ETS 2 - ProMods Haritası [Ana Konu]

En başında söylediğim gibi, klişe gelebilir fakat sizler sayesinde bu proje var. Promods Türk düşmanıdır, işte Türkiye’yi bilerek yapmıyor gibi pek çok eleştiri var. Fakat özellikle Türklerden böyle bir ilgi gelmeseydi bu projeye başlayamazdım. Belki kuzeyde bir ülkeyi tasarlıyor olabilirdim. Çukurovanın yarı açık bir havza olduğunun farkındayım ve özellikle Gülek geçidinde gerçek bir iş ortaya çıkaracağımı söyleyebilirim. Bu bu bahsettiğiniz geçitlerin (karamanı silifkeye bağlayan geçit) haricinde hepsini ziyaret ettim. Bu yüzden bu geçitleri hissettirmek için elimden geleni yapacağım. Belen hakkında daha önce duyuruda bulunmuştum. Tekrar hatırlatayım, belen geçidi, ve suriye sınırı dahil Antakya fazlasıyla gelişecek.
Platypus konusuna tekrar gelecek olursak. Ortadoğuya gerçekten ilgisi olan ve bu bölgeyi hızlı bir biçimde oyuna katmayı hedefleyen, önemli geliştiricilerimizden. Editörle ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum fakat, farklı materyalleri kullanmak için zaman ayırdığınızda ortaya çok büyük bir zaman ısrafı çıkıyor. Bir noktaya odaklandığınızda diğer yerleri sürdürmek gerçekten zordur. Platypus belirli bir yaşa gelmiş, yoğun hayat koşullarına bu işi sığdırmaya çalışmış bir kişilik. Bu zamana kadar Trucksim map gibi pek çok büyük haritanın ölümüne sahip olduk. O bunun olmaması için belirli bir kalite belirledi ve bu hızda ortadoğuyu yapmaya çalıştı. Bu haritanın ölmemesi için 1. Koşul. Bu haritanın siyasi bölümüne girmiyorum. 2. Koşul ise ana haritaya bağlantısı. Bu hızı Türkiye’de de sürdürmek istedi ancak üzülerek söylüyorum, çoğu kullanıcımızdan duymadığı sözler işitti. Malesef biz Türkler ve Ruslar pek dilimizin kemiği yok. Michel’in Türkiye’den çekilmesi ve yaptıklarının geliştirilmesi, daha farklı bir formülle çözülebilirdi. Ama bu şekilde olmamalıydı. Artık Türkiye geliştirmesinde malesef tüm yük benim omuzlarımda. Sözüm size değil elbette fakat burada veya başka bir forumda, bazen bir kötü söz, bir çığ etkisi yaratabiliyor. Eminim ki Türk kullanıcısı ortaya konan çabanın varkındadır. Ne benim emeklerimi ne de ekibimin emeklerini boşa çıkartmayacaktır :wink:

4 Beğeni

Karadeniz malesef yakın gelecekte olmayacak. Fakat yanıma bir destek alabilirsem neden olmasın :+1::thinking:

3 Beğeni

Aynı şekilde egeye de gelmeyi düşünmüyorsunuz sanırım? Izmirden yunanistana bir vapur?! :thinking:

3 Beğeni

Bizler sizi desteklemeye devam edeceğiz , buradaki neredeyse herkes bu konuyu özellikle , takip etmek için takip etmiyor gerçekten işi bilen ve anlayan bir sürü kişi var anlayabileceğin üzere , önceki yapılan modellemelerin üstüne fazla söz söylememek lazım sonuçta senin de dediğin gibi ortada gerçekten bir emek olduğu belli - evet her ne kadar bizlere ilgi çekici veya göze hitap eden bir modelleme olmasa da - o yüzden Playtpus’a yine de teşekkür ederiz zamanını bizlere ayırdığı için. Ama artık sen varsın , yükler senin omzunda değil tam tersine hepimizin omzunda , bu modu istiyorsak hep birlikte taşın altına elimizi koymamız gerekiyor , elbette en ağır yük senin üstünde ama unutma ki buradaki herkes senden çok güzel şeyler bekliyor bunu bir stres aracı olarak görme aksine gurur duyman gerekiyor , ellerine sağlık şimdiden iyi çalışmalar diliyorum.

3 Beğeni

Platypus’a ya da herhangi bir kişiye verilen emeğe karşılık hakaret edilmesine her zaman karşıyım.

İçimizden bazı arkadaşların yapıcı eleştirileri de ortadaydı. Ben Hataylı birisi olarak İskenderun’u görünce çok üzülmüştüm.

Ama asıl önemlisi Platypus dostumuzun -hakaretlerin dışında söylüyorum- eleştirileri görüp bu projeden çekilmesi takdir edilecek bir durum. Çevremizde işini iyi yapamayan, maaş alan ve pişkin pişkin utanmadan hala orada duran insanlarla dolu maalesef. Örnek verecek olursam: Ben Şenol hocanın yerinde olsaydım çok utanır istifa ederdim. Fakat hoca öyle bir konuşuyorki sıfır puan çekmemizin sorumlusu benim.

