Euro Truck Simulator 2 - Grafik Modları

adamın ilk çıkardığı sürümü hatırlıyorum SCS forumdaydı.
ve bugün.
Snowy: ben tek SCS hepiniz diyecek seviyede (grafiksel olarak)
Snowy’nin yerinde kim olsa onca atılan yok virüstü yok trojandı vs şeylere karşı, bu kadar POZİTİF kalmazdı. şu an onun dll’sini kullanmayan hiçbir youtuber kalmadı ve dahi, ona ilk şutu çeken Pizzster gibi takımlar da onun projesini kullanmakta.
Adam üstüne basa basa Patreon’da SCS nin pbr weather diye uydurduğu saçmalık demişti. Goççummm benim :smiley:

karı marı bilmem de zemin ne öyle olummm. lan snowy. Manifestosun sen :dizzy:

13 Beğeni

Onu bunu bilmem de Snowymoon da

5 Beğeni

İnanılmaz…

15 Beğeni

Aga bu adam yapıyor, en azından deniyor kim ne derse desin

1 Beğeni
8 Beğeni

Hey gidi snowy. SCS blog gibi takip ediliyor artık :grin: dizayn nedir sorusunun net cevabıdır kral

2 Beğeni

Zamanında NaturaLux çok büyük devrim yapmıştı, onun gibi başkası gelmedi.

Ondan sonra DamianSW Project Next-Gen Photorealistic Exprerience 0.7 Sürümü ile çok büyük devrim yaptı, bu sürümde yollar yağmur yağdığında çok güzel gözüküyordu.

Snoowymoon abimiz ise çıtayı tamamen farklı bir yere taşıdı.

15 Beğeni

aldıracaksın illa 4090 sistem…

10 Beğeni

eleman real time geçiş yapmış tam olması gereken yani
kadehimi senin için kaldırıyorum sınovi biraderim
öyle paraları cukkalayıp yıllarca getirmeye üşenenlere değil :stuck_out_tongue:

snowy bunlar seni yok etmeye çalışırsa alo demen yeterli tarlayı satar seni işe alırım

12 Beğeni

oyun açılırken sol üstte böyle bir uyarı çıkıyor. çarpıya basıyorum kapanmıyor, siteye gidiyorum indirilecek güncel bir dosya da göremiyorum. 1.54 uyumluluğu gelmiş miydi?

ilginç kısım dosyalarımda snowymoon dosyaları da bulunmuyor. ya da ben göremedim. website ya da patreon/blog dediğimde de oyun crash verip kapanıyor. yardım edebilir misiniz?

x64 klasörünün içindeki dosyaları silip,dosya doğrulaması yapıp deneyebilirsin

fotoğraftakileri tek tek uyguladım. snowymoon_lighting dosyasını yanlış win_x64 dosyasının içine atıyormuşum :smiley: sorun düzeldi teşekkür ederim.

edit: bu sefer de oyuna girince sürümden kaynaklı siyah ayna hatası veriyor. bu modun dosyalarını nasıl silebilirim?

son edit: onu da buldum. “dxgi.dll” file and “nvngx_dlss.dll” dosyalarıymış modun dosyaları bilemeyen olursa diye. onları da silince kaldırabiliyorsunuz. kirlilik için özür dilerim iyi geceler.

1 Beğeni

https://www.patreon.com/posts/important-for-v2-131617318

# Aydınlatma İyileştirmeleri v2 için Önemli Değişiklikler

"Son birkaç gündür aydınlatma algoritması üzerinde çalışarak v2’deki aydınlatma iyileştirmelerini varsayılan render hattıyla uyumlu hale getirmeye çalışıyordum.

SCS her güncellemede birkaç şeyi değiştiriyor. Bazen iyi oluyor ama oyun motorunda aydınlatma iyileştirmeleri v2 için yaptığım tüm değişikliklerle oyunun daha yeni sürümleriyle uyumlu tutmak oldukça zor. Ve oyunun daha yeni sürümlerini öylece geçip oyundaki yeni özellikleri kaçırmanıza izin veremem. Yeni bir render hattı kullanmak, onu yeni oyun sürümleriyle uyumlu tutmak için her zaman bir sorun olacaktır.

Bu yüzden uyumlu hale getirmek için değişiklikler yaptım. Şimdi varsayılan rendering pipeline ile tamamen uyumlu. Ayrıca yaptığım bazı başka değişiklikler de var:

• Şimdi kabinin dışında PBR aydınlatma kullanmak yerine özel aydınlatma algoritması kullanıyor, PBR gibi görünüyor ancak PBR aydınlatma gibi detayları kaybetmiyor. Oyun dokuları PBR dokuları olmadığından (dokular için AO verisi, düzgün normal haritalar ve pürüzlülük bilgisi vb. yok) birçok detayı siliyor. Artık bunu yapmıyor.
  • Yeni özel aydınlatma algoritması ıslak yüzeyleri idare edemiyor, bu nedenle ıslak yol, su vb. ıslak yüzeyler için PBR aydınlatma kullanıyor.
  • Kabin içerisinde PBR aydınlatma kullanılıyor.
  • Varsayılan ön cam yağmur damlaları eklendi, bunları istediğiniz gibi modlarla değiştirebilirsiniz.
  • Yağmur parçacıkları iyileştirildi. Hareket etme şekillerini veya parçacıkları değiştirmedim ancak daha gerçekçi görünmeleri için değişiklikler yaptım.
  • Su birikintilerine yağmur dalgaları eklendi.
  • Performansı iyileştirmek için yeni bir yağmur yansıma algoritması yapıldı. Gerçekçi görünümlü ıslak yol için uygun yağmur yansıma sistemi önemlidir ancak aynı zamanda hızlı da olmalıdır. Şimdi render almak 5 kat daha hızlı. Eskisine kıyasla daha az doğru ancak fark edilmesi oldukça zor. Performans iyileştirmelerine değer.
  • Varsayılan işlem hattına uygulandığı için, bazı nesneleri görememeniz veya yanlış görünmeleri gibi gölgelendirici/malzeme sorunları yoktur.

