ETS 2 - 1.42 Güncellemesi (Ana Konu)

Yeni ffb çok güzel olmuş, eskisinde direksiyon toplamada boşluk vardı şimdi en ufak bir çevirmede tekrar topluyor. Ayrıca gerçek hayattaki gibi araba hareket etmezken direksiyon geri toplamıyor ve nereye döndürdü isek orada kalıyor, hareketle beraber toplamaya başlıyor. Araba çalışmıyorken de direksiyon dönmüyor. Mükemmel olmuş çok beğendim

6 Beğeni

1.42 sürümü tamamlandığına göre sırada promods un 1.42 ye uyarlanmasını beklemek kaldı. zaten oyunun haritasının genişletmesini bu modla çok seviyorum. bir de trextended ikisini birleştirip konvoylara başlayacağım. artı f-max tırı ile.

1 Beğeni

ETS 2 ve ATS’nin 1.42 güncellemesi tamamlandı!

https://www.simulasyonturk.com/ets-2-ve-atsnin-1-42-guncellemesi-tamamlandi-convoy-multiplayer-mod-destegi-yeni-force-feedback/

9 Beğeni

SCS blog sayfası 1.42 başlığı altında oyuncular Logitech direksiyonlarında sıkıntı olduğundan kendilerine forum sansürü uygulandığından bahsetmişler. Nedir bu sorun tam olarak? Başına gelen var mı?

G29 kullanıyorum dün ilk kez denedim 1.42 yi ama sanki bir şeyler eksik gibi eski zevki vermiyor direksiyon ayarlarını yükseltiyorsun aşırı titreşim var kısıyorsun bom boş oluyor

1 Beğeni

https://forum.scssoft.com/viewtopic.php?t=49772
şiddetle öneririm. önceden beri bu eklentiyi kullanıyorum. 1.42 de sanki bu eklentide etkilendi ama hala normal ffb den daha iyi.

Bende G29 kullanıyorum eskisine göre daha iyi geldi sürüş deneyimi. Sürüş sırasında tırtıklanma etkisi oluyor çok az. Bu G29’un kendinden kaynaklanan bir durum. Eski teknoloji.

Direksiyon Sistemleri / Aktarma Teknolojileri (Thrustmaster ,Logitech) - YouTube

Eski teknoloji tamam 1.41 de daha zevk veriyordu şimdi olmamış gibi sanki ucuz direksiyonla oynuyormuşun havası veriyor

Radiotrucker.com’dan Türk radyoları bakayım dedim haberler filan çoğu radyoda “MÜ-YAP isimli kurum bu yayınları kapattırmıştır.” yazıyor.

1 Beğeni

Mouse ile oynayan arkadaşlar şayet 1800 derecede oynayacaklarsa Arayüz/Kontroller kısmındaki “Direksiyon Hassasiyeti” ayarını en sola(0),“Direksiyon Doğrusalsızlığı” ayarını da en sağa(1)çekmeleri gerekiyor.
Yanılmıyorsam mousedeki en dakik ayar bu şekilde oluyor.
Bu şekilde mouseyi(1800 derecede) örneğin sağa dönülecekse mouseyi de 45 derece(biraz sağa) değil;90 derece(tam sağa) yatırmaları gerekecek
Dolayısıyla 90 derece sağ ve 90 derece sol 180(1800)derece yapıyor.

3 Beğeni

Üye girişi yapınca radyolar açılıyor bu sayede dinleyebiliyorsunuz.
:shushing_face:

1 Beğeni

Hocam bir soru sormak istiyorum. 1800 derece gerçekten iyi güzel fakat bana sanki direksiyonu fazla çeviriyoruşmuşuz gibi geldi. Tam tur Dönüşlerde parklarda güzel fakat şerit değiştirme sağa sola çekilmelerde ve aracı yolda tutmada sanki fazla gibi geldi. 300 derecelik dönüş açışı ile denedim bu şekilde ise dönüşler ve park haricinde aracı yolda tutmak olsun çok minik santimlik hareketlerle şerit değişme vs olsun bana daha gerçekçi geldi. ki gerçekte de araçlar böyle gördüğüm kadarıyla. Bunun kodlarla da olsa bir ayarı varmıdır? 300 derecelik sürüş açışıyla 1800 derecede aracı kullanmak gibi bir ayar yapabilirmiyim? (mouse ile kullanım için)

Gerçek tırlarda modeline göre direksiyonlarda nasıl bir hassasiyet var.Bununla ilgili bilgi verebilecek olan varsa faydalı olur.

Ben, oyundaki yeni getirilen 1800 derece ile mousenin 90 derece sağ ve 90 derece sol(yani 90+90=180 derece) açıyla kullanılarak mouse kullanımının da 1800 derece ile uyumlu olması için ayarın nasıl olmasını belirttim.
Önceden oyun 900 derece iken, mouse de 90 (45 sağ, 45 sol) derecelik açıda kullanılıyordu.
Eğer şimdi oyun 1800 derece , mouse 90 derecelik açıda kullanılırsa yine 1800 derece özelliğinin veya 1800 derecelik kullanımın pek bir esprisi kalmıyor.
180 derece(oyunda 1800 derece) mouse kullanımı eskiden kullanılan 90 derece mouse kullanımına kıyas edilirse oyuncuya daha geniş, daha dakik bir mouse kullanımı sağlıyor.

Yoksa “Direksiyon Doğrusalsızlığı” ayarı en sol(0)a çekilip;“Direksiyon Hassasiyeti” ayarı arttırılarak daha dar bir mouse açısıyla yine 1800 derece kullanılabilir.

Güncelleme gelmiş. “FFB- LUT tables for: G25/G27/G29” Bu nedir anlamadım bilen var mı?

1 Beğeni

O direksiyon setleriyle alakalı olabilir…

1 Beğeni

Arkadaşlar Steam’e giriş yaptığımda ara sıra ETS 2’ye böyle küçük çapta KB’lik güncelleme iniyor sizde de oluyor mu merak ettim daha önceki sürümlerde böyle bir şey olmazdı bende çünkü her giriş yaptığımda değil ama 1, 2 günde bir oluyor

2 Beğeni

Ulan ben de içimden söyleniyorum haftalardır tek bende mi var diye

Bana 1 aydır falan hemen her gün geliyor. ATS için de geliyor arada. Dosya bütünlüğünü doğruladım yine de düzelmedi.

Bende de aynı mevzu var. 1.42 açık betası başladığından beri var aşağı yukarı.