ETS 2 - Türkiye Trakya "Road to the Black Sea DLC" [Ana Konu]

Paylaşılan fotoğraflardan biri bu, keşan yönünden tekirdağ girişi burası.

Bu oto galeri gibi görünen yerin az berisinde iş makinası tamircileri ve traktör galerileri var.

Hemen bu fotodaki yolun devaminda az ileride benim askerlik yaptığım 8.mekanize piyade tugayı var girişinde eski bir tank var belki koymuşlardır, oyunda görürseniz beni hatırlarsınız. dlc çıksın da şafak saydığım yerlerin bir yanından geçeyim.:grin:

5 Beğeni

Bence SCS’nin paylaştığı fotoğraflardan çok daha önemli olan şey açıklama yazısı.Yazıda SCS takımının Baltic Sea dlc’sinden sonra daha işlevsel bir sınır kapısı için iyileştirmeler yaptıklarından, bu sınır kapılarından daha gerçekçi bir sınır deneyimi oluşturmak için benzersiz 3D varlıklardan ve bunların yanı sıra yeni prosedürlerle oluşturulan ilk uygulamalarından bahsediyor. Ayrıca Gelecekteki genişleme ve geliştirme planları ile bunlar daha da iyileştirilecekmiş.

Burası bence önemli her zamanki gibi yeşil simgenin üstüne gel enter’a bas bekle sonra geç olayından bahsetmiyor zaten bunun iyileştirilecek bir yanı yok yeni prosedürlerden bahsediyor SCS, bir şeylere dikkat çekmeye çalışıyor.

Ve en son cümlesi “just remember to have your truck in order before crossing the border… Papers Please!”

Bu konuda sınırı geçerken dorsede veya araçta bir şeylerin takılı olmasını isteyebilir veya araç ve dorse için belli bir hasar limiti şartı da olabilir.Belki başka tür evraklar da isteyebilir, çok ihtimal vermesem de animasyonlu veya görsel bir şeyler eklenebilir geçiş sahnesi için… Bu konu bence başlı başına ayrı bir tartışma konusu olabilir.

5 Beğeni

SCS boş bırakmaya gelmemiş. :smile: Sınır kapılarını duyurmuş. Kapıkule’ye yakın olması nedeniyle Hamzabeyli’yi beklemiyordum. @SiSL 'de 11 Mayısta @HasanOfke ile yaptığı
yayındaKapıkule’ye çok yakın. Belki olmayabilir.’ demişti. Fakat SCS’nin paylaşımıyla olacağı netleşti. Yine aynı yayında @SiSL, anneannesinin köyünün Hamzabeyli’ye çok yakın olan Tuğlalık köyü olduğunu ifade etmişti. Onun bu işte parmağı var mı bilemiyorum. :blush:

Ayrıca yer tespitindeki paylaşımları nedeniyle @can20’ye teşekkür ederim.

4 Beğeni

@bona Ben de teşekkür ederim,sağol.:hugs: Bu hobi gibi bir şey SCS önümüze bulmacayı koyuyor biz de parçalardan çözmeye çalışıyoruz :grin: ayrıca yeni yerler görüyoruz,tanıyoruz; genel kültüre de katkısı oluyor. :smiley::grinning:

2 Beğeni

Ya da sadece Papers, Please? isimli oyuna bir göndermedir? (ki zaten öyle)

2 Beğeni
3 Beğeni

Son blog yazısından sonra şimdiye kadar paylaşılıp da konumları tespit edilen fotoğrafların harita üzerindeki yerleri:
Romanya:


Bulgaristan:


Ve TÜRKİYE:

7 Beğeni

Herkese Merhaba!

Road to The Black Sea DLC genişleme paketinin duyurusu üzerinden bir buçuk ay geçti. Duyuruyla beraber DLC kapak fotoğrafını da öğrenmiş olduk. Bu fotoğrafta, parlak itfaiye kırmızısı rengindeki DAF çekicisine, bulunduğu yolun iki yanında Roma dönemine ait eserleri çağrıştıran iki beyaz sütun eşlik ediyordu. Bu fotoğrafın paylaşılması ile birlikte, Romanya’nın Giurgiu (Yergöğü) şehrini Bulgaristan’ın Ruse (Rusçuk) şehrine bağlayan Tuna Köprüsü’ne ait olduğu netleşti. Dün paylaşılan sınır kapıları görüntülerinde de daha geniş perspektifle bu sınır geçişini görmüş olduk.

