor, bu dinamik.