ETS 2 - ProMods Haritası [Ana Konu]

aslında eski yolda eklense daha güzel olurdu geliboludan koru dağları keşan merkezle birleştirilerek yol uzantısı sağlanabilrdi ama ellerine sağlık tekrardan tek kişi çalışmanın verdiği dezavantajlar bunlarda sanırım

2 Beğeni

bunun sebebi malesef sector çakışması sorunu+yer darlığı sorunudur. Yoksa alternatif olarak illa eklenebilirdi. Özellikle sıfırdan hayat yapanlar için güzel bir durum olabilirdi. Otoyola para vermek yerine eski yoldan gidip kazanç sağlanabilirdi. Ama harita editörünün malesef bazı sıkıntıları engel oluyor işte :man_shrugging:

5 Beğeni

@Halil346 Malesef tek çalışıyorum, ama ekipten de modelleme ve tabelalama konusunda yardım alıyorum.
Bu yüzden tüm yardımlara açığım :wink:
@alfonso_12 Merak etmeyin, gerek Keşan yolu gerek Malkara yolu aktif olacak. yakın gelecekte Tekirdağ - Bandırma feribotu olacak
@Lazrail61 Sen merak etme, onun da çözümünü bulduk :smiley:

6 Beğeni

Yeni video 00:15’te yayında, gececilere duyrulur :wink:
İki adet teaser ve iki farklı sürüş videosunu kaçırmayın.

19 Beğeni

Henüz başlamadı bende mi sorun var acaba?

Edit: başladı

2 Beğeni

@ErdemAkin Klasik youtube :slight_smile:

2 Beğeni

Evet gösterim tamamlandı. Öncelikle müzik seçimlerin çok başarılı olmuş hocam mümkünse özelden linkleri bırakırsan çok sevinirim.

İkinci olarak Tekirdağ girişinden yaşam hastanesi yokuşu, otogar ışıkları falan beni oldukça heyecanlandırdı. Çanakkale - İstanbul güzergahında senelerce otobüs muavinliği yapmış biri olarak bu bölgeyi sanal bir dünyada tekrar gerçekçi bir şekilde gezmek güzel olacak. Ayrıca Lapseki otogar detayı da gözümden kaçmadı çok hoş olmuş. Belene de defalarca gittim yol gerçeği fazlasıyla yansıtıyor ama caddeler biraz daha kurak tarzda olursa tamamen gerçekçi olabilir diye düşünüyorum.

Son olarak Çorlunun meşhur mahallesini de atlamamışsın :joy: Ülkemizi bu kadar güzel bir şekilde yansıttığın ve bana promodsu sevdirmeyi başardığın için teşekkürler, eline koluna sağlık.

5 Beğeni

@ErdemAkin Senden bu yorumu bekliyordum ve beklediğim yorumu aldım. Gerçekten söylediklerin beni mutlu etti :slight_smile:

Çorlu’nun meşhur mahallesini biliyorsan, hemen dibindeki Cemaliye mahallesini biliyorsundur. Unpaşı da tabi, benim de çocukluğum orada geçti. Ortadoğu haritasındaki check-pointlere (denetim noktaları) özeniyordum. Bu bölgede de narkotik denetimleri olduğu için ve sadece Yenice’den giriş vermek çok yetersiz kalacak diye, Kore taraflarını da eklemeliyim dedim.

Çanakkale beni en çok zorlayan şehir oldu. Kepez, Lapseki, Kent Merkezi Gelibolu, Adalar ve Biga’yı(bu sürümde olmayacak) saydığında 7 ayrı küçük kent tasarlıyorsun, ki Çanakkale merkezin sadece küçük bir bölümünü gösterdim. Umarım buralar da hoşuna gider.

Belen konusunda söylediklerini bir kez daha gözden geçireceğim :wink:

14 Beğeni

Muhteşem olmuş :exploding_head:

4 Beğeni

şahane olmuş! özel olarak ifade etmek gerekirse, eski haline nazaran Belen kenti ve yolu tam olarak gerçek rota hissini vermekte!hakkında en az bilgi yer alan osmaniye-adana-mersin rotası hakkında tasarladıklarını görmek içinse sabırsızlanıyorum ki enfes olacağı aşikar

4 Beğeni

Çorlu’da yeni sanayi olacak mı?

2 Beğeni

Uzunköprü gördüm orda :smiley: Uzunköprü’nün girişinde solda Toprak Mahsulleri Ofisi var.Uzunköprü Keşan istikametindeyse pirinç,yağ fabrikaları ağırlıklı.SCS yanlış yaptı.Tüm şirketleri Edirne’ye yığıp şişirmeyecekti orayı.

6 Beğeni

Tüm güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Her birini keyifle okuyorum :wink:
Belenin daha kurak olması gerektiği yönünde sahayı görmüş kişi/kişilerden bazı geri dönüşler aldım. Bu yüzden burayı yeniden düzenleyeceğim :+1:

@efemsradyo Yayınladığım videoda paylaşmaya en uygun olan noktaları sizlerle paylaştım. Elbette Osmaniye bunlardan bir tanesi ancak videoda da bahsettiğim gibi Mersin büyük bir problem. Mersinde kent çevresini yenilerken, şehrin çok dar bir alanda olduğunu fark ettim ve tümden yenilemeye gittim, ancak Silifke’ye öncelik tanıdığım için (taşucu limanı) bu bölgeyle ilgilenemedim ve bu yüzden Erdemli - Osmaniye otoyolu neredeyse tamamlanmış olsa da Mersin boşluğu sebebi ile burası yayınlanmakta gecikiyor. Bir ara uygun bir motivasyonda Mersin’i tümden bitirmeyi planlıyorum. Ve zamanı geldikçe bu noktaları da paylaşacağım.

