peki dlc çıkınca promods haritasında da Türkiye’ye gidilecek mi acaba?
İlk olarak Haliç,ama daha sonradan Küçükçekmece olarak tespit edilen ve doğrusu da Küçükçekmece olan görselden detayları sizlerle paylaşmak istiyorum.Öncelikle bu görselde numaralandırdığımdan da fazla detay mevcut.Öncelikle numaralı olanları,daha sonradan numaralandırılmayan detayları sunacağım.Sırasıyla başlayalım;
1-Burada K.Çekmece Metrobüs durağının köprüsü net bir şekilde belli olmakta.
2-K.Çekmece’nin Topkapı yönündeki otobüs durağı ve bu durağı aşağıdaki yola bağlayan kısım ve hatta orada ayrımı sağlayan bariyer gibi olan koruma demirleri dahi oyuna aktarılmış olarak gözüküyor.
3-Bu işaretlemede bu yol E-5’ten Küçükçekmece Merkezi’ne ve İstasyona giriş sağlayan 2 şeritli yol ve 2 numaralı işaretlemedeki durak ile bağlantısında ışık mevcut,bu ışıklandırma yapılmamış ama önemi yok.Gerçekte de yol 2 geliş,1 gidiş şeklinde ve bu durum oyuna da bu şekilde aktarılmış.
4-Küçükçekmece gölünün pis oluşundan kaynaklanan ve genelde yeşilimsi olan rengi dahi oyuna aktarılmış.
5-Bu işaretlemede Topkapı’dan Avcılar yönüne ilerlerken Küçükçekmece’ye dönüş istikametinde sağda yer alan Shell benzinlik oyuna yine bir yakıt istasyonu olarak aktarılmış.
6-Küçükçekmece’nin altında bulunan balıkçıların,genel adıyla Küçükçekmece Balık Pazarı’nın yer aldığı stadyum da yoldan geçerken aynen bu şekilde gözükmekte.Ve burasıda oyuna aktarılmış.
7-Stadyumun ve balıkçıların önünde yer alan devamında E-5’e bağlanan yolda oyunda yer alıyor.
8-Küçükçekmece Gölü’ndeki teknelerde gözlerinden kaçmamış.
9-Stadyumun olduğu yerden İstasyon tarafına geçen yaya köprüsü de düşünülmüş.Burayı çok fazla kullanan insan olmasada gözlerinden kaçmaması önemli bir detay.Aslında biraz daha ileride daha önce araç trafiğine açık olan,uzun yıllardır ise sadece yaya geçişine açık tarihi Mimarsinan köprüsü olur mu onu şuan için bilemiyoruz.
10-Göl kenarına yapılan Blue Lake adlı yeni binalarda görselde gözükmekte.
11-Bu yüksek bina ile alakalı bir çok şey düşündüm ama bana en yakın gelen yapı İnanlar Terrace Lotus binası gibi geldi.Paylaşılan 3.görselde en tepesinde bayrağımızın yer aldığı yapı yani.Zaten Küçükçekmece görseline de bakacak olursak ve bu yapının da bu görsele bakarak yakınlığını düşünürsek Avcılar’ın oyunda yer almayacağını söyleyebiliriz.Sanıyorum ölçek kurbanı olacak Avcılar.Aslında Avcılar girişinde yer alan sağında İstanbul Üniversitesi Kampüsü,solunda Hacı Ahmet Tükenmez Camii ve Avcılar Metrobüs durağı olabilirdi.Belki dediğim gibi Avcılar girişide olacaktır ama şuan için sanki olmama ihtimali daha yüksek gibi gözüküyor.
Bunların dışında numalandırmamış olduğumuz bu görsel ile alakalı diğer detaylar ise;E-5’i yanyol ve metrobüs yolu dahil doğru ve geniş bir şekilde oyuna aktarmışlar.Bunun dışında 3 numaralı işaretlemenin yanında yer alan yeşilliklerin olduğu yerlerde çiçekçi ve restaurant bulunmakta.Burayı da yeşillik ağırlık yapmışlar ve gerçeğini anımsatar bir görüntü oluşturmuşlar.Ayrıca orada bulunan kavşak gerçekte bu şekilde olmasa bile,benzer olarak araçların yola katıldığı bir kavşak olarak aktarılmış.Sadece orada bulunan yeşil kısım yok.Onun dışında yola katılım yaptıkları şekilde gerçekleşiyor.Bir arkadaşımızın bahsettiği gibi benzinliğinin yanında Küçükçekmece’ye bağlanan yolu da görsele bakarak görmemiz mümkün.Benzinliğin arkasında yer alan Mezarlıklar Müdürlüğü’nü de görmemiz mümkün.Son olarak yol üstünde yer alan aydınlatma direkleri dahi oyuna aktarılmış vaziyette.
