ETS 2 - Türkiye Trakya "Road to the Black Sea DLC" [Ana Konu]

@HasanOfke ambargo kalkmadan DLC videosu atarsan ne olur? yada böyle birşey yaşansa oyun firması ne yapar?

1 Beğeni

İş yüzünden fazla hakim olamıyorum haberlere de dün yayını izleyeyim dedim kendi aramızda hadi şakalaşıyoruz falan ama gidip SCS’nin yayınına ne diye boktan yorumlar yazılıyor anlam veremiyorum çoluk çocuk ergen falan yayını izlemeyin abi siz gidin okulunuza notlarınıza falan bakın. Çoluk çocuk yorum yazıyor cins cins. Bu şekilde mi temsil edeceksiniz la?

Vizyon böyle devam ederse en ufak bir ihtimal bile olsa devamı gelecekse nah bize Anadolu falan.
Harbiden sinir oldum…

21 Beğeni

Gerçekten çok saçma tipler var chatte ülkemizdeki topluluk hakkında kötü izlenim veriyorlar.Ben gördükçe utanıyorum.

2 Beğeni

@fukachiron_machina Yöresel hediyem kaç güne gelir acaba ? :thinking::smile:

3 Beğeni

Hayır bazıları meselenin farkında değil herhalde kaç oyunda gerçek anlamda Türkiyeyi gördünüz? Görmediniz hele yıllardır bilgisayar başında oyunları yakından takip edenler bilirler Türkçe dil desteği bile daha yeni yeni son yıllarda gelmeye başlamışken adamlar karış karış İstanbulu işlemişler hâlen andaval andaval yorum yapıyor gundiler ya. Yaşı küçük işte ne emekler verildi neler yapıldı Türkçe dil desteği ne demektir bu ülkenin biliniyor olması ne anlama geliyor idrak edemiyorlar.

17 Beğeni

@bertan06 sonuna kadar sana katılıyorum.Yüzde yüz yazdıklarında haklısın. :+1:

İstanbul’dan yaşayan bir Edirneli,bir Trakyalı olarak kendi adıma İstanbul’dan çok geri kalan Trakya kısmının da nasıl olacağını ilk başlarda hep merak ve hayal etmiştim.Açıkçası henüz oynamadık ama videolara bakacak olursak ne kadar @HasanOfke 'nin dediği gibi ölçek kurbanı olsakta gayet yerinde ve bir çok yeri benzer yapılmış durumda.Bunun yanında bilenlerimizin bir merağı da Selimiye Camii’siydi.Görünüyormu acaba diyenler için SCS’nin geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu Türkiye yayınından Selimiye Cami’ni net görmemiz mümkün.Her ne kadar yayında iki sefer Edirne’ye gelipte Olin kavşağından İstasyon yönüne gitmiş olsalarda,oyunu aldığımız zaman hepimizin de gördüğü üzere biraz daha olsun şehiriçine doğru gitmemiz mümkün olacak.Ayrıca SCS’nin bloğunda paylaşmış olduğu Plovdiv-İstanbul videosunda da otobandan geçerken sanki Beyazıt Cami görünüyor.Çünkü tam caminin izasından geçerken Tunca Nehri bizim açımıza göre solda kalıyor.Bakış açımıza göre Selimiye Cami Tunca Nehri’nin Beyazıt Camii gibi sağında değil biraz daha aşağıda içeride solunda kalıyor.Bunu gözetip dikkate almışlarmıdır bilemem.Ben sadece bu konuda bilgimi paylaşmak istedim.Selimiye Camii’nin de bakış açısına göre minareleri bazen 2 taneymiş gibi gözükür.Belki de tek bir camii olarak Selimiye Camii’ni yapmış olabilirler.

Tabiki özellikle şuan biraz duygusal ve milliyetçi bakıyor olabiliriz.Eminim Romanya ve Bulgaristan’da görüntülere göre gayet güzel ve yeniliklerle dolu.Ama şu bir gerçekki 5 Aralık itibariyle Trakya’mızın oyuna ekleniyor olması bence oyuna çok farklı bir boyut ve renk katacak.Bu sadece bizim için değil ETS 2 oyuncu kitlesi içinde gerçekten böyle.Burada tabiki SCS’nin vermiş olduğu emek ve uğraş kesinlikle bunun ana sebebi.Basite indirgeyip düz ve benzer bir yer yapmamışlar.Çoğu yerde ve noktada en ufak detay ve ayrıntısına kadar uğraşmışlar. @SiSL Selçuk ağabeyde dahil emeği geçen tüm SCS ekibine şahsım adına tekrar bir teşekkürü borç bilirim. :wink:

7 Beğeni

Türkiye’de geçen oyun 15 senedir çıkmıyor, Crysis çıktı kaçınızda orjinal var? şeyini bulup şeyini arıyorlar.

Topkapı-Beşiktaş arası otobüsçülük yapardım, bunu bilenlerin gözü yaşlı, yaşlandık. :joy:

4 Beğeni

Tanıtımı yeni izledim arka plandaki müzik ile beraber harika olmuş.

Ama şu tanıtımı Mall of İstanbul değil de dünyanın en güzel yerlerinden bir İstanbul Boğazı bitirmek vardı… :thinking:

1 Beğeni

beyler 5 aralık’ta pamuk eller cepe :slight_smile:

1 Beğeni

Zaten bu da öyle gösterildiği kadar dinamikleri olan bir oyun değildi zamanının olanakları yettiği kadarıyla bir şeyler yapılmıştı eskilerden herkes aşağı yukarı biliyordur oynamıştır bunu o tüplü monitörlerde falan :smiley: ama yıllar öncesinin işiydi sonuçta. Bir daha da ne öncesinde ne sonrasında hiçbir şey görülmemişti Türkiye adına. Crysis falan tamam bunlar Türkçe olabilir ama anlatmak istediğim daha farklı.