Sırası gelmişken belirtmeliyim ki ETS2’nin (Tabiki ATS’nin de.) günümüz dünyasını temel alıyor oluşu, kanaatimce onu diğer simülasyonlardan ayrı bir yere koymamızı sağlayan en önemli özelliğidir. Çünkü içeriği itibariyle bir simülasyonun ötesinde çok sayıda ülke mimarisi ve kültürünü tanımamıza vesile olmaktadır. Buradan yola çıkarak yazımın konusu olan Tuna Köprüsü hakkında bilgiler paylaşmak istiyorum.

631 km uzunluğunda olan Romanya ile Bulgaristan sınırının 470 km’sini Avrupa’nın en uzun ikinci nehri olan Tuna Nehri oluşturuyor. Dolayısıyla iki ülke arasındaki 9 sınır geçişinin 3’ünde feribot, 2’sinde ise köprü kullanılıyor. SCS, yeni DLC’de bu sınır geçişlerinden 3’üne yer vereceğini belirtti. Paylaşılan görüntülere göre bunlardan birisi en doğudaki karayolu geçişi diğeri de Tuna Köprüsü geçişi. Diğerinin hangisi olduğu henüz belli değil. Çeşitlilik amacıyla feribot geçişi koyabilecekleri gibi en batıdaki geçiş olan Yeni Avrupa Köprüsü’nü de koyabilirler.

Tuna Köprüsü, iki ülke arasında Tuna nehri üzerinde yapılan ilk köprü. Köprü, iki şeritli karayolu ve tek hatlı demiryolu ulaşımını mümkün kılıyor. 2.223 metre uzunluğunda ve çelik malzemeden oluşuyor. Yapımına 1952 yılında başlanmış 1954 yılında trafiğe açılmış. Köprünün her iki girişinde de yer alan sütunların üzerinde bu yıllar yer alıyor.

tuna1
Kaynak

Tuna Nehri derinliği ve genişliği itibariyle gemilerin seyahatine imkân verdiği için, köprünün merkezi kısmındaki 85 metrelik bölüm, büyük gemilerin geçişini kolaylaştırmak amacıyla yükselebilir nitelikte yapılmış.


Kaynak

Köprü Sovyetler döneminde yapılmış. O dönemde Bulgaristan ile Romanya Sosyalist Cumhuriyetleri arasında “Dostluk, İşbirliği ve Yardımlaşma Anlaşması“ çerçevesinde projesi yapılıp hayata geçirildiği için köprüye “Dostluk Köprüsü” adı verilmiş, ancak Sovyet Rusya’nın dağılması sonrası iki ülkedeki komünist yönetimlerin de yıkılmasıyla birlikte “Tuna Köprüsü” adına geçiş yapılmış. Avrupa’da Tuna Nehri ‘Danube’ olarak adlandırıldığı için köprüye ‘Danube Bridge’ deniyor.


Kaynak

Tuna Köprüsü tarihinden ilginç bir gerçek, köprünün kullanıma açılmasından 45 yıl sonra ancak 1999 yılında tamir edildiğidir. Tamirat işleri 2004 yılına kadar devam etmiş.
2018 yılı itibariyle yük taşıyan araçların köprü geçiş ücretleri, araçların ağırlığına göre 6€ ile 37€ arasında değişiyor. (Kaynak)

2013 yılında Bulgaristan’ın Vidin ve Romanya’nın Calafat şehirleri arasında inşa edilen ‘Yeni Avrupa Köprüsü’ ile Tuna Nehri üzerindeki köprü sayısı ikiye çıkmış. Bu köprü yapısı ve görünüşü itibariyle günümüzü temsil ederken, Tuna Köprüsü de 65 yıllık geçmişi ve yapısıyla, başka bir dönemin temsilcisi konumunda.

Son olarak ifade etmeliyim ki ETS2’de mimari eserleri görmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım ülkemizden de nice eserler görürüz.

