ETS 2 - 1.61 Güncellemesi [Ana Konu]

Grafiksel gelistirmelerin yanında oyun dunyasina dair ekonomik yenilikler ve gelistirmeler de olmalı artık. Belli bir para kazandıktan sonra artık yapilabilecek bir şey kalmıyor.

Şirket kuruyorsun ama göstermelik. Rakip firma ve şirket gibi şeyler de olusturulmalı. Anlasmali olduğumuz firmalar olmalı. Anlaşma yapmadigimiz firmalardan yük alamama olmalı. Bir firma ile lojistik sevkiyat konusunda anlasma yaparken rakiplerin de teklif vermesi, fiyatlandirma rekabeti vb icerikler de olmalı.

Şoförün benim kadar deneyim puanı var ama hala bende şoförlük yapiyor sacma. Maaşları hiç artmıyor. Şoförlerin de istediginde işten çıkma, şartları begenmediginde ayrılma vb davranislari olmalı.

Yani işin özü ekonomik ve iş anlamında oyunun gercekten gelistirilmesi lazım. Rekabet lazım. Para kaybedebiliyor, zarar edebiliyor olmak lazım.

Müzik arayüzü, buton arayüzü vs gibi boş şeylerle cok fazla sürüm geçiriyorlar. Oyun bir yerden sonra sadece ve sadece yük al bırak döngüsüne giriyor. Halbuki rekabet, kar ve zarar riski, şoför yönetimi gibi şeylerin de eklenmesi lazım.

9 Beğeni

scs: fikrinin bir önemi yok kardeşim. buyrun yeni paint job dlcmiz

16 Beğeni

World of Trucks da çok basit kaldı. Unutuldu gitti. Ama bir 15 yıl daha ETS 2 oynamamız lazım SCS’ye göre malum. Umut fakirin ekmeğidir. :smiley: Belki de büyük şeyleri bilerek sona saklıyorlar sonsuza dek oynamamız için hahaha.

Amaç genele hitap etmek. toplamda 100 farklı insan tipi olduğunu düşünürsek, birinci insan tır 200le gitsin, klavyeden need for speed gibi oynayayım, uğraştırmasın istiyor, yüzüncü insan newton, termodinamik, kütle çekim yasalarının tıra birebir yansıdığını görmek istiyor. Hangi insandan ne kadar var tahmin etmek zor değil, ortalamaya vurunca ibre 100 üzerinden 30’larda kalıyor. Yani her güncellemede arcade-sim dengesinde bir oraya bir buraya savrulan bir oyunla ömrümüz geçiyor. Konsol güncellemelerinin ibreyi nereye doğrultacağını söylememe gerek yoktur herhalde.

Ama zaten aslında bütün oyun piyasası böyle değil mi?

Beni '98 '99 yıllarında dondurup günümüzde uyandırsalar, (Driver 1 ve Mafia 1) o yıllardaki imkanla, birer yıl arayla o sürüş fiziğinde ve görevlere sahip oyunlar çıktıysa bugün neler çıkmıştır kim bilir deyip heyecanlanırdım.

Önce BeamNg drive’ı gösterdiklerinde; hah derdim yaa, araba işte böyle parçalanacak. olayımız ne? ‘‘abi olay yok sürüp kırıyoruz sadece. bir de araba durunca nedense keşkül gibi titriyor bi süre’’ dediklerinde, uçuş simülatörleri? derdim. ‘‘abi dcs world var, huey helikopter ground effect’e girdiğindeki titreşim bile birebir aynı. ama güncel görev yok. microsoft 2024 var, onda da görev var gibi ama fizikler arcade tarafta’’. dediklerinde otobüs tır? derdim. ‘‘bi 15 yıl önce omsi çıkınca heyecanlandık. grafik de olsa bu iş tamam dedik ama grafiklisi gelince de (the bus) diğer detaylar gitti. scs de scania truck driving ile çok zorlu challenge tadında iş alma yerleri getirmişti, ets 2 duyurulunca oo onu yapan bunda ne yapmaz dedik ama scania driving’ten de detaysız çıktı’’

dediklerinde de bazı şeylerin olmayacağını anlardım.

Özet geçeyim, mesela gta 4. hem senaryo, hem görev yapısı hem de araç fizikleri aşırı gerçekti. Ama o gerçeklik oyuncu kitlesini düşününce fazla geldi ve 5’te hemen kırptılar.

Futbolda da pes fifa rekabetinin doruk yıllarında iki oyundan birine karar veremiyorduk, her yıl dehşet yeni fizikler geliyordu. konami çekilince ne oldu, fifa arcade oldu. kitle çan eğrisi arcade’in bile altında çünkü.

Tamamen arz talep meselesi yani. Ama bunun da şöyle umutlu bir tarafı var ets 2’den de şöyle umutluyum, konsolların hype’ı bitip dünyalıklarını yaptıklarında, pc’deki kemik kitlesi artık yaşlanmaya başlayınca mecburen sim tarafa yönelik geliştirmelere yöneleceklerdir.

