Euro Truck Simulator 2 - Grafik Modları

snovi reis kızgın sanki :thinking:

EDIT: Haklısınız, bu zırvalıklarla vakit kaybetmek yerine oyuncular için her şeyi daha iyi hale getirelim. Diğer modlar hakkında hiçbir şey yapmayacağım, üzerinde çalıştığım modları geliştirmeye devam edeceğim, hadi biraz eğlenelim <3

İPTAL EDİLDİ: ETS2/ATS topluluğundaki bazı modların geliştiricilerinin ve moderatörlerinin hala “snowymoon kötü amaçlı yazılımdır” gibi herhangi bir kanıt göstermeden hakkımda yalanlar yaydığını görüyorum. Bir yıldan fazla oldu ve hala herhangi bir kanıt göstermeden bunu yapıyorlar. İnsanların benim hakkımdaki düşüncelerini etkilemeseydi bu bir sorun olmazdı ama etkiliyor.

“Kötü amaçlı yazılım” kısmını gösterebilirlerse sorunum yok ama böyle devam etmek istiyorlarsa ben de önlem almak zorundayım. Bu insanlar gibi yalanlar yaymayacağım ama onların modlarını yaptığım ve yapacağım tüm modlarla uyumsuz hale getireceğim. Gerekirse onların modlarına alternatif de yapacağım.

*** Hala v2 aydınlatma iyileştirmeleri üzerinde çalışıyorum, bu hafta sonu yayınlamaya çalışıyorum.

Üzgünüm, bugün Aydınlatma İyileştirmeleri v2 sürümünü beklediğinizi biliyorum ancak her şeyi düzeltmek için birkaç güne daha ihtiyacım var. Ekran alanı yansımaları yerine oyun içi yansıma sistemini kullanmak, yaptığım ardışık düzen değişiklikleri nedeniyle beklediğimden biraz daha zor oldu. Mümkün olduğunca mükemmel bir şekilde yayınlamak istiyorum, bu yüzden üzerinde çalışmaya devam edeceğim ve mümkün olan en kısa sürede yayınlayacağım.

4 Beğeni

snowi biraderimi üzeni üzeriz ama olacak o kadar milletin pccsine şey yükletiyorsun snowy reis normaldir. bu kez çıkarrsın son sürümü yayında oynamayan şey olsun. fgfhfghgfhfhfh

5 Beğeni

bu elemanın geçen gta 5 için olan taa ayarını yükledim kralım gta 5i bile düzeltti goat adam valla sadece ets ats tarafında değil başka oyunlardada işleri yoluna koyuyor

3 Beğeni

fernbusa da yapsa ne güzel olur

tml telif atar herhalde :smiley:

2 Beğeni

Ya da iş teklif eder. EVR misali :smile:

3 Beğeni

iş teklifi eder de snowy kabul eder mi bilmem :smiley:

2 Beğeni

evr ile çalıştıktan sonra otobüslerin sesi bir hayli güzelleşti valla bazen fernbusa sırf otobüslerin sesini dinlemek için giriyorum

2 Beğeni

evrli halini hiç oynamadım harbi iyi mi la

1 Beğeni

Şu son grafik güncellemesinden sonra oyundan soğudum. Eskiden ölçeği 150 falan yapıyorduk fps de iyiydi şimdi netlik sağlamak için grafik ayarlarını artırınca fps bok oluyor. En son oynadığımda öyleydi yani.

2 Beğeni

İyiydi baya sadece araç sesleri değil yol efektleri, tünel efektleri falanda baya gerçekçiydi. En son durumda sesler nasıl bilmiyorum.

1 Beğeni

evet bende aynı şekil taa fxaa msaa ayarı getirdiler ama gene ayni bok :smiley: ya ue ile yapılan oyunların kaderi nedense böyle oluyor :smiley: squadda galiba son zamanlarda o kervana katılmış

2 Beğeni

Valla Squadın ilk UE5 betası vardı 2 hafta önce, aşırı beğendim. UE4 ten hem grafik hem de optimizasyon anlamında daha iyi olacak gibi duruyor. İlk beta için gayet tatmin etti grafik ve fps. TML bi B*k beceremiyor bence. UE5’e geçtiler ama tırt. Squadın yapımcıları her şeyi elden geçirdiler UE5 e geçmeden, belki de o yüzden iyi bir umut vaat ediyor.

