Ney ne alaka hocam gelicek öteki dlc o olduğu için arkaplana eklenmesi normal değil mi? Hem küçük bir yer olduğu için 2026 yazı gibi rahatlıkla gelebilir
şu rastgele yol olayları gördüğüm en boş özelliklerden birisiydi. kapanan yoldan inatla geçip ceza yememek hatta o yoldan geçebilmek simülasyona aykırı bir özellik ama bu da çok gereksiz olmuş. oyunu gerçekçilikten uzaklaştırıyor. geçememenizi engellemiyor ama ‘‘no more dead end’’ modunu kurarak bariyerleri oyundan kaldırmanızı tavsiye ediyorum. steamde var. hem girilemeyen ara sokaklara biraz girebiliyorsunuz hem de sarı sarı oklar kayboluyor oyununuzdan.
onu yapıyordum ben ya usul usul kenardan ![]()
Eskiden bende yapıyordum sonra yapmamaya karar verdim.
Restgele yol olaylarını veya yol kapama şeyini sevmiyorsanız kapatabilirsiniz. Bence böyle daha iyi olmuş. Zaten bunlar kapanabilen şeyler.
sıklığı ayarlanabiliyordu gerçi evet, ben ihtimali en düşüğe aldığımda dahi denk geldiğimi hatırladığım için öyle demiştim. tamamdır %0’da şu an. yine de önemsiz bir özellik. ![]()
O kadar konu konuşulmuş link yok hayret
Bu sefer ben atayım daha detaylı okumak isteyenler olur
Aarhus şehrinin izleme noktasına ulaşmanız için tersanenin içinde gizli yol var.
terminalimiz de hazır ![]()
aarhus güzel olmuş dolu dolu
Ben daha iskandinav’a giremedim. Yeni special transport yüklerini denemiştim. Şimdi Hollanda’ya gidiyorum. iskandinav’a giden tomruk gibi yük bulamadım. Dinamik yükleme boşaltma denemek istiyorumda her yerde yok sanırım o sistem.
Scania Super çok güzel interioru vs ama sevmediğim 2 olay var. 1. Navigasyon ekranı büyük olmasına rağmen kalan km ve kalan saati göstermiyor. Gösterseydi iyi olurdu. 2. ise o kadar hayalet ekranları var kör nokta uyarı sistemi eski tarz. Hayalet ekranda olsaymış iyi olurmuş. Gerçi gerçekte neredeyse onu yapıyorlar.
1.57de hata fark ettim. Scania Super kullanırken silecek çalıştırınca dışarıdnan silecek çalıştığını göstermiyor.
Sesler resmen hayal kırıklığı. Bu kadar uzun süredir bekleyip, bu kadar ses kaydı yaptıktan sonra ortaya çıkan sonuç mobil oyun kalitesinde. Cidden, bu kadar emekle bu kadar berbat bir ses nasıl çıkar anlamak güç. Mod yapımcılarının hazırladığı Scania sesleri, SCS’nin resmî seslerinden kat ve kat daha gerçekçi ve dolgun.
Scania V8’in karakteristik o derin, tok sesi tamamen kaybolmuş. Rölantide bile o titreşimi, o ruhu hissettiremiyor. Turbo, egzoz, vites geçişleri… Hepsi sanki plastik bir kutudan çıkıyor gibi. Gerçek Scania kullanıcılarının kulaklarına resmen hakaret.
Sesler gerçekçi yapılmıyor mu ? Gerçek kamyon sürmediğim için bilemiyorum ama SCS ses kaydı alıyor araçlardan. Seslerdende herkes şikayetçi ben anlamadım. Gerçekçi değilse alınan ses kayıtları ne işe yarıyor ?
https://www.youtube.com/watch?v=Mz7_5llPHjk&t=130s bu mod daki sese kulak ver sonra oyun içi sesi dinle
Evet arada çok ciddi fark var. Super motorunu denedin mi ? O nasıl ? Yine güzel olduğunu sanmıyorum ama fark var mıdır onda ?
Haklısın,bence seslerin genel olarak sorunu kayıtlarda değil,oyuna aktarınca böyle oluyor.Seslerin karışımı ayarlanması sıkıntılı gibi duruyor genel olarak tüm seslerde.
Sesler berbat, kulağa hiç hoş gelmiyor. Söyleyecek çok şey var ama tutup kimsenin ekmeğiyle oynamak da istemem. Yine de artık eleştirilmesi gereken bir noktadayız.
Mod yapımcıları bile gidip kendi imkânlarıyla ses kaydediyor, FMOD ses motorunu SCS’den çok daha iyi kullanıp oyuna kusursuz şekilde aktarıyor. Adamlar, oyunun resmi ekibinde bile değil ama ortaya çıkan iş, SCS’nin yıllardır yaptığı seslerden kat kat iyi.
SCS Software’in bu kadar yıldır hâlâ adam akıllı bir ses sistemi ortaya koyamaması gerçekten utanç verici. Hava sesleri, fren tahliye sesi, motor sesleri… Hepsi kulağa yapay, boğuk ve anlamsız geliyor. Scania V8’in efsane o tok sesi, şu an neredeyse plastik bir oyuncak motor gibi çıkıyor.
İnsan olan, aldığı parayı helal ettirecek şekilde işini düzgün yapar gerçekçi, kaliteli bir sürüş deneyimi istiyoruz. Oyuncu topluluğu bu kadar sabırlıyken hâlâ bu seviyede ses kalitesi sunmak gerçekten kabul edilemez.
o banada denk geldi o yapıyorum önüme ya dorsesi ezilmiş tır denk geliyor ya da helikopter denk geliyor gereksiz bence