ETS 2 Anatolia DLC - Türkiye Haritası [Ana Konu]

Devam et reis görelim projenin sonunu yaw oynayalım

1 Beğeni

İzlanda’ya arada güncelleme getiriyorlar küçük dokunuşlar yapıyorlar ve Türkiye’yi pas geçip Orta Asya Ortadoğu ve Kafkasları falan yaptılar ve yapıyorlar hala. Acaba Promods’un haberi var mı DLC geleceğinden gerçekten ? Uzuuun zamandır Promods tek bir yenilik bile getirmiyor Türkiye’ye. Hatta aynısını İspanya’da da yaptılar güncelleme getirmiyorlardı uzun süre Promods oraya sonrasında Iberia DLC duyurulmuştu.

SCS yakında bir blog yayımlar. Türkiye haritasını yapmak zevklidir ve yabancılarında ilgisi çekilir. oynamakta zevkli olacaktır. pro mods çekinmeye devam etsin. gitsin suriyeyi yapsınlar. bize Anatolia DLC yeter :smiley:

6 Beğeni

RTTBS duyurulurken Türkiye den bir kısmı olacak diye havalara uçmuştum Anadolu dlc’sinin video ile duyurulacağı günü hayal bile edemiyorum. Bir an önce duyurulsa keşke. Ankara’da oturan ve iş gereği bir ucundan bir ucuna arabayla giden biri olarak hangi yerlerin olabileceğini bir kaç gün içinde planlayıp atacağım.

3 Beğeni

(gönderi yazarı tarafından silindi)

Öncelikle selamlar,

Yazılanları okuyorum, öyle yüksekten uçuyoruz ki sonra işlerini iyi yaptıkları halde sırf biz beklentimizi yüksek tuttuğumuz için adamlara sövüyoruz Adamlar sonuçta bir işletme döndürüyor, çalışan sayısı ve çalışma süresine değecek bir paranın hakkı kadar yaparlar. Fiyat olarak yüksek yapsalar satışlar az kalır.

SCS’nin bir seferde yapacağı şehir sayısı en fazla 25, bilemedin 30…Onu da zaten Istanbul’a birleşik yapacaklar mecburen… Tahminim Marmara, Ege, İç Anadolu, hadi Akdeniz ve Batı Karadeniz… Fazlası olmaz…

Ama nereleri es geçmemeleri lazım, esas onu düşünmek lazım.

2 Beğeni

oyunun orjinal haritasında Türkiye nin samsunun doğusu yok. harita editöründe doğu tarafı açmak onlar için çocuk oyuncağı olmalı. avrupada geçen bir oyun olacağından bırak bizim ülkeyi , Gürcistan Azerbaycan VE Malum ülke ermeni haritasınıda orjinal harita editörüne ekleme yapabilirler. Ama dendiği gibi 81 il beklenmeyebilir. şimdi bu yazdığıma karşı tez yorum yapanlar olabilir ama oyunun sahibi isterse oyuna dünyanın en saçma şeyini bile ekleyebilir. her şey mümkün. aslında diğer bir ipucu Teaser deki haritadaki bazı noktaların varoluşu görüntü olarak türkiyenin batısından doğusuna kadar hepsi olmasada çoğu şehirin eklenebileceği kanaati var. bekleyip göreceğiz.

Bu arada Türkiye çok büyük, farketmiyoruz normal haritalarda ama, gerçek boyutu bu bak… Hollanda’dan, Ukrayna’nın içine kadar… Bunun yarısını yaparlarsa çok iyi bence. Bir de doğuya gittikçe o dağları düzleştirseler en az bunun 2 katı daha ülke çıkar.

Trakya var zaten. Alan olarak Anadolu’nun hepsi tek DLC ile gelir. Bölünürse Türkiye 3 DLC’ye bölünmüş olur. Bu da hoş olmaz.

Trakya yüzölçüm olarak ülkenin %3’ü… Yoksaysan olur.

Hocam evet :slight_smile: geri döndüm ama bu map şimdilik duruyor kenarda. Yapılsa güzel olur ölçeği 1:3’dü ama yapılması gereken çok şeyi var. Ve artık hayat koşuşturmacasından ets’yi açmaya bile vakit bulamıyorum maalesef.

bu dlc cıkarsa anatolia harıta map ıptal mı olacak arkadaslar bır bılgınız varsa soyleyın bızde bılgılenmıs oluruz cıkacagını sanmıyorum ama gene de bılmıyorum

Türkiye ve Texas aynı ölçekte alan karşılaştırması. Türkiye, Texas’dan biraz daha büyük. Texas’ı yapan bir ekip aynı tecrübeyle Türkiye’yi neden yapamasın? Yorumu size bırakıyorum…

3 Beğeni

Ona bakacak olursak ne İzlanda var oyun haritasında ne de iskandinavyanın kuzeyini görebiliyorsun

Texas’ta 5 tane yol var. Eyaletin yaridan fazlasi col ve bos arazi ve dumduz, ona ragmen 2 sene surdu Texas :slight_smile: hatirlatayim katkim olsun. Elmalar , portakallar… Kiyaslarsaniz Iberia ile kiyaslamak lazim, onun da yapimi aciklandiktan 1.5 sene kadar surdu…

6 Beğeni

Amerika haritasının batı bölgesi genellikle boş arazi olduğundan dolayı olası bir Türkiye DLC si için aslında Amerika eyaletleri ile değilde ETS2 deki dlc ler ile kıyaslanabilir örneğin İspanya.

Ölçekten dolayı her şeyin yapılması mümkün değil. 81 il ve hatta ilçelere kadar isteyenler bile var. Tamamı gelecekse 40 civarı il yapılır trakya ile toplamda, fabrika-sanayi bölgesi varsa ilçelerde onlarda eklenir ama haritada adı geçmez. Bursa’lı olarak İstanbul’dan gelirken körfezde ki köprüden tır geçiyorsa orası yapılır. Gemlik limanı eklenebilir, o yoldan gelince Tofaş fabrikası ve Ikea ile avm var. Fabrikanın hemen yanı sanayi bölgesi. Çevre yolundan geçip Renault fabrikasına gelinir karşısında avm var, fabrikanın yanı yine sanayi bölgesi. Çevre yolundan devam edip Karacabey, Mustafakemalpaşa tarafına gidilince fabrika ve sanayi bölgelerine şirketler konulur. Önemli noktalar haricini kesip atarsak İzmir ve Ankara yolu’da eklenebilir çevre yoluyla birlikte iş alınacak nokta koymak isterlerse. Koymazlarsa da direk çevre yolundan Balıkesir/İzmire gidilir, diğer taraftanda Eskişehir/Ankara’ya.

3 Beğeni

Ben burada matematiksel olarak karşılaştırma yaptım. Coğrafya da önemli bir etken tabi.

Iberia yapılırken araya pandemi girdi. Doğal olmayan bir sebepten ötürü geliştirme sürecinde yavaşlama oldu. Bunu da hesap etmek gerek.

Baya Bursa’da yaşamış biri olarak, ölçek dolayısıyla bu bahsettiğin yerlerin çoğunu göremeyiz maalesef. Örneğin Madrid ve iberia. İspanyollar İberia kısmında inanılmaz gömdü SCS yi. Madkine de ölçek dedi ve konuyu kapattı. Bizde de aynen Max 40 şehir olacak. O da zorlarlarsa. Öyle aydın Manisa Çankırı Amasya uşak Isparta vs vs vs bunların oyunda olması ihtimali çok zor. maalesef daha sonra promods ve diğer Türk modculari ile oyuna eklenecek.

1 Beğeni

İspanya’nın 50 adet şehri var ve Iberia DLC ile İspanya’ya 38 Adet şehir eklediler. Buda İspanya daki 50 şehrin %76 sını oyuna ekledikleri anlamına geliyor. Türkiye’nin anadolu kısmında 77 adet şehir bulunmakta ve Olası Türkiye DLC sinde 77 şehrin %76 sını eklemeleri halinde 59 şehrin DLC de olması gerekmekte.

Tabi bu düz mantık basit bir hesaplama.

(Türkiyenin doğu bölgesi dağlık olması ve yüzölçümüne göre şehir çokluğundan ötürü bu sayı imkansıza yakın bir hal alıyor bu yüzden 45 e kadar gerileyebilir.)

1 Beğeni