Asfalt modunu atabilme şansı var mı acaba
Scania 143M ile Kırklareli-Çanakkale suni gübre taşımasındayız.Jant kapaklarına takılan fırfır veya kelebek diye tabir edilen aksesuarlar küçüklükten beri hep hoşuma gitmiştir.Çocukluk yıllarım 90’larda annemle minibüse bindiğimizde özellikle aracın ilk kalktığı anlarda açılır camdan dışarı bakar,mest olurdum.Bazı şeyler insana gerçekten küçükken,çocuklu yaşlarda yer eder.O günlerden bugüne büyük ticari araçlara olan ilgim ve sevgim hep katlanarak devam etmiştir.Halende en ufak bir azalma olmadan devam etmekte.Yani benim ve bizim gibiler için ETS 2 belki oyundan çok daha öte birşey. Son olarak bu jant kapağı ve fırfır aksesuar modunu yapan arkadaşa da bu vesile ile teşekkürlerimi sunarım.
Asfalt Modu kullanmıyorum Frkn64 Grafik modunu kullanıyorum …
Daf F241 ile Antalya-Şanlıurfa arası boş palet taşıdık.Malumunuz Antalya-Mersin arası biraz sıkıntılı bir yol.Ancak bizim canavar iyi üstesinden geldi.Bazı rampalarda arkamızda uzun kuyruklar oluşsa da,sağ salim kazasız belasız yükümüzü hedefe ulaştırdık.
Antalya’dan yavaş yavaş çıkıyoruz…
Antalya’dan çıkıp biraz yol aldık ve yol teke düştüğü noktada aracımızı kenara çekip,sabaha kadar istirahate çekildik.Sabah olduğu gibi tekrar yollara koyulduk.Gündüz bile tehlikeli olan bu yol,gece Allah muhafaza…
Rampalar dik ve yorucu ama,bizim cengaver hallederiz modunda…
Güzel bir yol manzarası…
Dede-torun Daf’lar yollarda…
Ancona’dan iyi geceler @Burak34
Novy Urengoy’dan hayırlı sabahlar @EmirAkcaman
Üyyfff
Scania S450 ile somon filetoyu Leskofça’ya götürmek için Trieste’den akşamüstü yola koyulduk.
Belediye çalışıyor her yer ışıl ışıl

Sabaha karşı Leskofça’ya vardık, malların indirilirmesini bekledik ve uykuya koyulduk

Şükür kavuşturana Cihaz Aydın-Toulouse arası Şöförde idi artık onunla beraber tekrardan İtalya-Fransa-İskandinavya Turuna çıkacağız İyi Geceler
09 MGE 721
Scania S730 V8
Gölbaşı-Ankara
Bir önceki gönderide söylediğim gibi Cagliari Havaalanı’ndan Amsterdam Schiphol Havaalanı’na uçmuştum Amsterdam’daki bir çiftlikten 14 ton gübreyi Konya’daki bir çiftliğe götürecektik aracımız DAF XF 106 dorseyi de bu iş için kiraladık.
Sabah erkenden yükleme noktasına gittim. Erkenden yüklemeyi yapıp yola çıkmak istiyordum
Hollanda’yı hemen bitirdik zaten Konya kadar yer Almanya sınırı
Gün doğarken Almanya’da değişik köprülerden geçiyoruz
Alman hız otobanlarında basıyoruz - 150 km/h
Avusturya sınırına doğru değişik bir köprü
Avusturya sınırından geçerken
Alp dağları sanırsam bunlar
Graz’a doğru hararet yaptı araç bizde Graz DAF Yetkili Servisi’ne götürdük onlar da motoru soğutmaya çalıştılar ayrıca motorun su deposundaki su çeyreğin biraz üstündeydi zaten çeyreğe inince göstergede ışığı yanıyormuş. Onlar motorun suyunu da yenilediler
Avusturya’dan çıkarken (açık kasa sal dorseye baya benziyor )
Zagreb’e doğru
Zagreb’i geçtik Bulgar’a doğru devam bir yandan gün batıyor bir yandan içim kıpır kıpır bir an önce varayım memleketime diye basmaya devam
Azıcık da gece görün arabamızı Bulgar’dayız çok az kaldı
Allah’ıma bin şükür sonunda Türkiye’m!
Suyuna toprağına, hilaline yıldızına kurban olurum!
İstanbul 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü
Ankara’ya vardım Anıtkabir’in önünden geçebilmek için biraz Ankara’nın içerlerine girdik ama olsun
Konya’ya doğru gidiyorum (Konya yolundayım espirisini yapmayacağım sıkıldım yav )
Ve sonunda Konya’ya vardım
Oh sonunda memleketime döndüm teslimatı gerçekleştirdikten sonra boş dorseyle Ankara merkez garajımıza geri döndüm bu silo dorse de kiralık. Bir şoför bulup Amsterdam’a geri göndeririz artık. Bir sonraki gurbet maceramızda görüşmek üzere sağlıcakla kalın