Ayrıca;

• Şu anda araç yansımaları varsayılan sistem tarafından işleniyor, eski sürümlerde yaptığım gibi uygulayabilirim. Gelecekteki uyumluluk sorunlarından kaçınmak için değişiklikleri en aza indirmeye çalışacağım.
  • Gece aydınlatması (farlar, sokak lambaları vb.) hala varsayılan aydınlatma algoritmasını kullanıyor.
  • Aydınlatma İyileştirmeleri oyunun daha iyi görünmesini sağlıyor ancak yine de oyun eski bölgelerde düşük kaliteli varlıklara ve çoğunlukla kötü görünümlü bitki örtüsü/yol dokularına sahip. Eski oyun varlıklarını yeni PBR varlıklarıyla değiştirmek için gelecekte ikinci bir mod yapabilirim. Kuzey ülkelerinde eski varlıklara sahip ETS2 ve neredeyse her yerde gürültülü görünümlü parlak dokulara sahip ATS.

Eklenen gbuffer verileri, gerçekçi yağmur yansımaları ve zorunlu yeni SSAO sistemi nedeniyle varsayılan oyundan daha zor render alınabiliyor ancak v1’e kıyasla çok daha hızlı.

Şimdi neredeyse yayınlanmaya hazır ama ne zaman olacağını bilmiyorum. Ne zaman yayınlayacağımı söyleyemem çünkü birkaç gün öncesine kadar tüm bu değişiklikleri yapmayacaktım.

Geleceği tahmin etmekten vazgeçtim, sadece serbest bırakılmayı bekliyorum. En kısa zamanda serbest bırakmayı en çok isteyen benim ama bozuk veya yeterince iyi olmayan bir şeyi serbest bırakmak istemiyorum.

Yayınlanmadan önce bağış veya abonelik istemiyorum. Muhtemelen zaten ödenecektir. Bunu yayınlandıktan sonra yapabilirsiniz.

Elbette her zaman olduğu gibi ilk sürümde bazı sorunlar olacak ama bu çıtayı düşük tutmam gerektiği anlamına gelmiyor.

Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi günler dilerim."

dedi Kral:smiley:

6 Beğeni

Böyle adamlar yüz yılda bir gelir. :smile:

9 Beğeni

daha ilk çıkardığı SCS forumdaki o beta eklentiden beri savunuyorum kralı. adam böyle giderse oyunun adını değiştirtecek :grinning: Patreon’da SCS’ye “ellerinde imkanlar varken” ve “FPS kaybına yol açmadığı halde” milleti grafik yalanıyla oyaladıkları ve küçük bir eklentiyle çözülebilen şeyler için demediğini bırakmamıştı. hoş bunu ünlü grafik modcusu JuanBox da diyor sürekli.
Kendisine SCS’nin TAA’sı yayınladığında soru gelmişti Patreon’da. o da cevaben: SCS’nin benden sonra hamle yapması güzel diye ironi yapmıştı :rofl:
1 dolar gibi çok düşük meblağ “isteğe” göre belirlemiş. dese ki 20 dolar. gene hak ediyor. Snowy candır, ciğerdir! :100: :call_me_hand:

9 Beğeni

sürüm uyumluluğu nasıl devam edecek? sanırım sadece şu an 1.53’te çalışıyor. 1.55 tam sürüm çıkınca 1.54 uyumluluğu mu gelecek mesela? eğer öyle olursa güncel sürümde şu modu kuramamak çok büyük sıkıntı. ya da direkt 1.55 sürümündeyken en güncel versiyona çıkarır mı?

ek olarak bunun için ayrı konu açılabilir diye düşünüyorum. ets&atsnin geleceğinde önemli bir yer tutacak sonuçta. hem diğer grafik modlarını arayan park sakinleri de kolayca bulmuş olur. son 60-70 mesaj snowmoon’a ait :smile:

2 Beğeni

1.55 sürümü ile haritada konumum kısayol tuşunu mu? Yoksa 1.54 sürümünde snowymoon grafik eklentisi mi tercih ederdin? Son sürümde olmasa da olur gibi :smiley:

Evet bunu demiştik;) grafik modcuları paşa paşa Snowy reis ile entegreli reshadelerini ve modlarını geliştirecek diye, para cambazı Damian ilk adımı atmış :joy: Snowy reis sayesinde bütün mod alemi level atlıyor anasını satayım :laughing:

3 Beğeni

Daha yeni açtığım patreon hesabı nasıl devredışı bırakıldı amk altı üstü 1 dolara 1 aylık snowymoon modu alacaktım aw
Biri bana açıklasın bu durumu