ETS 2 - 1.40 Güncellemesi [Ana Konu] Yeni Işıklandırma

Sen ne umuyorsun, ne bekliyorsun çok merak ettim gerçekten

1 Beğeni

Siz de scs software’nin hiç birşeyinden memnun olmuyorsunuz havyan gibi PC’lerde mi çalışsın onu mu istiyorsunuz sonra oyun oynayamazsanız ağlarsınız ilk önce memnun olmayı bilin yeni ışıklandırma’da durum vahim neden daha fazla değişiklik olmasını istiyorsunuz sonraya kadar napıcaksınız unutulacak alışacaksınız ille yüksek grafik istiyorsanız GTA 5 , fernbüse git ozaman

Bu ışık güncellemeside,fmod gibi bir kaç güncelleme ile oturur anca ilk güncellemede fazla bir şey beklemeye gerek yok yıl sonuna kadar güncellemeler ile düzelir iyice o zaman tartışılır ışık güncellemesinin nasıl olduğu şahsi fikrim fmod’da bile halen kulağı tırmalayan boğuk ses geliyor kabin içerisinde rahatsız ediyor ışık güncellemesi çııkmadan konuşmak doğru olmaz çıkınca artık uzaya mı çıkarırsını, veya dünyanın çekirdeğine mi gömersiniz orası çıkınca belli olur

2 Beğeni

Biri ETS 2’ye ne zaman çekici gelicek diye sorduğunda 2023’te Lozan Antlaşması bittikten sonra diye saçma sapan bir espri yapmıştı :slight_smile:

1 Beğeni

düşük bütçeli herkesin erişebileceği simülasyon oyunu bu. iyi bile gidiyor.

hayal ettiğiniz grafiklerle ve özelliklerle bu kadar büyük açık dünya oyunu var mı ? :slight_smile: hadi diyelim var, o grafikleri ultrada açacak donanımınız var mı?

tırtıklanma yapmayan oyunlara bi göz atalım; fernbus ve türevleri. ai araçlar çizgi film gibi, ne bir oyun motoru var ne fizik. * simulator olan oyunların hepsinde aynı his, aynı fizikler aynı tırt yapay zeka.

4 Beğeni

sener-sen-69877b

yine sıradan bir gün ve mesajlar

31 Beğeni

Hiç sorma :roll_eyes:

Ya 1 senedir tır gelmemiş bir oyun var hala iyilik meleği olmanın bir manası yok. Onu geçtik bari biraz görsellik olsun deniliyor. Ballandıra ballandıra ışıklandırma deniliyor vide ortada tamam gökyüzünde iyileştirme var ama yetersiz. Yok ets 3 geliyor bu güncelleme ile bilmem ne. Benim maksadım kimse kendini kandırmasın sonra hayal kırıklığına uramasın. Ya bunlar yıllardır oyuncularını kandırarak ilerliyor. Yine fos çıkacak. Ya bişeyler değişebilir ama güncelleme geldiğinde diyeceğiz ki boşuna kendimizi bu kadar kaptırmışız. Burada oyunun fanı olan bireyler bizi kötüleyip laf atmasın çünkü eleştiri kadar doğal bişey yok. Çıkıp grafiktir şudur budur demeye gerek yok. Optimize ve motorun iyi olursa düşük sistemlerde bile oyunu oynayabilirsin. Örnek GTA5. Şimdi sonuca gelecek olursak. Nasıl sürekli yemek yediğin restorantta son gelen yemeğin tuzu yok diye eleştiriyorsan. Biz de bu similasyonu seven insanlar olarak 10 senedir bişeylerin olmamasından bıktık ve eleştireceğiz

3 Beğeni

@Scaniaman Haklısın kardeşim, neler geleceği veya gelmeyeceği söylendi, fazlasını beklemek garip, Selçuk Bey’in de dediği gibi asıl isteği olmuş fazlası zevke giriyor diye işte bu o. Neden herkes GTA 5 ile kıyaslıyor? Hani oyun tatmin etmiyorsa oynamayın, madem bu kadar şikayetçisin, kimse kimseye zorla oynatmıyor bu oyunu. Bu güncellemeler FMOD gibi adım adım olması daha mantıklı hiç birşey için acele etmeye gerek yok, zamanımız bol :slight_smile:
Blogda yazılan yazı gibi ‘‘Aydınlatma üzerinde hala çalışılıyor’’ şairin dediği gibi, şuan yorum yapmak için henüz çok erken :slight_smile:
@Mack25 Diğer oyuna son 1 sene de 4 çekici markası eklendi, biraz da ona değil mi? :slight_smile:

:smiley: İyi de adamlar kendi karar veriyor herkes istediği olmuyorsa yapacak bir şey yok. Onların kararı ve kendi kararlarının sonuçlarına katlanıyorlar. Oyunun durumunu kabullenmek istemiyorsunuz. GTA5 ile örnek veren birinin yorumlar maalesef mantıklı değil. Üzgünüm. Game development olayından haberiniz yok çünkü :slight_smile:

4 Beğeni

Biz ne kadar kendimizi yırtsak da boş, boşverin bi 10 sene daha böyle oynarız. Actros mp5 2025 yeni man 2028 yılında gelir. Millet te kendini yırtar durur. Üzülüyorum sadece bir topluluk bunu haketmiyor. MSFS diye bir gerçek var. GTA 5 i sadece örnek verdim. Koca senede 1 çekici gelmemiş ama halen insanlar halinden memnun. İşte kurunun yanında yaşın yanması olayı da bu. Oyuna baya bi süre ara vermiştim. Ama gelişmeleri tabiki de takip ediyorum. Baktım bu güncellemede belki bi ışık en azından grafiksel olarak düzelir. O da zaten boş gözüküyor. Gece sürüş ünde zerre düzelme yok. Bir iki güneş ışığı vurması ile tavlamaya çalışıyorlar işte

Koca 1 senenin 9 Ay’ı korona sebebiyle geçmiş olabilir mi acaba ? Her şeye bu kadar karamsar yaklaşmayı bıraksanız hani?.

