atsde otobüs modu olsa efsane olacak sıkılmadan sürerim
mod yapan kişinin vizyonu oyunu çok daha iyi hale getiriyor bunu gören oyun şirketi yeni oyunda bu fikri alıp yenilik diye sunup tekrar paraları cukkalıyor, modçu şanslıysa o şirkette işe girebiliyor, örneğin fs serisi, yenilik diye yutturulan her şey bir önceki oyundaki modlardı, promods çıkınca scs yeni dlc’leri kaliteli yapmaya başladı, araç modları da tutmaya başladı road trip çıkartıyorlar, o yüzden fazla zaman harcanan ve karşılığında bir şey kazanmadığın modlar bana enayilikmiş gibi geliyor, hvt’nin para ile satmasına o yüzden tepki vermiyorum ama fiyatlandırma ve yol haritası yanlış.
SCS mod desteği eklemeseydi bu oyun bu kadar popüler olmayacaktı. İnsanlar oyundan sıkıldıklarında mod yüklüyorlar. Ve bu da oyunu daha çeşitli ve eğlenceli hale getiriyor. ETS2 tarihinin en iyi harita modu, Almanya’nın Renanya-Palatina eyaletinin büyük bir bölümünü kapsayan RPM 1:1’dir. Kurucusu ve proje sahibi PfalzMapper’dır
Asıl adı Lars, çok yakın arkadaşım ve 7 yılda harika işler başardı, zamanla bir ekip kurdu. Daha sonra haritasi büyük ilgi gördü ve insanlar tarafından beğenilmeye başlandı. SCS ona bir pozisyon teklif etti ve o da tabii ki kabul etti. Şu anda Prag’da çalışıyor ve SCS için haritalar tasarlıyor. Demek istediğim, eğer mod pazarında gerçekten kendinizi kanitlarsaniz SCS sizi destekliyor Burada mod yapmanin enayilik demesi cok sacma. HVT’nin fiyatlarına gelince, bence kesinlikle hak ediyorlar. Haritada gezdiğimde ne kadar emek ve zaman harcandığını hissediyorum. Ayrıca haritanın yüzde 70-60’ı kendi yaptiklari assetlerden modellerden oluşuyor. Ve bu da haritayiı daha da özel ve güzel kılıyor. Yol haritası da çok güzel, Türkiye’nin başkentinden başlamaları hoşuma gitti. Yurt disi karti kabul etselerdi, onlara büyük bir maddi bir destek vermek isterdim
modların önemine kadar düştük mod nedir, yenir mi, içilir mi? birazdan…
bir noktada free olan her şey zaman geçince eğer hala sorumluluk gerektiriyorsa enayilik oluyor.
Onlar hem kendini kanıtlamış hem de şanslı kesim, tmp kurucusu da bir yerde çalışıyor, project zomboid’e kodlama yaparak özellik ekleyen adam artık projeye ortak oldu ama diğer modcuların çoğu harcadığı zaman ile kalıyor, en fazla modellerini portfolyosuna eklemiş oluyor, sonra oyun yapımcısı mod sayesinde parasını kazanmış oluyor, yurtdışında zaten amaç kendini kanıtlayıp işe girmek,Türkiye dlc’sinde hvt takımının çalışmasını isterim, haritaya lafım yok, daha geçen üşenmeyip hoşuma giden detay için video çektim.
Bizim için harita tasarlamak zaten bir hobi. Bildiğim kadarıyla ücretli modlar SCS kurallarını ihlal ediyor. Biz bu işi para için yapmıyoruz; Gerçekten keyif aldığımız bir hobi ve zamanla iyi bir sonuç elde ettiğimizde bunu başkalarıyla paylaşıyoruz ve onların da bu haritadan keyif almasını sağlıyorsunuz. enayilik bir durum yok
hala aynı şeyde ısrar ediyorsun ve bana bilmediğim bir şey yazmıyorsun. yani ilk defa yapılmıyor, ben de ilk defa görmüyorum. dediğim şeyi anlamıyorsun çünkü ortada daha yıllar önce çıkardığın, zamanın geçtiği bir çalışma yok. bu zamanla olacak. ben sana bir şeyi yazarken 2009’u baz alıyorum bu da on binlerce mod demek. haliyle bana gelip modlar şöyleymiş scs böyleymiş scs öyle büyümüş falan demen beni kopartıyor kardeşim. ben sana diyorum ki rahat olun harita konusunda çok büyük vaatler vermeyin. üstelik 1:19 ölçek avantajı varken kendi yapmak istediğiniz yerleri rahat rahat yapın trex mirex uğraşmayın. zaman gelecek daha önemli bir şey için yine o an kim mod geliştirmeye devam ediyorsa ve imkanı da varsa o büyütecektir(daha nasıl anlatayım neyi kastettiğimi xd). orada iki tane yabancı good work i like it dedi diye türklerden böyle tepki alıyoruz yabancılar böyle yazıyor demen beni daha çok kopartmıştı. yani önemli olan tecrübe o da zamanı gelince gerçekten işe yarıyor.