Neyse işte sonuç olarak güzel ve değerli bir olay haberlere bile konu olacak cinsten bir gelişme bizim için. Umarım andavallar bir daha yorum yaparak aşağılık olduklarını belli etmezler.

5 Beğeni

Crysis, 3 oyunuda orjinal olarak mevcut. Yılldardır orjinal oyun alıyorum. Crytek firması zaten Türklerindi. Hala daha mevcut oyunları var. Bazı oyunlar hala daha crytek firmasının oyun motorunu kullanıyor. Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama sadece oyun motoru ile kalmayıp COIN borsasınada girdiler ve çok güzel bir platform oluşturdular. Steam, Ps, xbox gibi platformları tanıtıp oyunlarınızı senkronize edip oyun arkadaşı bulabiliyorsunuz. Meraklısı olan varsa araştırabilir uygulamanın adı PLINK

1 Beğeni

Bir konuyu aklıma gelmişken açıklık getirmek ve sizlerle paylaşmak istiyorum. @HasanOfke tanıtım videosunda İstoç’u göstermiş olduğu esnada buraya giriliyormuş gibi bir şey söyledi.Yalnız dikkatinizi çektiyse tanıtım videosunda kapalı olan bir yol veya güzergah yer almıyor.Sadece Bulgaristan’da yer alan bir kavşakta sanıyorum gözlerinden kaçmış olacakki yolun kapalı olduğu gözüküyor.Özetle oyunda kapalı olacak girilemeyecek bir yer tanıtım videosunda doğal olarak gösterilmemiş.Bunu Yenice ile size örnekleyeyim.Yani bundan varsayımla İstoç’un da videoda görmüş olduğumuz dar yollarına giremeyecek olabiliriz.Gönül ister girelim,çıkalım uğraşalım ama İnşallah diyelim yine biz buna. :+1:

Aşağıda görüldüğü üzere ilk görsel tanıtım videosundan. 2.görsel ise geçtiğimiz günlerde yapılmış Türkiye yayınından.

Yukarıdaki yazıda tanıtım videosu içinde yer alan ve gözden kaçırdıklarını düşündüğümüz Bulgaristan’daki kavşak;

6 Beğeni

Şafak 6 :+1: :slight_smile:

2 Beğeni

yan tarafından geçiyoruzdur :smiley: sokağa girip napıcaz doğal olarak

DUYURU!
Vikipedi tarzında bir başlık oluşturup DLC çıktığında herkesin o başlığa bilgi girmesini sağlayabiliriz. Anonim olacak herkes bölüm bölüm değiştirebilecek, yeni bilgiler ekleyecek. Böylece devasa bir rehber oluşabilir. Bu konudan ayrı olur. O başlığı da hiç bilmeyenlere paylaşırız birikmiş olur.

9 Beğeni

o değilde videoyu tekrar izleyince şunun da farkına vardım Türkiye ye gelene kadar sürecek tüm şehirler arası yollar manzarasıyla birlikte muhteşem. gerçekten scs ekibinin ellerine emeklerine sağlık. manzarayı seyrede seyrede gitmek daha keyif verecektir bence.

3 Beğeni

Biz bilgilendirmemizi yapalım.Yanlışlık olmasın.Özellikle senin gibi sürekli kamera karşısına geçip birşeyler aktarmaya çalışan kişiler,onları takip edenlerin gözünde TV’deki haber spikerlerinden farklı değil.Yanlış veya eksik bilgi konusunda beni tanıdığın sınırlar içinde ne kadar hassas olduğumu az çok biliyorsundur.Bir konuşmamız da bundan da bahsetmiştik.Her ne kadar kamera karşısında birşeyler anlatmak ve aktarmak zor olsada verilecek yanlış bilginin kısa sürede bir çok kişiye ulaşması mümkün.O açıdan dikkatli olunması gereken bir durum.Özetle dediğin ve düşündüğümüz gibi yani doğal olarak yanından geçeriz ama bir noktada da içeri girmeyi düşünüp hayal edenlere nedenleri ile bir bilgi aktarmışta olduk bu vesileyle.:+1:

6 Beğeni

Hasan erişim yasağını var bu akşam vide gelcekmi

Yalnız, Pavel Sebor’un bir canlı yayında şimdiye kadar ki en büyük DLC olacak lafıyla oyundaki yol uzunluğunu kastedmediği ortaya çıktı.10 bin km civarında yol ekleniyormuş buna üzüldüm.Çünkü;
İtalya - 11.500 km
Baltic Sea - 13.000 km
Fransa - 13.500km
Büyük bir ihtimalle DLC’nin içeriği,doluluk,materyaller kast edilmiş neticede Beyond the Baltic Sea DLC’sinin 2 katı boyutunda bir DLC olacak.
Bu sevindirici ama yol uzunluğu bakımından açıkcası üzülmedim de değil daha fazla olabilirdi. Pavel Sebor’un o lafı ya abartılı bir satış stratejisiydi ya sonradan bir şeylerin ters gittiğinin göstergesiydi ya da başka bir DLC’yi kastetmeye çalışırken kullanılan cümleler nedeniyle oyuncu topluluğun bu DLC’yi anlamış olmalarına yol açtı.

3 Beğeni

Çayımı içem de sonra da SILA YOLUNA BAŞLIYORUZ diye F-MAX ile bir video çekem Debrecen’de Romanya sınırına kadar gelirim. :smiley: DLC henüz gelmedi gece gelecekmiş. Neyse zaten yarın çekilecek.

13 Beğeni

indirimde eksik olan dlcleri aldık bekliyoruz ana dlcmizi…

4 Beğeni