ETS 2 - Coaches DLC [Ana Konu]

SCS Irızar lissansı almış gibi gözüküyor. Darısı TMLye.

‘‘Henüz prodüksion aşamasına geçmemiş’’ tam olarak ne demek ?

Zaten zamanında Scania Irizar lisansı alınmıştı ama bu dlc ile gelecek mi belirsiz. Setra S 431 DT modellenmişti ama lisansı alınmamıştı sanırım. Tahminimce gösterilmeyen ama bu dlc ile gelecek başka otobüsler olacağını düşünüyorum. Mercedes ile görüşmeler taze, MP4 yenilenip MP5 ve MP6 gelip Travego nun gelmemesi saçmalık olur mesela.

Travego’yu hepimiz isteriz ama gelmemesi neden saçmalık olacak o kısmı çok anlayamadım. Eski Travego’yu kast ediyorsanız,RHD versiyonuyla gelir mi bilemem.Üretimi sonlanmış olan her modeli tek tek yaparlarmı şuan için bunu bilmiyoruz. Eğer Yeni Travego’yu kast ediyorsanız gelmemesi saçmalık olmaz. Sebebi bizim dışımızda sadece Arap ülkelerinde olması. Maalesef ki Yeni Travego yapılan modeller kadar evrensel statüde bir araç değil. Yeni Travego’nun Avrupa’daki karşılığını ise Daimler çatısı altında Setra HDH modelleri ile karşılamakta. HDH versiyonu Setra’ları görmemiz çok daha muhtemeldir.

6 Beğeni

Irızar’ı sevmeyen tek ben miyim?

Scania gibi bi marka için aslında Irizar dış görünüş olarak pekde iyi değil bana göre. Doğu Asya kısmındaki otobüslere benziyor :d Touring biraz daha oturaklı ama rakip markaların otobüs modelleri ile kıyaslandığında malesef oda rakiplerin gerisinde kalıyor. Tır olarak gayet yakışıklı iken otobüs kısmında insan şaşırıyor.

Kırmızı işaretim Setra 431 DT DLC ile çıkabilir galiba

1 Beğeni

Travego Flixbus filosunda bulunuyor. Tabi hangi yıl bilmiyorum.

@Swanky Irizar Scania’ya ait değil. Irizar İspanya merkezli zaten. İş birliği anlaşması var sadece. Irizar’ın onayı olmadan Scania tek başına hareket edemez. Otobüs gelirse Irizar markası olarak gelir. Araç önünde Scania amblemi olur mu orasını bilmem.

Irizar, Irizar-Scania otobüs serisini Alman pazarına sunmak için Scania Deutschland ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayla Irizar, Irizar i8, i6S ve i6 modelleri ile banliyö Irizar i4 modeli de dahil olmak üzere premium segmente geniş bir araç yelpazesi sunarak şehirlerarası ve otobüs sektöründeki konumunu güçlendirmeyi umuyor. Irizar otobüsleri, halihazırda geniş bir hizmet portföyü, 17 uzman teknik merkez ve 150’den fazla lisanslı servis ağının yanı sıra yakın zamanda kurulan ikinci el otobüs merkeziyle hizmet veren Scania’nın dağıtım ağı aracılığıyla Almanya’da özel olarak satılacak. Belçika’daki Scania Parça Merkezi ve Bremen’de Irizar araçları için özel olarak yedek parça stoklamak üzere kurulan bir depo sayesinde yedek parça bulunabilirliği garanti altına alınacak. Grupo Irizar’ın yeni CEO’su Rafael Sterling, “Yakın gelecekte Avrupa’daki konumumuzu sağlamlaştırmak için çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Almanya, Irizar için her zaman stratejik bir pazar olmuştur ve bu Irizar-Scania iş birliğinin, Alman müşterilerimize ürün ve hizmetler açısından büyük değer sunmamızı sağlayacağından şüphemiz yok.” dedi.

2 Beğeni

Güzel araştırmışsın :sweat_smile:

İrizar markası, Volvo ve Scania şase ve motor kombinasyonlariyla ünlü, oldukça konforlu ve kaliteli işçilikli otobüs karoseri üreticisidir. Günümüzde çoğu modelden çok daha konforlu ve üst düzey kaliteli üretim yapıyorlar.

İrizar herhangi bir markayla lisans anlaşması yapmasa da direkt olarak kendi markasıyla gelebilir. Marka kendi lisansıyla Paccar altyapısıyla oyuna sunulur.