Köprüden son bir fotoğrafla yazımı bitireyim. DLC çıkınca bunun gibi köprüden görüntüler bekliyoruz…:raised_back_of_hand: Hoşçakalın!

13 Beğeni

Yine köprülere doyacağız.:smiley:

1 Beğeni

SCS 2-3 DLC den beri köprülere nedense çok önem göstermeye başladı. Bu kadar köprülerden sonra İstanbul Boğazındaki köprüleri görmemiz lazım diye düşünüyorum. Tabi elbette bu konu tartışıldı Anadolu yakası olmayacak ama en azından birinden gidip diğerinden dönmelik bi yol bağlasalarda köprüden geçsek en azından :joy:

2 Beğeni

En son yazdığının olma ihtimali %0 zaten gelmeyeceği SCS Tarafından açıklanmıştı. Ama eğer Avrupa Yakası’na sahil yolu yapıp denizin yanından gidip köprülerin altından geçeceksek bir şikayetimiz olmaz :smiley:

2 Beğeni

Öyle de olur yaa :smile: köprüler de olsa şikayetimiz olmaz ki… bizim için her türlü mükemmel. Olmayacak şeyler düşünüyoruz ama bir umut işte, çıkana kadar netleşene kadar umutlanmaya devaö :joy:

2 Beğeni

SCS, DLC’nin ismini ve videosunu açıkladığı blog yazısında aşağıdaki nükleer santral fotoğrafını paylaşmıştı. Sınır kapıları yazısından sonra tarama yaparken Köstence şehrine bağlı Cernavoda Nükleer Santrali’ne rastladım. Google Street view’de görüntü bulanıklaştırılmış ancak fotoğraflar SCS’nin paylaştığıyla baya bir benziyor.

Konumu:


6 Beğeni

ATS sayfasından duyurulan “Boşluğu Geçmek” isimli yazıda belirtilene göre uzaktan garaj satın alıp ışınlanabileceğiz. Bu sayede “Going East” pakedi olmayan oyuncular atıyorum Bükreşe ışınlanıp yollarına devam edebilecekler güzel olmuş :+1:

3 Beğeni

Bulgaristan yazısında paylaşılan fotoğraf:

Burgaz şehir içine ait. Konumu:

6 Beğeni

Edirne’de olması gereken istasyon
Ve daha önce çektiğim Kapıkule

7 Beğeni

Bulgaristan yazısında paylaşılan bir diğer fotoğraf:

Ben de buranın Burgaz’da olacağını düşünüyordum ama bir türlü bulamamıştım. Bulgaristanlı biri bulmuş ve paylaşmış baya da benziyor, biz de ekleyelim konuda dursun. Konumu:

6 Beğeni

Çok merak edilen bir diğer Bulgaristan yazısında paylaşılan fotoğraf:

SCS, bu fotoğrafları kendi haritasından paylaşırken sırasıyla paylaşıyor örneğin; Rusçuk’tan başlayıp Burgaz’a doğru paylaşıyor 6-7. fotoğraflarda Burgaz’a geldikten sonra tekrar Rusçuk’a dönmüyor. Bu fotoğraf da Burgaz’dan paylaşılan fotoğrafların ortalarındaydı.

Bu nedenle Burgaz’da olacağını düşündüm ve araştırırken Burgaz’ın batı girişinde bir araba yarış pisti yazısı ve şekli dikkatimi çekti.



Ancak Google maps’ten güncellenmiş halini bulamadım yolun eski halini gösteriyor, zaten eski haliyle bile orada bir çalışma yapıldığı belli oluyor. Fotoğrafın muhtemel konumu burası diye tahmin ediyorum:

11 Beğeni

Burayı çok merak edip epey bi aramıştım :upside_down_face::clap:

Edit: Bu DLC de paylaşılan fotoğrafların konumlarına bakıldığında büyük yolların haricinde dip köşe bucak kalan yerlerdeki yollar fazlasıyla mevcut. Bu durumdan ötürü Trakya kısmında E80, E84 ve D100 haricinde farklı yollar geleceğini düşünüyorum.

1 Beğeni

Bence de burası, Street View görüntüsü eski olduğu için buraya araştırma ekibinden birini göndermiş olabilirler, çünkü Street View görüntüsüyle şu ankinin alakası yok.

1 Beğeni