@BabyYoda Çorlu tam bir keşmekeş. Pek çok haritacının atlamaya çalıştığı bir nokta ve özellikle TEM ile olan bağlantısı beni en çok yoran kısmı. Öyle dar bir alanda bulunuyor ki, Kuzey çıkışını eklemeniz için SCS’nin haritasında büyük değişikliklere sebep olmanız gerekiyor. Ancak yaptığım esnetme ile gerek Namık Kemal viyadüğünü, gerek Çorlu gişelerini büyük bir titizlikle buraya yerleştirdim. Özellikle Çorlu-TEM bağlantısını SCS standardında ama E-5 TEM bağlantısına taşırmayarak TR Extended’in bu bölgede rahat çalışabilmesine yardımcı olmaya çalıştım.

Ayrıca sevgili @bona @sctn veya bu bölge ile ilgilenen diğer ekip çalışanlarınız
Bu sürüme Çerkezköy’ü yerleştirmem mümkün değil, ancak bir taslak olarak ProMods dosyalarına yerleştireceğim. yani bu bölgedeki plan taslağıma erişmiş olacaksınız. Buna göre yeniden ekleyeceğiniz çalışmalarınızı başka bir sektörde muhafaza edin. Çünkü Çerkezköy’ü inşaat edebilmem için bu bölgeyi bir süre daha meşgul edeceğim. Bu taslak, çalışmalarınızın 2 sefer zarar görmesini engelleyecek.

@BabyYoda 'nın sorusuna dönecek olursam. Çorlu’nun alanı, Trakya Birlik Yağ Fabrikasını ve TÜVTÜRK araç muayene bölgesini de sıkıntıya soktu. Çorlu’yu en minimal standartlarda eklemeye çalışsam da Kuzey ve Güneyinde bulunan yol konumları ve akıcılığa verdiğim önem sebebi ile maalesef oyunda yer alamayacak. Ancak Diktaş Yağ Fabrikası, Trakya Birlik Fabrikasının bir telafisi, Eski Çorlu otogarı ise Çorlu’da planladığım yol akışı hakkında en büyük ipucu olacak.

Bu arada sizlerle büyük bir müjdeyi paylaşmak isterim.
Videomda @OyuncuyusBisMods ekibine yaptığım çağrı karşılık buldu. İki tarafta uygun bir zaman aralığında değerli otobüs severlerin ortak çalışmalarımızdan faydalanabilmesi adına onların Discord sunucularında sesli bir görüşme yapacağız ! :tada:

Bunu burada belirtmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ancak yapacağımız bu konuşmanın daha interaktif biçimde gerçekleşmesi taraftarıyım, yani Oyuncuyusbis ekibi kendi merak ettiklerini ve fikirlerini paylaşır. ProMods Türkiye Geliştiricisi olarak ben de fikirlerimi belirtirim ve ardından izleyici katılımcılar fikirleri ile bize katkıda bulunurlar. Yapacağımız bu konsensustan çıkacak kararlar eminim ki tüm otobüs severleri tatmin edecektir.

Saygılarımla.

9 Beğeni

@Vabis22 Uzunköprü için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çünkü planlarım arasında hiç bahsetmedim. Ve açıkçası Trakya geliştirmesinde burası planlarım arasında yok. Bu sürümde sadece Tarihi Uzun Köprü ve bir Viewpoint eklemiş olsam da bu yerleşim yeri hakkında bilgim sınırlı. Ayrıca @SiSL’ın Hasan ile yaptığı yayınları takip ettiyseniz bu bölgede oyun motorunun rahatlaması adına iki yükseklik eklediğini fark edersiniz. Bunlardan biri Edirne’nin girişinde, diğeri ise Çanakkale yönüne giderken Ergene Köprüsü bitiminde başlayan tepedir. Bu tepe üzerinde yapacağım çalışma, FPS’de ne gibi kayıplara sebep olacağını bilmediğim için inceleme yapmam gerekiyor. Zaten Çorlu’da bu hassasiyetle çalışmak ve şehri cutplanelar (görüntü kırıcı) ile çevrelemek fazlasıyla yorucuydu. Ancak bana Uzunköprü’de bulunan varsa otogar, TIRların girebildiği alanlar ve eklenmesi gereken bir iş alanı/fabrika söyleyebilirseniz, bu bölgeye geldiğimde bunun üzerine de eğilirim. Son olarak Uzunköprü’den Çorlu kadar detaylı bir görünüm ekleyemeyeceğimi bilin ve gelecekte olası Ege DLC’si ile gelebilecek veya benim Yunanistan’a ekleyebileceğim EO Ardaniou Orestiadas (E85) yolunun problem oluşturabileceğini bilmenizi isterim

3 Beğeni

Tekrardan ellerine sağlık hocam. Gerçekten Çorlu’yu haritaya yerleştirmek çok zor. Zamanında denemiştim fakat daha sonra beceremediğim için pes etmiştim :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Vay canına, hala editörle ilgili misin? :slight_smile:

2 Beğeni

Maalesef hocam :confused:

2 Beğeni

Uzunköprü’de şu anki otogar da yeni yapılan otogar da terste kalıyor.Demirtaş tarafına Toprak Mahsulleri Ofisi ya da Keşan istikametine çeltik,yağ,un fabrikaları ekleyebilirsin mümkünse. @Suleyman_Emre_Unalir

5 Beğeni

2 Beğeni

Selamlar,

Aradan geçen bir ayda, acaba fırsatını bulup güzergahı tamamlamış olabilir misin sevgili Emre? Maksat hem bir selam vermiş olmak hem de son haberleri almak :slight_smile:

3 Beğeni