ETS 2 – TR Extended Map Mod | Marmara Edition #1 [Ana Konu]

teşekkürler :grinning:

bu kadar rahatsız edip darlamamın asıl sebebi okullar okul zamanı bursayı keşfedemeyeceğimden merak ediyorum acaba yaz sonuna doğru çıkar mı diye merak etmem

1 Beğeni

Bu mod 1.45 sürümü ile uyumlu değil sanırım.Uyumsuz mod hatası veriyor mod düzenleyicisinde.Var mı bilgisi olan?

1.45 tam sürüm bugün geldiği için daha çıkmadı eğer oynamak isterseniz Modun içindeki manifest.sii dosyasını açıp 1.43 yazan yerleri 1.45 olarak düzeltirseniz çalışır.

1 Beğeni

Geriye dönüp baktığımda dediğinizi yazan birini daha gördüm ama manifest dosyasını bulamadım.

o yazanda bendim :grin: haritayı İndir | ETS 2 TR Extended Map buradan mı indirdiniz yoksa başka mod sitesinden mi ?Eğer başka mod sitesinden ise modu sızdıran kişi manifest.sii dosyasını silip sızdırmış olabilir bu linkten tekrar indirin.

1 Beğeni

Yok attığınız linkten indirdim manifest.sii adlı bi dosya yok

o dosyayı bulmak için 7zip dosyasıyla açman gerekiyor

Tamam sağolun deneyeceğim

Sıra sizde :upside_down_face:

ne sırası…

Burası biraz ölmüş, canlandırmak lazım ;D

Her ne kadar 1 ay kadar geç kalmış olsam da, özellikle Sayın bona’dan “Tahminlerinizi bekliyoruz” diye bir mesaj görünce kendimi tutamadım :D.

Eğer siz de hazırsanız tahminlerimize başlayım:

Eğer İstanbul - Bursa arasında gitmişseniz ve Osmangazi köprüsünü geçtiyseniz, O-5 otoyolunu da kullanmış olma ihtimaliniz bayağı yüksek. Bursa Kuzey gişeleri ise dağların arasından kıvrılan yolu geçip, Orhangazi ve Gemlik’e selam çakıp hafif tepelerde de ilerledikten sonra tünelden çıktığınızda size Bursa’ya hoş geldiniz diyen ilk noktadır. Bu gişelerin hemen yanında Ovaakça Termik Sentrali iki heybetli kulesi ile Bursa’nın nöbetini tutar, ama her ne kadar Bursa’nın kapılarından geçmiş olsanız da hala gideceğiniz biraz daha yol var.

Gişe ve tünel:

Gişe tabelası:

Gişeden önceki köprü ve Ovaakça Termik Santrali:

Biraz daha ilerledikten sonra karşınıza heybetli bir kavşak çıkacak, burada düz devam edip Nilüfer tarafına veya Balıkesir’e gidebilir veya sola sapıp Bursa merkeze veya Bilecik yönüne gidebilirsiniz.

Kavşağın yaklaşık aynı açıdan görüntüsü:

Kavşaktaki tabelalar:

Eğer olur da sola dönmeyi seçtiyseniz bu büyük kavşaktan çıktıktan sonra en az iki kilometre boyunca başka kavşak görmeyi beklemiyor olabilirsiniz, ama şehir merkezine dönerken karşınıza bir anda bir değil, iki tane kavşak çıkacak! Dikkatli olun ve çıkmanız gereken yeri kaçırmayın :D. Olur da servise ihtiyaç duyarsanız ise MAN Mapar, Bursa merkez yönünde hemen sağınızda kalacak.

Benzinlik, Kırmızı bina, yasak tabelası ve yakın kavşak:

MAN Mapar:

İlerideki Anatolium kavşağı:

Eğer o kavşaktan sağa sapmaya karar verirseniz solunuzda Anatolium’u göreceksiniz, yorulduysanız burada bir mola verebilirsiniz :D. Eğer girişini bulamıyorsanız karşınıza çıkan yuvarlaktan sola dönün; zaten saksısından yol düzenine, elektrik trafo merkezinden arkadaki termik santral görüntüsüne kadar eğer gerçek hayatta gittiyseniz oyunda kaybolmanız imkansız. Ha eğer ben sola döndükten sonra Anatolium’da durmayıp devam edeceğim diyorsanız karşınıza çıkacak yer de şimdilik sürpriz olsun, sonra belki kendini gözüktürür ;D.

Sağ tarafta Anatolium, ileride elektrik trafo merkezi ile termik santral, kavşak ve özel saksılar:

Eğer olur da Anatolium’un orada sola dönmek yerine düz gitmeye karar verirseniz ise kendinizi Armutköy’de bulacaksınız. Eğer şehir merkezleri yerine daha doğal bölgeleri seviyorsanız Bursa’nın içinde bulunan bu bölge tam size göre ;D. Tırınızı sağa çekin ve Nilüfer Çayı altınızdan usul usul akarken 5 dakika kafanızı dinleyin. Daha yolumuz uzun…

Armutköy girişi ve Nilüfer Çayı üzerinden geçen köprü:

Bir tane gösterilmeyen yer tahminimi sır deyip söylemedim; ama kendiniz bahsettiğim yeri kolayca bulabilirsiniz: Aynı satırın altındaki google haritalar kısmını, google haritalar sitesinde açarsanız bulmanız bir dakikanızı bile almayacaktır. Fakat sır olarak tutmayıp tahminimi söyleyeceğim başka bir yer var: Tofaş/Fiat Türk Otomobil Fabrikası! Her ne kadar buranın geleceği kesin olmasa da eğer Anatolium’a giderken kullandığınız kavşakta sağa çıkmayıp şehir merkezine doğru düz devam ederseniz karşınıza direkt Tofaş/Fiat fabrikası çıkacak. Bana sorarsanız gelmemesi için bir neden yok ;D.

Tofaş/Fiat Türk Otomobil Fabrikası:

Bursa’nın kavşağı çok, fakat eğer O-5’ten çıkıp O-22’ye saptıktan sonra şehir merkezine dönmezseniz ve Bilecik’e düz devam ederseniz sağınızda YHT tren inşaatını göreceksiniz. Tepenizdeki radarlara da dikkat edin, otobanda hız yaparken yakalanmak istemezsiniz :D.

YHT inşaatı ve yakın binalar:

Tepedeki radarlar ve sağa dönüş:

Peki hiç şehir merkezi/Bilecik tarafına dönmeyip Nilüfer/Balıkesir yönüne doğru giderseniz? O zaman karşınıza bir kavşak daha çıkacak ;D. Buradan da çıkarsanız elinizde Oyak Renault fabrikasına veya Bademli yönüne dönmek gibi bir seçim olacak. Her ne kadar Oyak Renault fabrikasını eskiden görmüş olsak da bir kez daha görmekten bir şey olmaz.

Metro istasyonu ve Oyak Renault fabrikası:

Burası uğramak için çok güzel bir yer, ama bizim hedefimiz başka. O yüzden buralarda çok oyalanmamak en iyisi ;D.

1. Yıl pankartı ve arkadaki binalar:

Peki eğer Bademli tarafına dönseydik? O zaman karşımıza aynı anda hem çok karışık hem de uysal bir kavşak çıkacaktı, eğer acıktıysanız buradaki fast-food restoranında bir yemek molası verebiliriz ;D

Kavşak, sağdaki fast-food restoranı ve binalar:

İlerideki hız sınırı tabelası:

Daha da ilerideki köprü:

Biraz daha ilerlediğimizde ise ağaçların arasında nezih bir kavşak çıkacak. Her ne kadar buralar da ağaçlar, tabelalar ve dekorlarla dolu olsa da daha bakacak başka yerlerimiz var. O yüzden ne kadar erken ana yola geri dönsek kar ;D

Tabelalar:

Kavşak:

İlerideki binalar ve iki tane telefon/radyo kulesi:

Eğer Nilüfer’e dönmeyip Balıkesir yönünde düz gidersek daha tamamlanmamış bir yola geliyoruz. Buradan çıktığımızda ise artık Bursa şehrinden ayrılmanın zamanı geliyor, ama daha değil, bakmamız gereken ufak bir yer daha var ;D.

Tabela ve işaretler:

Yol çalışması, soldaki maden ve Minteks’e dönüş:

Ama bu kavşaktan dönmeden hemen önce aşağıdaki yola bir bakış atabiliriz. Hemen aşağıda Minteks fabrika satış mağazasını ve onun yanındaki benzinliği görmek mümkün, artık isterseniz kavşağı dönüp oraya inip bir duralım.

Minteks, benzinlik, yaya üst geçidi ve tabelalar:

Üstteki birinci fotoda gözüken aşağıdaki yolun sağında yakınki tabela:

İki fotoğrafta da gözüken aşağıdaki yolun sağında uzaktaki tabela:

Yaya üst geçitinden sonra, kavşaktan önceki tabela:

Bursa bitti, her ne kadar daha ilerideki şehirlere ulaşmak için daha çok zamanımız olsa da yol sırasında bir kahve fena gitmez, benzinlikte durup içecek ve atıştırmalık bir şeyler alalım. Ha bir de TR Extended ekibine hediye götürmezsek olmaz, onu da unutmamak lazım ;D.

Yolun ortasındaki tabela:

Yolun sağındaki tabela:

Benzinlik ve köprü:

Yolun üstündeki tabela:

Çok ileride az gözüken tabelalar ve inşaat halinde olan yola dönüş:

Ben bulabildiğim tüm yerleri bulmaya çalıştım, ama sonuçta Bursalı değilim, o yüzden bulamadıklarımı da siz bulun ;D

Tüm fotoğrafların Bursa haritasındaki yerleri:

Şimdilik tahmini Bursa yol haritası:

TR Extended ekibi her ne kadar kendi hayatlarından belirli bir süreyi karşılık beklemeden bu müthiş haritayı ortaya çıkarmak için ayırsalar da gene de herkese varlıklarını hatırlatmak için yeni sürümlerin arasındaki uzun zamanda en azından uyumluluk güncellemeleri yapsa hoş olabilir. Yapmak zorundalar demiyorum, ki ben de zaten kendim her sürümde manifest dosyasını değiştiriyorum, ama insanlar bu projeyi unutulmuş zannetmeye başladı. Harita yapımı çok uzun süren bir iş, özellikle de küçük bir ekibin varsa… Gene de yeni kısımların hazır olmasına gerek duyulmadan yapılacak küçük uyumluluk güncellemeleri ile tahminimce herkes Bursa güncellemesini beklerken mutlu olur.

Benden bu kadar, kendinize iyi bakın hoşça kalın :D.

-Meciran_ECG

28 Beğeni

Süper olmuş keşke önceki sürümdeki yerler için de yapsaydın:)

1 Beğeni

Eline sağlık keyifle okudum :blush: Tahminlerininde çok kuvvetli olduğunu söylemeliyim. Mezarlığın adı H ile başlıyor kimse bulamadığından yazmış olalım. Ufak bir dipnot olarakta tahmin haritasının biraz daha genişlemesi gerekebilir daha çok sürprizimiz var :wink:

9 Beğeni

Büyük emek vererek hazırladığınız paylaşımınız için çok teşekkür ederiz.

Bursa bloglarımızı incelikle ve detayları kaçırmadan ele aldığınız için, yol haritasını gerçeğine çok yakın ortaya koymuşsunuz. :+1:

Uyumluluk konusunu ele alacağız.

Bu güzel paylaşımınıza karşılık, bizim de güzel bir haberimiz olsun.

Bursa’daki çalışmaların -birkaç küçük düzenleme hariç- tamamlandığını söyleyebiliriz.

Yalova’da da çalışmalar hız kazandı. Süre daha fazla uzamadan Yalova ve Bursa’yı sizle buluşturmak istiyoruz.

Desteğiniz, ilginiz, sabır ve anlayışınız için teşekkür ederiz. :wink:

21 Beğeni

Bursa Kent Mezarlığı girişi :upside_down_face:

(Street View görüntüsünü atadamadım bir türlü)

6 Beğeni

Hepinizden önce ben demiştim hahaha

6 Beğeni

Büyük ihtimalle post’a koyduğum bir sürü Google Haritalar Embed’leri yüzünden postun yüklenmeme sorunu oluşuyormuş, Google Haritalar Embed’lerini azaltıp bir kısmını normal fotoğrafa değiştirdim, sonra da hem bilgisayardan hem de telefondan kontrol ettim. Şu anda bir sıkıntı gözükmüyor. Eğer hala sıkıntı yaşanıyorsa lütfen beni bilgilendirin :D.

Bu arada sadece bunu değiştirmedim, aynı zamanda bahsettiğim TR Extended blogundaki tabela ve assetlerin gerçek hayattaki hallerini de ekledim! Böylece yazı biraz daha da büyüdü, okumanızı tavsiye ederim. Gerçi yeni eklediğim şeyler yüzünden belki tekrar bozulabilir, eğer sıkıntı yaşarsanız lütfen beni bilgilendirin.

4 Beğeni

Zamanında Gebze blogu için bir benzerini yapmıştım, burada bulabilirsin ;D

5 Beğeni

Gayet güzel. Gönül isterdi ki Başköy - Akçalar tarafı da olsun, ama bu resmen imkansız. En çok istediğim şey okullar açılmadan yetişmesi.

1 Beğeni