ABS aracı kaydırmaz, aracın kaymasını önleyerek fren mesafesini uzatır. Fren mesafesi uzadığı için daha çok kayıyor sanıyorsunuz. ABS’yi gerçek hayatta deneyimlemenizi isterim.
Lazjedi haklı.Absnin olayı ani frende bile araca yön verebiliyor olmanız.Daha kısa fren mesafesi değil.
ABS nin olayı fren disklerini sık bırak şeklinde anlık olarak frenleme yapar kesikli şekilde bu da kaymayı önlüyor tabi diğer türlü tamamen kilitlenirse diskler her türlü kayarsınız benim araçtada var abs ve bazen ani frenlerde tıkırtı şeklinde boşluklar yaratarak sert frenleme yapıyor
ABS nin ne olduğunu açikladigin icin teşekkürler
Çok boş yapmışsın. ülke de her şey bariz belli. elin gavuru 2 maaşı ile araba alırken biz senelerce çalışıyoruz iş sistem dizmekle bitmiyor elin gavuru 60 dolara oyun alır biz bin lira 2 binlira para veriyoruz zengin fakirin halinden anlamaz.
Geçen gün Arctic freezer e34duo soğutucu aldım 2300tl. aa yurtdışında kaç para 50 euro adam saatliği 10 15 birime çalışıp bir günde alıyor ben 3 günümü heba ediyorum sonra gelip gereksizin biri burda konuşup maval okuyor
ABS yi gerçek hayatta deneyimledim. fakat oyunda ki ABS birebir gerçekteki gibi değil ya da bilmiyorum belkide bana öyle geliyor,tavsiyeniz için teşekkürler.
cidden gerçek hayatta abs olan ve abs olmayan araçla bi durmaya çalışın bakalım yüksek süratte önce kim duruyor @ugurekc hocamın dediği gibi birde viraj içindeyseniz geçmiş olsun abs yoksa, abs aracın dağılmasını ve fren mesafesinin kısalmasını daha güvenli ve kısa sürede durmasını sağlar. fren mesafesi uzar diyenler hayatlarında araç kullanmadı sanırım bu nasıl mantık 1 ay önce izmirden antalyaya git gel yaptım akrabamın eski bir aracı ile opel zafira 2001 model, zaten antalya yolları dağ bayır viraj, cidden fren hiç güven vermiyordu sürekli motor freni ile kullandım. abs gerçekten nimetmiş onu anladım
Böyle insanlari görmek güzel yanitiniz için teşekkürler hocam.
Konuyu uzatmak için değil de haddim olmayarak küçük bi tavsiye vermek istiyorum: egoist insanları görmezden gelmek çok ciddi can yakar. İyi forumlar.
Kuru asfaltta iyi fren yapan bir şöför aracı kızaklatmaz. 2018 model sıfır aldığım motosiklette abs var üstünde 40 bin km yol yaptım yağmur da süren biriyim tatlı su motorcusu değilim daha absyi devreye 10 kez 15 kez sokmamışımdır. genede ani frende arka teker abs devreye giriyor üstünde yük kalmadığı için. bu duruma da çok düşmedim. kullandığım otomobilde ise abs yok yine abs devreye girecek kadar kızaklama durumu yaşamadım.
- olarak motosikletlerde abs ve viraj abs si farklıdır. normal absli motosiklette abs var diye virajda ön frene abanırsanız yer ile kucaklaşmanız an meselesidir. siz elektonik ekipmana güvenmek yerine sürüşünüzü geliştirmeye odaklanın her zaman.
ETS fizikleri gerçeğe yakın bile değil zaten.
Sizler gibi ralli yaparak araç kullanmadığım için yanılmış olabilirim. Zira karlı buzlu yollar harici ABS çalışacak kadar sert fren yapmam.
bilmeyenler de abs sürekli aktif sanıyor. abs fren kilitlenmediği sürece devrede dahi değildir. normal koşullarda absyi devreye sokuyorsanız zaten araç kullanmayı bilmiyorsunuzdur.
Çok nadir durumlarda ıslak rampada kalkış yaparken ASR, aynı şekilde ıslak rampada fren yaparken arka tekerleklerde ABS çalışıyor. Onlara da yapacak bir şey yok zaten.
güvenlik önlemi tabii ki gerekli. ama ancak extrem koşullarda çalışırlar. bir araçta abs ebs yok diye yok viraj dönemiyorum yok her frende frenler kızaklıyor diye bir şey mümkünatı yok. ya kullanıcı trafiği okumayı bilmiyordur. sürekli ani fren yapacak kıvamda kullanıyordur ya fren dozajlamayı ilk önce ön amortisörlerim kapanması gerektiğini yükün öne dağılması gerektiğini bilmiyordur.
he aynen ralli yapıyorum minivan araçla benim kast etmek istediğim normal abs bulunan bir araçla bulunmayan araçtaki fren mesafesiydi, şahsi aracımla kıyaslayarak söylemiştim. abs ye fren mesafesini uzatıyor demişsiniz tam tersi olduğunu öğrenince de ralli yapan biz oluyoruz
abs fren mesafesini kısaltmaz. yeri geldiği zaman teker freni bıraktığı için daha uzun mesafede bile durabilir. abs nin amacı tekerlek kızaklamadığı için kontrollü bir frenleme ve kontrollü bir manevra sağlamasıdır.
bir araç üreticinin kullanım klavuzuna yazdığı not. normal koşullarda fren yapıldığında abs devreye girmez,sadece otomobolin klasik fren sistemi çalışır. fren pedalına tam basıldığında(tekerlekler kilitlendiği zamandan bahsediyor) abs devreye girer ve pedal hafif titrer.
ABS’nin amacı panik frende tamamen kilitlenmeyip manevra imkanı tanımasıdır. Çocukken bende fren mesafesini kısaltır sanıyordum ama frene uyguladığı basıncı belirli aralıklarla azalttığı için ön tekerlere yön verebiliyor sürücü.
Demekki sorun bende 1.48 ile gelen bu ABS ve TCS yi klavyede hiç oynayamıyorum .g29 ile oynayan arkadaşım ise daha çok zevkli oldu diyor set almam şart oldu