1.58 in ilk bloğu paylaşıldı.
Akıyo bu hafta 1.58 konuları maşallah
wow güzel iyileştirmeler
çok geç olması kopartıyo
Sanırım Otobüsde Geliyo Bu Güncellemede 1.58 İle ETS 2 ye
Sonunda elle tutulur bir güncelleme. ![]()
Umarım artık fizik modlarına gerek kalmaz.
Adamlar relax elden ne gelirki diğer oyunlar böyleymiş, oyuncularımız şunları bekliyormuş kimin umrunda
1.58 ile otobüsler gelemez. Ben sene sonlarına doğru 1.60 da geleceğini düşünüyorum açıkçası. Volvonun oyun içi fotolarını görmedik henüz.
"Tüm oyuncuları, Açık Beta sürümü yayınlandığında denemeye ve daha fazla geliştirme için geri bildirimlerini paylaşmaya teşvik etmek istiyorum. "
Sadece tırlar için mi diyorlar bunu yoksa yani ?
“sabit aks süspansiyonunun nasıl davrandığını daha iyi yansıtacak şekilde kamber yapıyor ve dönen tekerlekler de kaster açısını içeriyor.”
fizikler için güzel bir adım sonunda,gelecekte lastik deformasyonu gibi şeylerde olursa tadından yenmez.
Burada arabalar yada otobüslerle ilgili bir şey yazmamışlar hatta araç konusunu hiç açmamışlar ki. 1.58 betasına katılın yeni bir şey yaptık yardımınıza ihtiyacımız var deneyimlerinizi bizlerle paylaşın eksik veya hata görürseniz bize bildirin değerlendirelim demişler. Otobüs konusu ayrı ama Road Trip projesi için arabalar hepsinin hazır olup öyle çıkartmak yerine yapıldıkça paket halinde çıkartacaklarsa o zaman 1.58 Road Trip çıkışı için uygun çünkü Ford ve Dodge paketleri hazır sanırım.
Bu olay da iyi bakalım sürüş mekaniklerini nasıl etkileyecek ekstradan fizik modlarına ihtiyacı ortadan kaldırırlar inşallah
“Klavyeyle gaz kontrolünün nasıl davrandığını gerçekten iyileştirmek istedik,” dedi ve bu da çift gaz kontrol sisteminin geliştirilmesine yol açtı. Gaz tuşuna basılı tutmak artık kısmi gaz uygulayarak yumuşak, kontrollü bir ivme sağlıyor ve rahat bir seyir hızına geçmeyi kolaylaştırıyor. Sollama veya yokuş tırmanma gibi durumlarda daha fazla güce ihtiyaç duyduğunuzda, tam ivme potansiyeli için gaz tuşuna “çift dokunabilirsiniz”. Sollamayı bitirdiğinizde veya tepenin zirvesine ulaştığınızda, gaz tuşunu bırakın ve kısmi gaz durumuna geri dönmek için tekrar basın.
O zaman sadece tırlar için diyorlar.
Klavye ile oynayanlar için devrim gibi bi şey.
Şu oyunun ismini Euro Vehicle Simulator 3 yapsalar yeter bence. Truck olayını da geçtiler araba,otobüs yakında ne var? Euro Flight DLC falan mı ![]()
o zaman 1.58 ile otobüsler dolaylı yoldan gelmiş olacak, yani oyun içi ayarlarla bir otobüs modu düzgün yapıldıysa (ağırlık, güç, fren vb.) yeni gelecek otobüslerle aynı fiziği verebilecek.
Klavyede basılı tutunca yumuşak gaz, çift basınca tapa gaz olayının çok daha detaylısını (3 farklı tuş atayıp 3 farklı gaz tepkisi verebilme, frende de aynı şekilde) bir notepad dosyası moduyla seneler seneler önce başkaları yapmıştı zaten.
the update also includes mechanical improvements that add ‘‘extra nuance’’ to how trucks behave on different surfaces.
bu da bizim türkçe’de yapılan ‘‘nüans farkı’’ gibi bir anlatım hatası olmuş, nasıl farkı yazmaya gerek yoksa extra yazmaya da gerek yok. kafa açanlarda bugün ![]()
pavel yapmadıkça onlar yapsa ne olur kral
pavel canı isterse getirir.
![]()
şaka bir yana bu ciddi bir fizik güncellemesi hatta fs25 yayınlarından birinde oradaki volvo çekici üzerinden fizikleri göstermiştim. caster açıları orada vardı ve oradaki fizik ets2ye göre iyidi. tabii ets2’de uzun yol, yüksek hız, stabilite davranışı vs. başka ve kontrollü ama yine de çok eskiydi. nvidia physx sonrası güzel adımlar. devamı gelecektir. 2026’ya giren bir simülatörün bu özellikleri şimdi getirmesi komik maalesef.
Klavye için yarım gaz olayı çok ilgi çekici.
1:1 haritada gerçekteki bütün yol yamalarını aktarmayı düşünüyordum ama 1 cm bile olmayan yükseklik farkında aracın deli gibi zıplaması düşündürüyordu, şimdi bütün gövde değil de sadece temas eden lastik hareket ederse tatlı olur. ben de bütün yol patch’lerini keyifle yansıtırım valla.
Bunların hepsi planlı programlı usta ben biliyorum. Herşey Türkiye harita paketi için. Pozantı gibi ticari yolları yapacaklar ve halciler rampa çıkarken zorlanmasın diye bu sistemi yapıyorlar. Pavel ileri görüşlü biraz miyopluk varda neyse (!)