2 Beğeni

Güzel tespit hocam ama zaten yukarda onu konuşmuştuk.

1 Beğeni

Travego uretimi bitti, bir tek Turkiye’de 2025’i var.

8 Beğeni

Tourismo yu ve Setra yı beklemek daha mantıklı

Oyunda Türkiye var. Belirsiz bir zamanda geri kalanının da geleceğini düşünürsek lisans dışında engel bir durum yok gibi görünüyor. Bilmediğimiz bir şey varsa öğrenmekten memnuniyet duyarım.

SCS, Tourismo ve Travego arasından Tourismo’yu seçtiyse buna bir şey diyemeyiz…

2 Beğeni

Üretimden kalksa da belki ileride yine RHD modelini çeşitlilik açısından getirebilir. Ancak şöyle bir durum da (umut) var. 431 DT modeli de üretimden kaldırıldı ancak projede. :smiling_face:

7 Beğeni

Sizleri düzeltmek adına yorum yaptım ama anladım ki Travego’yu eskisiyle,yenisiyle bilmeyenler varmış. Günümüzde üretilen 2016’da Travego 15 SHD’si yenilenen,2018’de ise Travego 16 SHD 2+1 tanıtılan ve 2019’da seri üretime geçilmiş günümüzdeki güncel Travego modeli,15 SHD olarak Türkiye ve Arap ülkelerinde,Travego 16 SHD 2+1 modeli ise sadece Türkiye’de bulunmaktadır. Ben altını çizerek eski Travego’nun RHD versiyonu belki gelebilir dedim.Burda da @EmirAkcaman kardeşimin dediği gibi Setra 431 DT’nin de günümüzde üretilmeyen,ancak oyuna gelmesi muhtemel olmasından kaynaklı.Eski Travego’nunda SHD’si Avrupa’ya ihraç olmadı.Belli başlı Balkan ülkeleri daha sonra ülkemizden 2.el olarak temin etti. Lütfen araçları karıştırıp,yoruma bakıp öğrenmek isteyen insanlarında kafasını karıştırmayalım. Travego istiyorsanız,otobüs altyapısı oyuna geldikten sonra mod olarak yapanlar var. Bu altyapıyı da bu araca aktarırlar Travego ile oynamış oluruz.Burada önemli olan SCS’nin bu altyapıyı getirmesi.Gerekirse bir otobüsle gelsin bu altyapı mod ile herşey çözülür,çok dert edilecek bir durum söz konusu değil.

3 Beğeni

Burada SCS şunu seçti gibi bir durum yok güzel kardeşim. Biz Türkiye’deyiz.Travego’yu çok görüyoruz diye bu durum günümüzdeki Travego’nun Dünya’ya mal olmuş bir araç olduğu anlamına gelmiyor. Avrupa’da eski Travego’nun üretimi durduktan sonra ağırlıklı olarak Tourismo’ya,yüksek sınıf araç grubunda ise yine bir Daimler markası Setra’nın HDH ve DT modellerine yönelim oldu.Bunun dışında diğer markalarda var tabi. Bu durum Daimler’in aldığı bir karar ve politika. Avrupa’da Yeni Travego yok. Eski Travego yüksek miktarda var RHD versiyonuyla.15-16-17 her türlü versiyonları mevcuttur. Lütfen gelecek olan bu eklentiyi;otobüs piyasa ve dünyasını sadece ülkemizde gördüğümüz modelleri baz alarak değerlendirmeyelim.

5 Beğeni

Travego üretimi Avrupa için bitti dersek daha doğru olacaktır. Eski versiyonun SHD’si bile yakın zamana kadar üretilip Arap ülkelerine ihraç edilmekteydi.Yeni Travego’nun ise 2016’dan bu yana ülkemizde üretilip satıldığını,kısa bir zaman önce ise 15 SHD versiyonunun Arap ülkelerine ihraç edildiğini de belirtmek isterim.

5 Beğeni

travego getirmeye korkan scs
sen de yargılanacaksın
20 yılda otobüs getiremedin be scs
sfsdfdsfdsf

bugün ortalık çok kötü scs’ye saralım keyfimizi bulalım.

11 Beğeni

Travego da tourismo da istemiyoruz HVT zaten scs den daha kaliteli şekilde yapıyor.Sadece altyapıyı getirsinler oyuna yeter :sweat_smile:

4 Beğeni