O yüzden kazandıkları parayla iyi bi avukat mı tutuyorlar napıyolarsa yapsınlar da lisansları alsınlar
( lisans görüşmeleri nasıl Oluyor bilmiyorum ama muhtemelen avukat lazım olur
)
Mahkemeye gitmiyorlar dostça lisans alacaklar , avukat ne işi var orada ?
( olur mu ki
)
İlk başta firma ile görüşüyorsun. Scania gibi daha modellenmeden de lisans verebilirler. Ama daha sonra ortaya bir model çıkartıp sürekli firma ile iletişim halinde oluyorsun. Firma aracı yeterli bulana kadar bir yığın düzenleme yapılıyor. Firma uygun bulunca da lisansı veriyor. Gerisi SCS’ye kalıyor.
Avukatlık bir şey yok yani?
Tab2 vardır o kısmı bilemeyiz, bilinen kısım böyle SCS’nin falan açıkladığı.
O görüşmeleri yapan zatlar arasında illaki avukat da vardır he?
avukat değilse bile o görüşmeleri yapan ekibin sağlam olması lazım onu demeye çalışıyorum
İkna kabiliyeti önemli tabi ama sözlü ikna mı yoksa görsel ikna mı daha önemli olur onu bilemem
Maddi ikna? Bu olayların iç yüzünde bizim bilmediğimiz bir sürü teferruat vardır en iyisi beklemeye devam edelim biz ![]()
Her şey para mı? ![]()
SCS nin para alıyor olması gerekmez mi sonuçta reklama giriyor ya da para almadan ben sizin reklamınızı yapayım sizde bana lisansı verin diyor olabilir?
Öyle bir şey yok. Sen onların modelini kullanıyorsun. Ondan parayı sen verirsin. Bu şeye benziyor. Bir tırın maketini alıyorsun, ve diyorsun ki ben bunu reklam için alıyorum deyip bedava alıyorsun ve istediğin gibi kullanıyorsun. Gerekirse takla attırıyorsun falan.
Karışılıklı çıkar ilişkisi var. Para mevzusunu ben de merak ediyorum.
Scs burda parayi almasi gerek egerki bu isler içinde para konuşuyorsa
Kendimiz de diyoruz ya Firmadan linsans alıcaklar, yani parayı verecek olan scs.
Örnek olarak Delivery Simulator için şimdi Ford Transit lisansı alınabilir. Simula Games mail atar şöyle böyle der onlar da tamam derse izin çıkartılır. Delivery Simulator ücretli bir yapım satılacak stüdyo para kazanacak. Ford araçları orada yer alacak tanıtım pr demek. Lisansını almak için para verilmesi istenebilir ya da yıllık belki de bir dönem ya da oyun serisine özellik uzun vadeli anlaşma yapabilirler. Car Mechanic en son Porsche lisansı aldı. Yarış oyunlarında oldukları için farklı durumlar söz konusu TIR tarafında değişik.
Olaya SCS parayla lisans alıyor ya da onlar SCSye para veriyor atıyorum 100 bin dolar vs. böyle bir durum yok. Bu kamyon üreticileri ya da araba üreticileri parayla herhangi bir oyuna lisans satmıyor. Yani adamların işi o değil. O oyunların tanıtımı ile araçlarında algı oluşacak. İşbirlikleri yapılacak oyunda yer alacak. vs. vs. Tabii oyunların özel tanıtım araçları var. Kapakta yer alan trailerda yer alan özel işbirlikleri olanlar için firmalar reklam tanıtım parası verir. Bunlar her işte olan doğal şeyler. Assetto Corsa için Ferrari yıldönümüne özel DLC çıkaracak bu özel işbirliği müthiş bir tanıtım demek.
SCS’nin takıldığı yer ne para ne de araç geliştirmesi oyun özellikleri bütün olay yönetim katındakilerle ilgili… Boşuna demiyorum SCS şimdi araba olayına girse hepsinden toplar.
Scs gelişen bir yapım . İstese şu an o işe giremez mi peki ?
Ben şimdi nasıl bir CSGO, LOL, espor sitesi açabilirim ki? Ya da bunun kanalını? Yapamam. Zaten o konuda yeterli arz var. Bildiğim konuda yapılacak çok şey var.
Benim SCS’den yıllardır beklediğim hareket yeni araç mekaniklerini getirmesi ondan sonrası mod…
Bugün kuzenle kardeşime direksiyonda biraz oynattım. Şimdi önce kuzen ETS2’ye girdi hemen alıştı rahat rahat sürdü direksiyonda ama sonra araba istediler ben araba modu kurmak istemedim. Çünkü fizik sürüş yok. City Car Driving açtık ona da en son güncelleme gelmişti direksiyon ayarları vs. gitti. Her neyse yaptık bir şeyler girdik. Orada araba kalkışı hızlanışı sürüşü tam eğitimli oynamalık. Ama diğer geriye kalan her şeyde fosss… çünkü o bir simülatör…
Assettoya girdim iki tur attım çıktım mevzu yine başka…
ETS2’ye bu sefer Hyundai Elentra modunu kurdum. Güzel araba ama kalkış sürüş dönüş direksiyonla uyumsuzluk araç bağırması vs. vs. bıktırıyor. Kullanamıyorsun. CCD’de olduğu gibi olmuyor. Ama ETS2 rahatlığı sadeliği kolaylığı onda bulamıyorsun. Adam akıllı sürüş fizik geliştirilen araba modu da yok. Kasmıyorlar niye kassın adam onla mı uğraşacak?
Euro Coach ile çok farklı bir sürüş gelecek. SCS ağır kamyon yüksek araç olayında uzmanlaştı. Bütün olay bu işe dönüyor. Rakipsizler şimdi araba oyunu yapıyoruz dese oha ne oluyoruz yav diyecek bir sürü çalışan var. Bildikleri her şeyi değiştirmek zorunda kalacaklar. Başka şeyleri araştırmak öğrenemk vs. zaman zaman zaman diğer yapımlar kadar kaliteli olmalı… Bambaşka özellikler… Çok ayrı bir olay.
Basit oyunlar yapsalar oohoho taksi simülasyonu da yapılır birbirinin kopyası simülatörler bir sürü gelir.
Ben hala araç mekaniklerini genişletilmesini bekliyorum sadece truck değil de BeamNG.drive gibi genel bir araç sürüş fizik simülasyonu geliştirilseydi belki değişik olurdu. Spintiresda bile araba modları başka oluyor çünkü oyunda o mekanik var.
Truck olayında sıkışıp kaldılar. Ama truck mantığı da amacı olan bir şey. Biz her gün girip oynadığımız konuştuğumuz gördümüz için normal geliyor sıkılıyoruz ama bugün başkası oynarken izlediğimde ve onun tepkilerini gördüğümde inanılmaz şeyler yapıldığını anlıyorsun.
İnsan oyun dünyasının içine bir dalınca hele de kaliteli yapımlara bulaşınca işin içinden çıkamıyor. Sürekli dahasını istiyor.(Hiç bulaşmasamıydık oyun oynamaya ![]()
)
oyun oynayan adam akıllı adamdır.
Abi her şey zaman istiyor , Biz scs nın duyurduğu her şey için sabırla zamanın geçmesini bekliyoruz, 2 iş bir yandan götürebilirler . Ve rakipsiz olmaları büyük avantaj . Geride kalma gibi bi endişeleri yok buda piyasanın topluluk üyelerine gösterdiği bir dezavantajdır. Belki şuan bir rakip olsa (ki bunu sadece scs odaklı söylemiyorum) yapilan projeleri daha önceden oynardık, daha ileride olurduk .