6 Beğeni

Bozuk yol simülasyonu diye bir şey var ama süspansiyon sertliğini düşürmeden etkisi neredeyse görünmüyor. Bu da pek gerçekçi değil çünkü bozuk yol yok veya çok çok az oyunda. Yani bu bozuk yol simülasyonu sahte bir simülasyon. (Çatlaklı dokular eklendi son 2-3 yılda ama bunların da etkisi yok sürüşe maalesef.) Gerçekçi, sakin süren adam her türlü sürüyor bunun için kabin sallanması şart değil, tersi olarak 150 ile gidenler de her türlü gider diye düşünüyorum ama tabii ki en azından çatlakların etkisini görebilsek gerçek zamanlı, iyi olurdu. Yolların da elden geçmesi şart iyi bir fizik etkisi için yani.

Ben hız sınırlarına uyuyorum bu arada. 90 sınırı da hep aktiftir. Otoyollardaki hız 80 ile sınırlanmış ülkelerde de 80’i geçmemeye çalışırım. (Hız sabitleyici kullanmayı sevmiyorum.) Normal ve dönel kavşaklarda hızımı mutlaka düşürüyorum 20’lere. Yani illa mükemmel bir fizik olmasına gerek olmadan sürülüyor böyle. Yeter ki “o kafada” olun. Böyle oynayan da çok insan ve yıllarca da oynuyorlar. Demek ki ortada ciddi bir eksik ya da sorun yok.

Fiziği şöyle böyle diye ETS 2 oynamayan ben duymadım. Duyan varsa öğrenmek isterim. :smiley: Evet, sonuç olarak ciddi bir sorun yoksa SCS neden bu kadar önemsesin ki? Sonuçta TML hakkında konuşmuyoruz. Ben de oyuncu olarak günün sonunda keyif alıp almadığıma bakarım. Öyle olmalı. Bunun bir üst aşaması artık gerçek bir şoförlüktür zaten kanımca. Günde 5 saat niye ETS 2 oynayayım eğer daha iyi fizik bunu sağlamak için geliyorsa? Bu yönden de patlıyoruz bence. :smiley:

1 Beğeni

Scs’yi savunanlar yüzünden doğru düzgün ve anlamlı bi düzeltme, geliştirme gelmiyor. yani oyun fiziğini umursamayan umursamıyor zaten, ama oyun gelişmesi için insanlar fikirde bulunup talep edince bu şekilde yazmanın anlamı yok.

Örnek vericem

Instagram’da Scc’nin yorumuna yazıyorum, mevsimler ve kar yağışı getirin lütfen diye,

bana gelen yorumlar

• Oyun yaz mevsiminde geçiyor
  • Hiçbir zaman mevsimler gelmeyecek
  • Kar modu kullanabilirsin

diye saçma şekilde bissürü yorum geliyor

Kardeşim brn oyunun 17 haziran’da geçtiğini, modların var olduğunu va. biliyorum zaten, aynısı Türkiye için de oldu, Türkiye gelsin diye yazıyorum, Türkiye hiçbir zaman gelmeyecek ki Avrupa ülkesi değil, Oyun ‘‘Euro’’ truck Avrupa dışı ülke gelmez.

Şu yorumun aptallığı görüyor musunuz. Scs Avrupa’yı bitirecek sonra kepengi indirip şirketi kapatacakdı zaten.

Yani mantığı anladınız.

Evet bu fiziklerin ve diğer eksikler ile de oynanıyor, ama nasıl oynanıyor işte, keyfinin katlanması var birde tatsız tuzsuz oynamak var. Evet kimsede ulan kar yağmıyor ben oynamayı bırakıyorum demiyor, bunun en büyük sebebi de alternatifi yok.

Ya şaka maka Tır oyunu oynuyoruz doğru düzgün tır sesleri yok, şaka gibi. Bazı kişilerin istekleri evet bazen fanteziye kaçabiliyor, ama çok temel çok ciddi eksikler var. Bana da kimse mod kur demesin, modun optimizasyonu, oyun güncellendiği zaman modun uyumunu beklemek vs. uzar gider.

Yani sonuç olarak oyunda olması gereken temel özellikler, olması gereken kaliteli işler vs. gibi konularda insanların bunu dile getirip istemesine karşı olumsuz, oynayan böyle de oynar, mod kullan, yada Scs’yi savunup Adamalar bissürü güncelleme getiriyorlar daha napsınlar diye cevap yazanlardan iyice sıkıldım, sırf bu yüzden oyun bi gıdım ileri gidemiyor, Türkiye hariç, yeni gelecek harita neresi diye heyecan duyuyor muyuz artık ?