Yani çok konuyu dağıtmak ve vaktinizi almak istemiyorum sadece anlatmak istiyorum, anlaşılmak istiyorum.

Kendisini eleştirsem de eğer Sevgili Platypus’un yolu İskenderun’a düşerse kendisine yemek ısmarlamak isterim.
Sevgiler.

1 Beğeni

Olur gibi; :slight_smile:

3 Beğeni

Su anda Atina uzerine calisan bir arkadasimiz yok. Koridoru tamamladiktan sonra Ankara planlarimi one cekmezsem eger Selanik - Atina, Atina - Cesme, Cesme - Usak biciminde bir koridor olusturabilirim. Tek bir hatta yolculuk yapmak mutlaka oyuncuyu bunaltir :slight_smile:

4 Beğeni

Cok tesekkur ederim. Bu mesajlarla karsilasmak ilac gibi geliyor gercekten. Sizlerden gelebilecek kucuk veya buyuk tum desteklerinize acigim. Ve bana verdiginiz degeri hic bir zaman unutmayacagim. :slight_smile:

4 Beğeni

Ya bence burda karşılıklı güzellemeler yerine yaptığınız icraatları görmeliyiz. Günlerdir sürekli aynı şeyler yazılıp duruluyor yeter gına geldi.

@Kul_Yilk Sadece yapilan karalamalar degil, iyi elestriler de ekibimin ilgisini cekiyor :smile: Ah Senol hoca ah… Bu surumde yetersiz ekran goruntulerine ragmen Arsuz ile Iskenderunu birbirine bagladim. Tabi Belen ile birlikte Iskenderunun cehresi de degisecek. Otoyoldan Iskenderuna adeta devrilecek gibi duran daglar da gelecek. Umarim Iskenderuna olan hevesini geri kazanabiliriz :wink:
@Ulanalp Bu baslik altinda ve ozellikle Promods forumdaki basligimizin altinda bu sehir taleplerini gormek iyi olacak, tabi simdilik erken bunun icin fakat ozellikle koridor tamamlandiktan sonra bu mesajlari gormeyi isteyebilirim :stuck_out_tongue:
@Burak39 Pek yakinda yeni ekran goruntuleri ile gelecegim. Mesajlariniza biriktirerek donus yaparsam daha iyi olacak sanirim.

10 Beğeni

ProMods haritasında Türkiye’yi bitirdikten sonra nereyi yapmayı planlıyorsunuz yoksa Türkiye dışında çalışmayacak mısınız?

2 Beğeni

@Canko Turkiye gercekten buyuk bir ulke. Burayi bitirmek neredeyse mumkun degil gibi gozukuyor simdilik. Tabi zaman icerisinde Turkiye uzerine calisan kisi sayisi artarsa bu durum degisebilir. Ama Turkiye ile birlikte Yunanistanda da planlarim var. Promodsa ilk girdigimde onlarin da ilgisini kazanmayi basardim. Tabi yakin gelecekte Azerbaycan mujdemiz de var. Buyuk olasilikla Qirmizi Kopru sinir kapisindan itibaren tum azerbaycani ben planlayacagim.

8 Beğeni

Bu konu hakkında sabırsızım, sorduğum sorular biraz fazla olabilir :slight_smile: Yunanistan’ı sadece ana kara olarak mı yapmayı planlıyorsunuz yoksa belli adaları da (Sakız ve Midilli adaları gibi) oyuna dahil etmeyi planlıyorsunuz? Aynı soru Türkiye için de geçerli örneğin (Gökçeada ve Bozcaada gibi)?

2 Beğeni

Tir sokabilecegimiz hemen her ada. Tip ki Jersey adalarini oyuna ekleyebildigimiz gibi bunu basarmak da mumkun. Turk adalarindan
. Marmara
. Gokceada
. Bozcaada
. Cunda| Alibey
seklinde olacak :wink:

11 Beğeni

Bir kere kendi ilimi yazarım, park:

1 Beğeni

Rica ederim geç olsun ama güç olmasın yeter ki bizler Türkiye haritasını yukarıdaki mesajlarda yayınladığınız harita şeklinde görelim bizler sizi desteklemeye devam ederiz ama gerçekten o yayınladığınız haritadaki yolların tamamını yapabilirseniz ( illaki tamamlanamayan kısımlar olacaktır ) biz oyunculara inanılmaz güzellikte bir mod bırakmış olacaksınız ki inanıyorum bu da sizin CV’nizde ilerideki yapımlarınız için önemli bir yer temsil edecektir.

1 Beğeni

Bir kere sizi eleştiririm, her zaman beni eleştiren siz;

Sknslslznslsks aynen :smile:

1 Beğeni

@Claretblue zaman içerisinde elbette planda başka değişiklikler olacaktır. Fakat eklemeyi planladığım her yerin önceden taslağını ve planlarını hazırlıyorum editörde. Bu şekilde bir hayali vaat etmemiş oluyorum :+1: :blush:

3 Beğeni

Şimdiden kolay gelsin diyeyim o zaman , haritayı en yakın zamanda görmek ümidiyle. :blush:

1 Beğeni