ABONELİĞİ yazıyor ancak Türkçe karakter sıkıntı yaratmış düzeltilir.
normalde o tabelada ne yazıyor gerçekte yani aboneliği yerine başka bi kelime mi yazıyo ben istanbulda değilim gişeleri pek bilmem de :d
Bilmiyorum fark eden oldu mu yeni sınır kapılarının ordaki tır park yerlerine AI araçları(tırlardan bahsediyorum. )giriyor 1 2 dk kadar motor kapalı bir şekilde duruyor sonra yoluna devam ediyor. Yine dikkatimi çeken bir detay daha şu ki çekici yöneticisinde harita üzerinde tırlarımızın yerlerini görebiliyoruz.
Bu olay Special Cargo DLC’si ile birlilte geldi. Yapay zeka rotaları/çizgileri el ile çizilebiliyor. Bu da yol veya prefab dışında her yerde her AI aracına her şey rahat rahat yaptırılabiliyor.
Sassari’de bir Türk kardeşimizle karşılaştık sonunda, her ne kadar çok uçuk bir firma olsa da böyle şeyleri görmek güzel…
Eve dönünce eğer 1.35 blender tools ve converter 1.36’da da çalışıyorsa yeni gelen modelleri tespit edip buraya resimlerini atacağım, eğer çalışmazsa yeni versiyonu çıkana kadar bir bardak soğuk su ![]()
Süpersin beklemedeyiz ![]()

Her an olabilir ![]()
TR kodu ile işaretlenmiş BAZI aydınlatma direkleri ve yol tabelaları (BAZI dedim çünkü çok fazla tabela var belli başlı olanların resmini çektim):
Binaları burdan birisi daha atmıştı galiba
TR kodu ile işaretlenmiş yol overlayleri. 
Bu overlaylerden yola çıkarsak;
D100: Edirne-İstanbul (Avrupa)
D535: Edirne-Hamzabeyli
E87: Bu yol normalde Edirne’den başlayıp Çanakkale’ye kadar gidiyor ama benim tahminim D100 ile E84’ü birleştirmeye çalışacaklar.
E80: Kapıkule’den başlayıp İstanbul’un Avrupa kısmına götürecek olan otoban.
E84: İpsala-Silivri (Yunan sınırı gelmeyecek ama üstte yazdığım gibi Edirne D100 yolunu E87 ile E84 e indirebilirler.)
O3: E80 ile aynı.
O7: Normalde bu Kuzey Marmara Otoyolu ve Y.S.S Köprüsü’ne götürdüğünden dolayı tamamı olmayabilir ama giriş kısmı (mall of istanbul ikitelli sanayi tarafları) olabilir.
D550: Havsa’dan başlayıp Muğla’ya kadar giden yoldur fakat Çanakkale’ye kadar E87 olarak da geçiyor.
Her ne kadar gelip gelmemesi bizim için önemli olmasa da, Trakya’nın daha ön plana çıkması için Yunanistan’ın gelmesi lazım. Hiç olmazsa İpsala sınır kapısı da eklenir ve gümrük sayısı 3’e çıkar. Bu bile bi şeydir yani. (E84 yolu için yazdım.)
Arkadaşlar editor de gezerken gerçekten de bu dlc diğerleri gibi değil çok daha detaylı ve kaliteli modeller ve tabelalar var ve turkiye assets de ise köprü ve feribot görselleri dikkatimi çekti. Bu sefer gerçekten de güzel bir dlc çıkacak. Hadi bakalım hayırlısı
Bir ayı geçkin bir aradan sonra herkese merhaba! ![]()
Meşguliyetlerim dolayısıyla ara vermek zorunda kaldım, konsept harita bekleyenler kusuruma bakmasın. Road to the Black Sea için artık gün saymaya başladık. Steamde istek yaptık heyecanla bekliyoruz. SCS tabi boş durmamış, İstanbul’dan yüksek kalitede ve çarpıcı detayda görüntüler gelmiş bu arada. Black Sea DLC’si ETS2 için dönüm noktası oluşturacak gibi geliyor.
Ben de elim boş gelmedim.
Black Sea çıkmadan neyse ki Konsept Haritayı yetiştirdim. Bu güne kadar SCS tarafından yapılan paylaşımlar üzerine biraz da tahminlerimi ekledim. Bir çalışma ortaya çıkmış oldu. Tabi kuru kuru olmasın dedim, haritaya hareket getirdim. Umarım beğenirsiniz. Harita çıkınca bir de karşılaştırma yaparız.
Road to the Black Sea Konsept Haritası ![]()
Çok güzel olmuş eline sağlık, bunun yüksek çözünürlüksünü ayrıyeten yazına ekleyebilir misin?
Ama malesef lüleburgaz ve babaeski olmayacak…bir tabeladada edirne merkez üstü çiziliydi…yani birikeri kızacak yine ama bence hiç yapamasalarmış yani bu bölgeler olmayacaksa neresi olacak?
@bona mükemmel olmuş ya. Sonunda haftalardır beklediğim çalışma bitti. Ellerine sağlık. Yalnız Trakya’da bu kadar çok yerleşim yeri olmayacaktır. ![]()
@FurkanG61 Paylaşımından yola çıkacak olursak,Lüleburgaz ve Babaeski eğer olmaz da Hayrabolu olursa,bu gerçekten enteresan olur özellikle bu bölgede yaşayıp bu bölgeleri bilen kişiler açısından.Tamam Hayrabolu belki Babaeski’den çok geri değildir ama Lüleburgaz gibi Kırklareli’nin merkezinden dahi daha büyük nüfusa ve potansiyele sahip bir yerin olmaması kendim açımdan bakarsam da pek hoş olmadı.Hem Lüleburgaz ile Babaeski aralarında 20 km olan Kırklareli’nin iki ilçesi ve Türkiye’den Avrupa’ya gidişte (Tekirdağ’dan İpsala üzeri Yunanistan hariç) otoban olmadan geçilen iki yerleşim yeri.Daha sonradan yapılmış olan E-80 yani Avrupa Otoyolu’na da iki ilçe en fazla 10’ar kilometre uzaklıkta.Tamam hep ölçekten bahsediyoruz ama beni hayal kırıklığına uğratan Lüleburgaz’ın olmaması olur.Babaeski’yi belki otobanda benzin istasyonunda göreceğiz.Diyeceğiz burası Babaeski,bu yakıt istasyonu da Babaeski sınırları içinde yer alan bir yer.Ama Lüleburgaz’ın olmaması ve Lüleburgaz ile ilgili bir şey yer almamasını ben hoş karşılayamayacağım malesef.
Hem ülkemizin zaten sadece Trakya kısmı olacağından daha öncede söylediğim gibi yol ağını geniş tutarak büyük gözükmesini sağlayacaklarını şahsen kendi adıma düşünüp belirtmiş olsamda,herhalde SCS böyle yaklaşmamış olacak.Tabi yine de tamamen çıkış yapıp,birşeyleri net görmeden de yorum yapmak bazen sağlıklı olmuyor.Özellikle mesela İstanbul içinde Hadımköy ve Çatalca bölgesini net bekliyorum.Buralar da yer almaz ise büyük eksiklik olarak görülebilir.Çünkü şuan İstanbul’un Avrupa bölgesinde tırların en çok bulunduğu yerler bu bölgeler. ![]()
Bir Lüleburgazlı olarak 120 bin kişi hüzünlüyüz ![]()