arsızlığın utanmazlığın daniskası herifler Hırsızlıklarını ispat edercesine fix yapmışlar TRExt ile promodsa kendi isimleriyle. bak hele bah bahh
bunlara bir şey diyemem bilen adam zaten düzeltsin paylaşsın ama sorun daha farklı maalesef.
bizden önce buzdolabı bile yoktu diyenlere benziyorlar:)) yakında bizden önce TrExt yoktu, promodsun TR kısmını da biz verdik onlara bile diyebilirler bunlar
Duyuru
ets2world websitesinde Tr Extended Map Mod’unun izinsiz paylaşımı ile ilgili olarak, whois sorgulaması aracılığıyla elde edilen domain kayıt şirketi ve domain sahibi e-posta adresine kötüye kullanım bildirimi gönderilmiştir. Bu adım, modumuz ve görsellerimizin izinsiz dağıtımı hakkında yetkililere bildirimde bulunulmasını sağlamaktadır.
Şu an için, domain sahibi ve site barındırma sağlayıcısı tarafından gerekli adımların atılmasını beklemekteyiz.
usta.
sadece orası değil. google aramasında modland.com, ets2mods.lt, ets3mods.com ve modhub.us gibi sitelerde de görünmekte. telifi var ise şayet, direkt suç duyurusunda bulunulabilir. zaten kim oldukları belli bunların. çünkü anladıkları dil bunları engellemek değil, başkalarının da aynı yola tevessül etmesini önlemek için bu şart gibi görünüyor @bona
Hayal kırıklığı yaşatmak gibi olmasın ama ets2world sitesi buzdağının görünen kısmı… Aşağıda paylaştığım sitelerde ücretli modlardan tutun, DMCA korumalı modlara kadar bir çok çalıntı mod mevcut. Sitelerin sahibi ortak ve çoğu rapor/şikayet çözümlenmiyor. FreD_ gibi modcular bile uğraşmaktan vazgeçti artık
https://ets2.lt/en/
Mod.io veya benzer bir şey geliştirilip sadece oraya ve workshop’a yüklenen modları açacak şekilde bir ayarlama yapılsa bir nebze çözebilir ama nerdeee SCS yapacakta ohoooo…
Workshop’a yüklemek millete zor geliyor. Bir de bütün modlar yüklenemiyor. Bu da bir sorun ve bir çözüm istiyor…
modhub sitesi favorimdir
ne zaman bir mod lazım olsa oraya bakıyorum ilk
garagemodding kapandıktan sonra oraya geçtim
Sevgili Hakan’ın yaptıklarına karşı olsam da, bir düzeltme yayınlamasını o kadar da kötü bulmuyorum ama elbette bu hem cüretkarlık hem de hırsızlık.
kardeşim senin cs.rin.ru değil miydi
şişşşşşt orası gizli bilgi karşim çaktırma
@ugurekc sadece Workshopta olması çözüm değil ki, Talson ilk günden beri workshopta ama her mod sitesinde boy boy download linkleri var. Bu işin çözümü modların, oyunun resmi olduğunu kanıtlayan steamapp klasörü içine gömülü bir kodla vs. çalışması, modu oyunun mod ekranında aktif etmeye çalıştığınızda anahtar bir dosya arayacak bulursa devam. Modların bu sitelere düşmesinin sebebi zaten güncelleme alamayan crack versiyonlar.
@Burak34 dediği gibi maalesef önüne geçmek mümkün değil.