Yani Scs açısından bazı şeyleri anlayabiliyorum,

Mesela kaza yapınca tır kötü gözükeceği için markalar bunu istememiş olabilir ama artık Otobüs de gelse Ets’nin sürdürülebilirliği kalmadı artık, en son Türkiye haritasında bi hevesimizi alır bırakırız oyunu…

6 Beğeni

18 Wheelsten beri tır oyunu oynuyorum bana göre acil gelmesi gerekenler.

Mevsimler mevsime göre kar yolların buzlanması sis vs.

Lastiklerin ömrü azaldığında yolda lastik patlaması

Benzinliklerde ihtiyaç giderme yemek duş wc gerçekçi hayat gibi

Yukarı da arkadaşın dedikleri hiç aklıma gelmemişti ama çok doğru söylemiş gerçekçi ekonomi bizim şöförlerin kaza yapması vs

11 Beğeni

işte bizim fakir, gariban, yalnız oyunumuz da bu niyetle yola çıktı. artık çapı kadar. bizim çap küçük napalım.

2 Beğeni

Bunu diyenler zamanında cam açma isteyince ne gerek var kolunu dışarı mi çıkartacan, air süspansiyon isteyince yarış oyunu mi ne gerek var diyordu . Cam açma ve Air süspansiyon gelince de hiç bişi dememiş gibi oyunu övdüler. Kendi tükmüklerini yalıyorlar. Bende savunuyorum ama bu kadar değil.

Ben ne gelirse gelsin oynarım, kötü özellik mi gekdi gene oynarım, oyanamya devam ederim. Bence ETS 2 dışında piyasada böyle kapsamlı , gerçekçi, optimizasyonu iyi oyun yok.

2 Beğeni

Zaten başka oyun yok diye fs ve ets yerinde sayıyor. Rakibi olsa işler daha hızlı ilerler.

1 Beğeni

Volvo’nun bahsettiği Gamescom’daki işbirliği muhtemelen Elektrikli Volvo’yu Gamescomda gösterecekler. Eğer öyle ise Selçuk abinin dediği “1.61 tarihe geçecek bence” lafı artı “geriye dönük baktığımızda” olarak da discordda söylemesi sanırım elektrikli alt yapıyı ima ediyor olabilir. Çünkü bugüne kadar sadece dizel mantığı vardı o yüzden elektrik tarihi bir adım olarak düşünülebilir. Oyunda elektrikli araçlar var çoktan geçiş yaptık ama işlevsiz şuan sadece hazır işler. Satın alma yok özelleştirme yok şarj dolum yok o yüzden Elektrikli alt yapıyı sunmaları Elektrikli araçların önün açacak tabi birde elektrikli dorseler var örneğin Krone e trailerler mesela. İlk elektrikli araç duyurusundan 2,5 yıl geçmiş elektrikli alt yapı projesi bitmiş olabilir. Bana mantıklı geldi.
Mevsimler de tarihi güncelleme olurdu ama hala vakti var diye düşünüyorum, Mercedesler tarihi olamaz, Rigidlerin çıkışına çok uzağız, Coaches bitmeye yakın bir proje ve tarihi güncelleme olarak sayılabilir ama DLC için tarihi demek tuhaf olurdu.

9 Beğeni

Benim en çok istediğim şey yüksek fovda kullanmak zorunda kalıp araçların yandan tost gibi bastırılmış görünmemesi için koltuğu istediğimiz kadar geri çekebilmek. Renault Premium kullanıyorum ama yeni modeli kullanmıyorum bu yüzden.

1 Beğeni

10 yıl sonra otobüs ve tandem gelirse tabii efsane olur.

Videoyu silelim de rezil olmayalım daha fazla

2 Beğeni

1.61’in tarihe geçmesi için olabileceklerde bugün:

Rijit ve Otobüslerin aynı anda gelmesiyle yetinmeyip, otobüsün de teknik olarak bir rijit olduğunu düşünürsek, otobüsteki ara durak gibi, ara duraklı yük alıp bırakabilme. Hangi durağa kaç kişi/palet/kg? bırakıp alacağımızı da shuffle olarak kendi seçmesi. Neticesinde 3 harfli marketler arasında gezme <3

4 Beğeni

Kesin yaparlar niye çünkü cds yaptı

4 Beğeni

zaten cds ve gta 6 en büyük 2 tehdit şu an. bu ikisi çıkmadan ne yaptı yaptı scs.

2 Beğeni

Ölüm sessizliği dediniz kuruduk , bittik , öldük kardeşim.
Yok mu bi haber

8 Beğeni

Promods’u ne zaman indirsem hemen bir sonraki sürüm çıkıyor, çöp oluyor mod. Bayadır sessizlik var ben bir Promods indireyim hafta içi 1.61’i salarlar :smiley:

7 Beğeni

1.61 hala gelmedi ne getircksiniz sanki biran önce verin güncellemeyi :rage::rage::rage: