ETS 2 Metrobüs Haritası

Discord: ETS 2 Metrobüs Haritası

Herkese merhaba, hepinizin bildiği üzere Road to the Black Sea DLC’siyle metrobüsler de oyuna eklendi fakat hem 1:19 ölçek olması hem de E5’in büyük bir kısmının olmaması sebebiyle çok kapsamlı bir sistem mevcut değil.

Ayrıca metrobüs modellerinin kalitesinin düşük olması, istasyonlarda normal otobüs durağı modeli kullanılması gibi durumlar (tabii ki burada SCS’nin kendinin seviyesine ve oyunun gereksinimlerine göre yine de güzel ve yeterli bir iş çıkardığını söylemeden olmaz) beni bu projeyi yapmaya itti.

Şu anda Söğütlüçeşme istasyonunu yapmaya başladım ve eğer yapabilirsem E5’i de baştan yaparak 44 durağın tamamını da oyuna eklemeyi planlıyorum.

Metrobüs, şu an sadece yapay zeka olup oyundaki Mercedes-Benz Capacity modeli hem içten hem dıştan geliştirilmiş, yolcu yoğunluğu ve randomizasyonu ayarlanmıştır. Üç farklı varyantı bulunmaktadır (arka ızgarası olan-olmayan, arka lamba eki olan-olmayan).

Arıza yapmış ve yol yardım aracıyla (MAN TGX) çekilen metrobüsler de bulunmaktadır.

Her istasyona özel custom modeller Söğütlüçeşme’de olduğu gibi eklenecektir. Ayrıca istasyon modelleri (şu an resimlerde mevcut olmasa da) büyük - küçük istasyon farkı göz önünde bulundurularak üç tip şeklinde olacaktır.
Biri nispeten küçük olan, örn. Florya;
Diğeri nispeten büyük olan, örn. Avcılar Merkez Üniversite Kampüsü;
Diğeri de Yenibosna Metro gibi yenilenen istasyonlar.

Yolcu alışverişi ve sürülebilir metrobüs modeli Coaches DLC’sinin çıkışından sonra gelen özelliklere göre belirlenecektir.

Son olarak istasyon anonslarını (yakın zamanda yenilenenleri) kaydettim ve eklenmeye hazırdır fakat FMOD kullanmayı bilmediğim için henüz ekleyemedim. Anonsların dakika başı oynatılmasını nasıl sağlarım, bilen varsa yardımcı olabilir mi?

18 Beğeni

Projende ve çalışmalarında başarılar dilerim. Yıllardır olabilir mi acaba bir gün diye hayal ettiğim bir projeydi. Olursa da bu proje en iyi ETS 2’ye mi olur orasına net bir şey diyemem. Project Coaches açıkladığında da ilgili başlıkta “Metrobüs” konusuna istinaden bir paylaşımım olmuştu.Tekrardan başarılar ve kolaylıklar dilerim.Sabırsızlıkla bekliyor olacağım. :slight_smile:

3 Beğeni

diğer maplerde dahil en garipi seninki olmuş benimkide dahil (BAŞARILAR)

Capacity modelinin SCS haliyle şimdiki hali arasında bir karşılaştırma (fotoğrafları çektiğim zaman henüz ön jantları modellememiştim, bu nedenle standart AI jantı duruyor) ve yürüyen merdivenlere bir bakış…

11 Beğeni

Hasanpaşa Garajına giden yolu da yapmayı düşündüğüm için bu heykeli yapmazsam olmazdı.

8 Beğeni

Öncelikle elinize sağlık, kolay gelsin. Bir sorum olacak, oyunun temeli tır üzerine kurulu (şimdilik) bu çalışmayı temeli otobüs simulasyonu olan (omsi2) gibi oyunlarda değerlendirmek yerine neden ets 2 de deniyorsunuz şansınızı ?

Merhaba, güzel bir soru. OMSI 2, dediğiniz üzere otobüs temelli olan ve metrobüs modunu yapabileceğim tek simülasyon. OMSI 2 üzerinde çalışmalarım oldu fakat hem editörünü pek çözemedim hem de eski olmasından dolayı çok sıkıntı çektim. Ayrıca yalnızca ben değil, böyle bir durumda siz de çekersiniz çünkü optimizasyon maalesef çok kötü. Şu an kullandığım modelleri ETS 2 sorunsuz çalıştırıyorken OMSI 2’de kasma donma oranı çok yüksek olacaktır (poligon sayılarına bakarak söylüyorum bunu). Project Coaches DLC’si gelince yolcuların da olduğu bir metrobüs haritası sizi bekliyor olabilir. Ben de çalışmalarıma önceden başlamış oldum.

Teşekkür ederim.

5 Beğeni

Omsi 2 editörü evet dediğiniz gibi kanser bir editör ets2 yanında çocuk oyuncağı kalıyor resmen arayüz olsun diğer komutlar olsun. Coaches dlc’si gelince dediğiniz gibi yolcu popülasyonu elbette olacak ona hazırlık olarak bu çalışma gayet mantıklı ve güzel. Oyun fiziği dlc ile beraber otobüsleri kullanacak hale geleceğini varsayarsak projeyi takip etmekte fayda var. Önümüzde belirsiz bi zaman dilimi mevcut bu süre zarfında projenizde başarılar tekrardan :slight_smile:

3 Beğeni

Dürüst olmak gerekirse buradaki tek tereddütüm sürülebilir metrobüsün körük kısmı olacak, çünkü şehirlerarası otobüslere dorse özelliği geleceğini sanmıyorum. O zaman bir çaresine bakarız diye düşünüyorum, en kötü tır olarak eklerim.

Oyuna körüklü conecto model otobüs mod olarak eklenmişti iyi kötü dediğiniz körük kısmı yapılmıştı çok göze batmıyordu dönüşlerde ordan referans alınarak bişiyler yapılabilir diye düşünüyorum.

Evet, o tarz bir şey planlıyorum. Zaten metrobüs hattında ilk-son duraklar hariç aşırı manevra yapılan bir alan yok, dolayısıyla körük göze batmayacaktır. Bunun tek eksi yanı dorse olarak gelen körük arkasındaki kapıların açılmayacak olması. Bu yüzden ufak da olsa bi şans otobüslere de dorse özelliği gelirse güzel olur :joy:

Size bol şans ihtiyacınız olacak gibi :slight_smile:

1 Beğeni

Bir yandan Otokar Kent XL metrobüsü üzerinde çalışmalarımı başlattığım ve hafta içi üzerinde çok çalışamadığım için bu haftaki gelişmeler bu kadar.

15 Beğeni

Hocam senelerdir düşünüyodum elinize emeğinize sağlık heyecanla bekliyoruz :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Bu hafta sonu itibarıyla da konunun başında bahsettiğim metrobüs istasyon modellerinden “küçük tip” olanı tamamlamış bulunmaktayım. Bu spesifik model Söğütlüçeşme’ye özel olsa da gerçekteki hallerine uygun olması için birkaç değişiklikle Fikirtepe, Uzunçayır, Acıbadem, Altunizade gibi diğer “küçük tip” istasyonlarda da kullanılacaktır.

Ayrıca Mercedes Capacity ile alakalı gözle görülmesi zor ama vakit alıcı birkaç hata düzeltmesi ve iyileştirme yaptım.

Hasanpaşa Garajı ile ilgili de şunu söylemeliyim: Metrobüslerin garaja hangi yoldan gittiğini hala çözemedim. Birkaç video gördüm fakat Google haritalardan uygun bir rota oluşturamadım, o civarlarda yaşayan biri varsa yardımcı olabilirse müteşekkir olurum, yoksa bizzat kendim gidip bakmak zorunda kalacağım.

7 Beğeni

Metrobüslere reklam eklemeyi düşündüm ve denedim fakat poligon sayısını çok artırdığı için performansı etkilerse rafa kaldırabilirim.

6 Beğeni