Euro Truck Simulator 2 [Ana Konu]

Beyler daf’ta cıkış tarihi ile beraber gelmesin :smiley:

2,5 yıllık save hocam asıl save dosyası patladı f-max sağolsun

1 Beğeni

Arkadaşlar ciddi söylüyorum şu ets2 hayatımda gördüğüm en b***** optimizasyona sahip oyun benim için. GTA 4te bile bu kadar optimizasyon sorunu yaşamadım. Siz yaşıyor musunuz ?

Ayarlarım bunlar ama FPS hep 37 de sabit kalıyor. Nvidia denetim masasından özel ayar yaptım bu sefer de 47 de sabit kalıyor :smiley: VSYNC kapatıyorum e bu seferde görüntü akıcı olmuyor ve anlık fps düşmeleri yaşıyorum.

3 Beğeni

Ya üstelik oyun Ekran kartımı hem çok kullanıyor hemde çok ısıtıyor. Ne alaka anlayamadım

image

Ets2-ATSden başka oyunlarda hiç bir zaman 88 derece görmüyorum (PCem masaüstü bu arada :D)

3 Beğeni

İyide doğru olan zaten ekran kartının tamamen kullanılması değilmi.:thinking:
Fakat 1660tiın 88 derece olması ve bu ayarlarda bu fpsyi vermesi normal değil.Bence sisteminizi başka oyunlardada bu sıcaklığa çıkıyormu diye kontrol edin.
Sürücüyü güncelleyin veya kasanızı temizleyin demiycem çünkü muhtemelen yapmışsınızdır.

2 Beğeni

Aynen doğruda niye öyle dedim bilmiyorum. Ekran kartımın modeli bu;

Sürücüler her zaman güncel ve kasa temiz.

3 Beğeni

Kullandığın modları gözden geçir bence. Mesela fotoğraftakini.

2 Beğeni

Modla Alakası yok. Modsuzda aynısı oluyor.

1 Beğeni

Ölçekleme %200 deneyebilirmisin, Ekran çözünürlüğüm 2k (2560 - 1440) 400 ölçek ile 200 ölçek arasında belirgin fark göremiyorum. Benim hatam olabilir, örnek resim bırakıyorum :slight_smile:

400 ölçek

200 ölçek

1 Beğeni

Hocam bu asusun dual 16 serisindeki kartlar kronik sorunlu. Bir arkadaşım var aynı kart diğer oyunlarda da 82 derece ve 2500 rpm döndürüyor. Ekran kar4ınızın soğutması sıkıntılı hocam.

2 Beğeni

İyi optimize edilmemiş modlar performansı büyük ölçüde düşürüyor.

3 Beğeni

Evet onu yıllardır biliyorum da Dediğim gibi modsuzda aynı değişen bir şey yok.

1 Beğeni

Kral peki arkadaşın servise falan yollamışmıydı ? Kendisi ile irtibata geçebilirmiyim

@YakupY Ölçeği %200e alınca sorun orta derecel düzeliyor ama uzak taraflarda ve çimlerde görüntü bozukluğu yaşatıyor bana :smiley:

1 Beğeni

SSAO’yu kapat bence çünkü arada pek fark yok, ayna mesafesi düşürebilirsin, performansından yer.
Bende de ısınabiliyor diğer oyunlara nazaran, ben de fanları birazcık daha hızlı çalıştırıyorum :slight_smile:
Ayrıca modlar da oyuna etki eder.
@Ahmet_can_Emekli V-sync’ı devreye sokarsa kullanım düşer.
@LazJedi Dediğin doğru.

3 Beğeni

Hocam anlattığınız problemi bende yaşadım, hatta 1.40 ana konusunda belirtmiştim videoyla birlikte. 300 ölçekte en full Vsync ile beraber yüksek ssao açınca bahsettiğiniz problem olmuyor. 400 ölçek+vsync+ssao 3lüsünde bir problem var 37fps yapıyor. Sebebini bende bilmiyorum kartlar yeterli olmasına rağmen böyle. Aynı olduğuna emin olmak için videoyu ekliyorum yine

Özet

https://youtu.be/kda53AAxcwg

4 Beğeni

Servise yollamadı satacak ve yeni kart alacak aynı kart ama msi gaming x 20 30 fps fark yaratıyor ve 65derecrlerde geziyor.

Zamanında bilseydim böyle bir sorun olduğunu cidden değiştirirdim ya bir daha asus almayı düşünmüyorum ekran kartı olarak. Teşekkürler bu arada bilgi verdiğin için

2 Beğeni

Geri sayım başladı. 9 Haziran CEST 15.00

12 Beğeni

20 günde fazlaymış be

1 Beğeni

Araçların ve dorselerin template dosyalarını oyunun dosyaları arasında nereden bulabilirim?