videoyu çektim montajlıyorum bol bol gösterdim burayı
Paylaştıkları görsellerde adamlar yaşadığım binayı yaptıktan sonra gözyaşlarıma hakim olamadım. Söyleyecek söz bile bulamıyorum, emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
gözünden kaçmış olmalı. Küçükçekmece Mimar Sinan köprüsüde yakınlaştırınca gözükmekte. (Yeşil çerçeve)
üstte daha öncede muhabettini yaptığımız hatta bir arkadaşın shell’in yanında çarpı olmadığını ve oraya dönüş olabileceğini söylemesi üzerine benimde mantıken oranın bir giriş çıkış sapağı olacak şekilde stadın yanındaki yoldan tekrar sağ taraftaki minibüs durağının olduğu 2 geliş 1 gidiş şeklindeki yola bağlanıyor olabileceğini düşündüm. Asıl merak ettiğimde o dönüş yolu. eğer o dönüş açık olursa Mimar Sinan köprüsünün yanından geçebileceğiz

İşaretlemiş olduğum yapının Deposite Outlet AVM olduğu kanısındayım.Deposite değilse bile ön kısmında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Binası’da olabilir.Deposite’den yola çıkarsak Deposite’nin yanında işmerkezleri yer almakta.AVM’nin arka kısmında ise sanayi siteleri mevcut.Bu bölgeye de giriş çıkış yapılabileceği tahmini zaten yukarıdaki yorumlarda da belirtilmişti.
Gözüme Mahmutbey fotosunda demin birşey çarptı. Gişelere doğru olan kısımda (kırmızı yuvarlak içindeki) yeşil bir otoyol levhasının üzerinde turuncu arkaplanla birşeyler yazıyor ama okunmuyor tabi. Bunun Mahmutbey gişelerden hemen sonraki denetim istasyonu olabileceğini düşünüyorum.
İşaretli tabela:
Kırmızıyla işaretlediğim levhanın gerçekteki hali:
Gişelerden sonraki denetim istasyonu:
Tabi sadece HGS tabelası da olabilir de bu ihtimali de göz önünde bulundurmak lazım.
Tespitin doğru olabilir.Ama bir başka soru da aslında “Acaba Mahmutbey gişelerini nasıl yapacaklar?” Onunla da alakalı bir ipucu görseydik iyi olurdu.Gerçekte olduğu gibi ve YKS’nin de kendi çalışmasında yer verdiği gibi kameralı sistem olur İnşallah.İnşallah dememinde sebebi Google Street View görüntüsünden yola çıktılar ise,Google’da buranın görüntüsü 2014 yılından kalma.Ancak yandaki yollardan bakarlar ise görüntü 2018 oluyor ve kameralı geçişin olduğu gözüküyor.Bu konuda sanki biraz merak konusu olacak gibi bu ayrıntıyla!
Bari şu Bulgaristan yollarını biraz bozuk yapsınlar. Youtube daki videolarda gördüğüm kadarıyla çukur falan vardı öyle daha keyifli olur bence yollar.
Hasan öfke hasan abi serçuk abiyle canlı yayın ne zaman yapıcaksın
gidilecek tabiki, resmi DLC bu boru değil. Bu saatten sonra Promods istese de çıkaramaz Türkiye’yi.
Bozuk yol illa ki her ülkede olabilir. Bu durumda ya tüm haritaya bozuk yollar eklenecek ya da aynı şekil kalacak diye düşünüyorum. Sadece bir ülkeye eklenmesi durumunda bir ayrımcılık olur. İlk ihtimal SCS için uğraştırıcı olacak, ikinci ihtimal daha yüksek Bu arada en doğrusu rastgele yol olaylarına bozuk yolun da eklenmesi olabilir. Bozuk deyince illa aracın altının vurmasına neden olacak bir şeye de gerek yok, sallama olsun yeter
Bir sürü toprak yola sahip teslimat noktaları olacaktır.
Denetim istasyonu belki…çünkü avrupadada var aslında denetim istasyonları ama türkiyeninde gelmesi bahanesiyle belkide eklerler ve o sistemi zamanla avrupayada yayarlar diye düşünüyorum…ben kendimde Türkiye haritası yapıyorum aynı scs gibi detaylı fakat şöyle birşey var tabi benim projem 1:1 yol ölçeği üzerine şehirler 1:1 değil tabi ama yollar 1:1 ve bir arkadaşa kantarı çizdirdim fakat ağırlık ölçülmüyor ama eğer bu dlc de gelirse onuda ayarlarım miss zaten levha ve modelleri ben italya dlc dekilerle felan yapmıştım bayağı fakat bu dlc ile gelen levhaları kullanıcam kitap gibi olacaktır…
durupta enter basıp geçmek yerine şimdiki hgs ogs gişeleri olsa ona bile şükür bence…o direklerde bana biraz saçma geliyor çünkü ne kadar ücret kestiği yazmıyor vs…
Aynen bende ondan bahsediyorum. bozuk yol derken öyle olsun. yamalı yollar falan en azından
Abi bu Mall Of İstanbul’un karşısında oturuyorum ben. Ondan dolayı baya iyi biliyorum. Burası Basın Expres yolunun bitimine yakın yerde 212 avm nin ilerisinde bir bina olması gerekiyor. Az sonra yola çıkıp bakıcam. Hemen 300 metre ötemde bir yer.
Reklam olayı artık sıradan bir şey. İtalya’nın her yeri reklamlarla dolu. İnsanların çok şaşıracağını sanmam. Ha bayrak fetişimize gelince evet Ona bayağı şaşırırlar işte
Aynen diğer ülkelerde bu kadar bayrak detayı yok. Ya oraları o kadar detaylı eklemediler ya da bizim bayrak fetişimiz var