3 Beğeni

ben tekrar squad kurdum ama 5 playtest değil. ue5 tam sürümüne kadar tutucam pcde ondan sonra bakıcam testlere tml’nin bazı shaderları ve materyalleri çok eskide kaldı hoş durmuyor ya da kaplama tarzı diyelim. yoksa uede suç yok yani bazı konuları dışarıda bırakırsak.

1 Beğeni

Valla UE5 çok iyi motor ya saygı duyuyorum EPİC firmasına.

1 Beğeni

Snowymoon:

Lighting Improvements v2 henüz yayınlanmadı ve hazır olduğunda yayınlanacak. v1’den farklı olarak, v2 varsayılan hava durumu ve gündüz & gece döngüsünü kullanıyor, böylece hava durumu modlarını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Gece zamanını destekler (farlar, sokak lambaları vb. için varsayılan aydınlatmayı kullanır).

Bazı sorunlar görebilirsiniz, henüz her şey mükemmel değil.

9 Beğeni

Ulan şu Snowy ne zaman modunu tanıtsa veya kullanıma sunsa Scs tarafından bir güncelleme çıkıyor. Olan emeğine ve biz oyunculara oluyor mevcut sürümde kalmak isteyenler kalabilir de getirilen bu yenilik denemeye değer görünüyor
SCS Software's blog: ETS2: Async Loading Experimental Beta

1 Beğeni

async loading sisteminin yeni gelmesi kopardı vallah ama yapacak bir şey yok sektör sektör paketliyordu

3 Beğeni

Çet cipiti göyle diyor bu konu hakkında. Performans kazanımı gözle görülür seviyeye çıkar mı?

:white_check_mark: Asenkron Yükleme Sistemi (Asynchronous Loading)

Bu yeni sistemin amacı:

• Oyun sırasında yüklemelerin arka planda yapılmasını sağlamak, böylece:
    • Ekran geçişleri kesintisiz olacak,
    • Donmalar (stuttering) büyük ölçüde azalacak,
    • Genel olarak daha akıcı bir oyun deneyimi sunulacak.

:hammer_and_wrench: Ne gibi performans kazanımları bekleniyor?

• Harita, model, kamyon, dorse, yük ve fizik gibi varlıklar arka planda yükleneceği için:
    • FPS düşüşleri azalabilir,
    • Ani yükleme gecikmeleri ve takılmalar daha az yaşanabilir,
    • Oyun içi geçişler (örneğin hızlı seyahat) daha yumuşak olabilir.

:warning: Dikkat edilmesi gerekenler:

• Henüz deneysel beta aşamasında, bu yüzden bazı sistemlerde:
    • FPS düşüşleri,
    • Garip yüklenme davranışları,
    • Beklenmedik hatalar olabilir.

:white_check_mark: Asenkron Yükleme Sistemi

• Prism3D artık tek iş parçacığına (single-threaded) bağımlı değil gibi görünüyor. Arka planda yükleme (I/O işlemleri) artık oyun akışını bölmeden yapılabiliyor.
  • Bu, çok çekirdekli işlemcilerden daha iyi yararlanma anlamına geliyor.

:white_check_mark: Asset Streaming Altyapısı

• Harita verileri, dorse/araç modelleri ve animasyonlar artık anlık ve kesintisiz olarak yüklenebilecek.
  • Bu da, özellikle modlu büyük haritalarda FPS drop’larını azaltabilir.

:white_check_mark: Yeni API çağrı altyapısı (muhtemel)

• DirectX 11’e yönelik çağrıların optimize edildiği yönünde bazı ipuçları var.
  • Gelecekte Vulkan veya DX12 gibi daha modern API’lere geçişin yolu hazırlanıyor olabilir.

:white_check_mark: Kaynak Kullanımı ve Bellek Yönetimi İyileştirmesi

• Yükleme ekranlarında artık “bekleme” değil, “arka planda yükleme” var.
  • Bu durum, SSD üzerinde çalışan sistemlerde ciddi hız kazancı sağlar.
5 Beğeni

3 yıldır fix değişmeyen mevzu bu: Snowy neye el atsa şak SCS getiriyor.
DLC lerde de Promods örneğin İskandinavya’ya girmişti, ertesi yıl DLC çıktı.
Sonra İtalya’ya başlandı yarısında SCS DLC’yi getirdi.
İberya’ya başladı Promods ki hala tek geçerim Promodsun Zaragoza’sı ve Valencia’sını. SCS 1 yıl sonra oyuna dahil etti.
bu böyledir:) bazı şeylerin kronolojik takibi değişmez :joy:

3 Beğeni