Ets2de atmalar yüzünden oynayamaz hale geldim ama gta 5 hala ultrada kasmadan oynuyorum bunun sebebi nedir? Sorun bende mi oyunda mı? Her güncellemede daha çok optimizasyon gidiyor sanki
Çünkü GTA 5’in sistem gereksinimleri düşük, ATS biraz ağır basıyor şuan.
Avengers, Metro Exodus veya RDR 2 desen anlarım.
Düşünsene , dünyanın bir çok ülkesinde ETS 2 ve ATS için evlerine ne setuplar kurmuş binlerce oyuncu var. Türkiye ekonomik şartlar eşit olsa kaç bin oyuncu sadece bu iki oyun için direksiyon seti vb masa kurar. ETS 2 ve ATS’nin temel amacı uzun yol tır şöförlüğünü hissettirmek. Bu his ve tutkunun olmadığı oyunculara bunu anlatmak mümkün değil. En bu tutkum için 2019da imkanlarını zorlayıp totalde 10bin TL verip ehliyetimi yülselttim. Ocak 2022de yıllardır yaptığım işi bırakıp 1 ay boyunca bu işi yaptım. SCS Software bu işi uzun yıllar yapıyor , rakibi olamaması gayet normal. Bize rakamlar büyük geliyor ama şu zam gelmeden önce oyundan kazandıkları 5 euroyu geçmez. Herşeyi istiyoruz ama bir zamda ortalığı ayağa kaldırmasını biliyoruz. SCS deseki yahu tamam yeni oyun motoru ile oyunu yeniledim , kirleniyor , hava olayları , iniyorsun araçtan vs vs… Oyunun fiyatı en az 500 TL… Hadi bakalım kaç kişi alıp oynayacak ???
Oyun sorunlu rdr2 yi ultra da oynatabilen bilgisayarım ets 2 de zorlanıyor hocam. Ayna mesafesini, kalitesini düşürdüm. ve olceklendirmeyi %200e çektim eh işte.
Sende yüklü olan ETS 2de bir sorun olmalı , bende sadece ölçekleme 300 gerisi ultrada ve 2Kda sorunsuz çalışıyor. Önceki sistemide de olmuştu mesela oyundan çıkarken uzun süre bekletiyordu. Mutlaka herşeyi denemişsindir , fakat dediğim gibi illaki kıyıda köşede bir mod bi dosya birşey donanımına sıkıntı yaratıyor.
Denemediğim hiç bir şey kalmadı
Burayı 1.45 güncellemesinden başka şeylerle doldurmasak ?
Hatta her güncellemede bu sistemlerimizi tek bir yerde yazıp tartışabileceğimiz sağlam bir başlık açsak bak orada sabahlara kadar yazalım.
Ne? Millttan kalma oyun motorunu kullanan ats gta 5e nasıl ağır basabiliyor açıklar mısın adamlar milletin pc’si kasmasın diye (bahane) egzoz dumanı koymuyor sjsjf
Milletin ballandıra ballandıra anlattığı gerçek zamanlı yansımalar var ets 2 ve ats de en yüksek grafiklerde aracın tepesindeki kornada bile yoldan geçen araba görünüyor.Bana göre gereksiz hatta onun yerine güzel bi dept of field yada motion blur olsa grafikler bi tık daha hoş olucak.
Ben orada sistem gereksinimlerinden bahsettim. Oyun motorundan bahseden olmadı ama madem sordun. GTA 5’in oyun motoru çok mu güçlü ki? UE falan mı acaba?
Sanat Yönetmeni Aaron Garbut:
‘‘RAGE motorunu ilk oyundan beri kullanıyoruz. GTA 4, RAGE’i geliştirmeye girişen ilk oyun olabilir ama aslında o sırada da daha bebeklik dönemindeydi. Motorumuz, GTA 5 ile gelişmeye başladı diyebiliriz.’’
Ben orada sistem gereksinimden bahsederken, kullanımdan bahsetmiştim.
Tamam da sistem gereksinimlerinde yine ats düşük kalır ki? Bi hava güncellemesi geldi diye 3060 felan istemiyor ya sonuçta, gta 5 ayrıntı seviyesi atsye göre her konuda kat kat detay dolu bir oyun bu oyun kasmayıp ats kasıyosa cidden bir sıkıntı var demektir. Bunu sistem gereksinimleri adı altında yorumlaman saçma geldi biraz bana.
2060 la atsde sabit 60 fps alamıyorum modsuz profilde.40 fpsleri görüyorum ets yine daha iyi ama o da 2060’la almam gereken fpsye göre düşük.Bence bu yeterli kıyas açısından.2060 la msfs oynuyordum rahatça daha nolsun.
Valla sen kaç görüyorsun bilmiyorum ama ben anlık 8 GB ram görüyorum bazen, o da yeni yerler de oluyor. GTA 5 için, önerilen 4 yazıyordu.
Tabii canım o kadar da değil zaten, bazı oyun geliştiricilerin yapamadığı şeyi diğeri yapıyor. Bunlar gerçekten karışık konular, işin içinden çıkamayız.
Son zamanlarda drop fazla olmaya başlamadı değil. 72 sabit alırken, arada düşüyor sonra tekrar toparlıyor. Eski oyun motorunu üstüne koyarak gittiğin zaman bu oluyor işte, yıllar önce sıfırdan farklı bir motorla yapsalarmış belki de bu olmayacaktı. Kendileri, kendi yaptığı motorla devam etmeyi seçmişler, saygı duymak lazım. Elden bir şey gelmiyor, maalesef.
Merhaba. Şu an mevcut 1.45 betadayım. Ama 1.44’te çalışan ve fix almayan modları da oynamak istiyorum. Kaçırdım mı emin olmadığım için soruyorum. Şöyle ki; 1.44 save üzerine malum 1.45 beta alıp save’i otomatikman 1.45 beta yaptık (1.44’e dönersek evet 1.45 beta save’i patlayacak.) Ama Scs bunun ile alakalı bir çalışma yaptı mı ben mi kaçırdım ? Teyit için soruyorum. Ayrı 2 save; biri 1.44 diğeri 1.45 beta, seçenekle hiç geri dön bir daha update yap falan uğraşmadan devam etmek? Yada yada yada…; Burası önemli update sonra yine eski düşük sürüm , bozulmayacak bir save sistemi? Beni aydınlatın
steam_profiles(1.44.0.35s).bak klasörü diye isimlendiriyor eski saveleri yenisini silip eskisinin .bak yazısını silerek kullanabilirsin.
Hemen deniyorum teşekkürler
Çok teşekkürler işe yaradı
bence burda scsyi eleştiren çoğu kişi haklı…bi kere çok yavaş ilerliyorlar bu satış vizyonu olabilir ekipte az kişide olabiir ama bunlar bahane deil…mod yapanlar 2-3 kişi sadece işleri bu olmadığı halde bunlardan hızlı ve daha güzel harita yapabiliyorken bence bunlar bahane deil…
yani nerdeyse 10 yıl önce bahsi geçen mevsim olayları bile halen gelmemişse ECS nin semeresi yoksa bizde burda eleştirirz…tamam zam yapsınlar ona lafım yok ama bu şekilde kaplumbağa gibi ilerleyipte deil…
Kusura bakma harita konusunda hiç haklı değilsin
Harita modu yapan kişiler bir yılda maks 6-7 şehir yapabiliyorken, SCS iki oyunda olmak üzere neredeyse toplamda 80’nin üzerinde şehir yapıyor