Neresi orası ya tünel süpermiş
Promods’ ta Hırvatistan’ da Zadar - Rijeka Yolu Arasında.
Sağolasın
Sabahın erken saatlerinden gecenin zifiri karanlıklarına kadar 3.679 KM yol yaptık…
Napoli-Kopenhag
Sabaha karşı saat 5.47 civarı yol kenarında durup bir iki evrak vs. gibi işleri hallettim. Sonrasında marşa basıp Kopenhag’a doğru hafif hafif yola çıktım.
Saat öğlen 2:20 civarı Berlin’de tako duraksama saatini ihlal ettiğim için polisden 150 Euro kadar bir ceza yedim neyse nazar boncuğu olsun. Daha sonra ufak bir benzinlikte için durduk.
Yolculuğumun son ayağına geldim yaklaşık 900 KM kadar duraksamadan Kopenhag dışında ufak bir şirkete giderek yükümüzü boşaltacaktım. Duraksamalar trafik falan derken yolculuğumun sonuna geldim. Saat 1:39 civarı şirkete giriş yapıp yükü boşaltmaya başladık. Şirketteki işler biraz geçe kaldı saat 3’e doğru bitti işlerim ve şirketin yanı başındaki ufak bir park alanına çektim aracı ve yarın sabaha kadar dinlenmeye çekildim. Yatmadan önce gider hesaplaması yaptım full depo ile çıkmıştım yola sadece 1 kere durduğumda çeyrek depodan biraz daha fazla mazot almıştım. yaklaşık 1.100 Euro kadar bir para ediyor. Otobanda gaza yüklendiğimi düşünürsek yine iyi bir değer. Ceza yedim falan derken toplam gider ücreti 1.300 Euro kadar olmuştu. Bilgileri firmaya yolladıktan sonra uyumaya çekildim. Artık yarın sabah hayat bize ne gösterecek göreceğiz.
Yoldaki bütün kaptanlara hayırlı yolculuklar diliyorum…
Real zamanla 18 saat süren yolculuğumuz, sorunsuz bir şekilde sona erdi. Ets’de en uzun sefer rekoru şu an bende
(RUS) В/Ч-1018 > (IT) Bari 14.124 km
Harbiden 18 saat pc başından hiç kalkmayıp bu oyunu mu oynadın
2 günde 18 saat sürdüm, o kadar çılgın değilim
Tb o sekilde kabul ediyor mu
Daf Cf ile İstanbul-Sakarya Evcil Hayvan Maması taşımasındayız…
İzmit’e doğru seyir halindeyiz…
Otoban yoğun ama akıcı…
Sakarya şehir merkezine son kilometreler…
Yeni düzenlediğimiz Scania’mızla Isparta’daydık Isparta’da gülün yanında lavanta yetiştiriciliği de bol ve biz de lavantaları Sen Petersbug’daki yeni açılan botanik bahçeye götürecektik ama başımıza gelecek olaylardan haberdar değildik tabii.
İstanbul’a vardık Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Hızlı ilerliyoruz arabamız da basıyor.
Kapıkule
Zagreb’e doğru jet ilerledik Zagreb çıkışı
Gün de batıyor biz de Graz’ı geçiyoruz
Viyana’ya doğru jetteyiz 150 km/h
Lakin jetin faydası yokmuş az daha ölüyordum hızım 110-120 civarlarındaydı bir tır için elbette fazla gece karanık yağmur da bastırmıştı Viyana’ya giren ilk kavşakta soldaki bariyeri görmedim ve feci şekilde tosladım arabanın sol önü perte çıktı neyse ki hava yastığı var çünkü çok hızlı bir şekilde kafamın hava yastığına gömüldüğünü hatırlıyorum. Neyse ki Allah korudu otobandaki diğer araçların sürücüleri polisi ambulansı aradılar ekipler geldi ezilen kapının ancak bir kısmını açabildiler diğer kısmında benim sıkışan ve ezilen bacağım vardı bacağımı çıkartana kadar acıdan ölecektim neyse sonunda çıkartabildiler hemen ambulansla Viyana Devlet Hastanesi’ne götürdüler hemen röntgeni falan çekip alçıya aldılar kapının arasında çok ezilmiş birkaç ay yürüyemezsin dediler ben şuanda hastaneden yazıyorum haberciler de gelmişler haber yapmışlar hastanedeki tvden gördüm onu da sizle paylaşayım
Az önce sevkiyat müdürümle konuştum kaza yaptığımı söyledim o da bana haberimiz var takip sisteminden gördük aracın hasarlı olduğunu dedi şimdi bir ekip ile çekici yolladım ekip dorsenin hasarına bakacak dorsede pek hasar yoksa çekici devam edecek dedi.
Yaa işte tır şöforü olmak kolay değil…
TB acmayi unuttun gene dimi
R450’nin, Mega Liner ile 10 bin km’lik kullanım sonunda ortalama yakıt tüketimi 34,7 L/100 km. görünüyor. Bakalım S500 ile kaç litreyi göreceğiz.
Norveç yollarındayız efenim vikingler diyarı…
Yollar uçurumlu tehlikeli ama bir o kadar da manzaralı… Mavi ile Yeşilin birleştiği mükemmel memleket… Göle sıfır gidiyoruz burda sağa çekip bir güzel piknik yapacaksın. Buralar bana Memleketimdeki Karadeniz taraflarını hatırlattı.Ağaçlar felan… Mini Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Buradaki manzara tarif edilemez…Çek sağa etrafı seyret,ağaçlar biraz manzarayı kapatsa da manzaraya renk katıyor… Tünel değil Mağara… Yol sanki bu göleti yarıp 2’ye ayırmış… Bol bol viraj… Adamlar tünelin içine dönel kavşak yapmış helal olsun