4 Beğeni

:smiley: mack anthem, western star 49x, cascadia araçları hazırlanıp 2020 yılında geldi
49x acayip bir olay çünkü sonradan başlanan ve gizli yürütülen bir projeydi :smiley:
bunları modelleyen insanlar aynı anda işlerini bırakıp ets 2 için mi yapacaktı? 1 yılda ats olayını bitirip zirvede bıraktılar
ve şimdi o insanlar ets2 ve ats için yeni araçlar üzerinde çalışıyor bunu herkes biliyor ve scs de söylüyor
buna rağmen
1 yıldır
ets2 için
araç yok
demek garip…

olmak zorunda mı? teminat gösterdildi mi? hayır :smiley: yani siz bekliyor ve istiyorsunuz diye kimse %1000 olarak yapacak değil burada biraz oyuncular haddini aşıyor

eğer çok paranız varsa SCS’de ortak olun ve bundan sonrar kararları siz verin ya da sıfırdan(eksi 100’den diyelim) başlayıp kamyon simülasyonu geliştirin (klasik bir cümle maalesef ama böyle)
çünkü money talks…
Pavel agam paralarını saysın
biz de burada niye 1 yıldır araç gelmedi tartışalım
bize ne abicim bize neeeee :smiley:

12 Beğeni

Atsye 3 tane çekici geldi.:face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Biz diye bir şey yok (Bu da klasik bir cümle ama)

Abi sen iyi diyon hoş diyorsun da. Yayınlarını takip eden bir insan olarak konuşuyorum. Her yayınında neredeyse ETS için kusucam mahiyetinde yorumlar yapıyosun haklısın da ben de buna katılıyorum. Ama bu konuda bana karşı çıkmanı anlamıyorum. Biz birer oyuncuyuz doğru mu şimdi, ets için konuşuyorum sende yıllardır yayın yapıyorsun bu ışıklandırma güncellemesinden umudun var mı allah aşkına bunu sende biliyorsun fos olduğunu ne yaparsan yap 10 senelik oyunu nereye kadar toparlayabilirsin. Benim burda kendimi yırtmamdaki amaç, kimse çok ümitlenip yeme içmeden kesilmesin Video yukarda,yukarıda ki yorumlara bakıyorum üzülüyorum insanlar ümit içinde, ama durum böyle resmen insanları kandırıyorlar. Bunu senin yayınında ki zat söyledi ETS 3 geliyor diye ben demedim. E bu forumdaki kitle de senin yayınlarını takip ediyor zaten. Makaraya alan arkadaşlar da alsınlar burda kötü bişey yok. Senin oynadığın oyun için eleştiri yapıyoruz. Benim oyunum değil sadece

Zaman falan bol değil. Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Artık doğrudan uyduyu kullanarak grafik üretme gibi bir teknolojiden bahsediliyor. SCS resmen yerinde sayıklıyor. Tek yaptıkları şey 1:19 ölçekte muhteşem tasarımları. Yani gerçek bazı alınarak yapılar çevre objeleri.
ETS 2’de yeni nesil diyebileceğimiz 2 tır var. Scania ve Renault. Renault’yu tır diye saymayan kullanıcılar da yok değil. Oyunda son zamanlarda kaliteli araç modları da çıkmadığı için ve senede 1 harita DLCsi de çıktığını düşünürsek oyunun oynanma ömrü 3 ayı geçmiyor.

2 Beğeni

Kardeşim burası SCS’nin sendikası olmuş boşver sen :slight_smile:

2 Beğeni

:smiley: fos mu? adamlar demiyor ki biz pbr tekniği ile bambaşka grafiklerle geliyoruz :d
mal ortada zaten ama doğru bir ışıklandırma sistemi için heyecanlanmak oynayan biri için neden mümkün olmasın? yayınlarda işi goygoya vuruyoruz ama harbiden ats kadar kaliteli bir ortamı maalesef ets2de göremiyoruz çünkü çok eskiiiii ve her sene başka şeyler deneniyor
tekrar belirteyim oyunu ve firmayı kabullenmiyorsunuz, siz kendi istediğiniz gibi yapsınlar istiyorsunuz diğer firmalar şunu yapıyor, bunu yapıyor demek gerçekten kolay yapıyorlar çünkü onlar farklı :smiley: ve diğer…
farklı motorları var, farklı imkanları var, farklı kişiler yönetiyor ve zamanında daha doğru kararlar vermişler ets2’nin konseptini kullanmıyorlar
haliyle bize bir yere kadar laf düşüyor sonrası için konuşmak anlamsız yani burada ilk kez bu tartışmalar dönmüyor
dön dolaş yine ets2

zevkini çıkarın dalganıza bakın :smiley: burada yazılanlar kimsenin umrunda değil
adam para kazanmaya ve şirketi ayakta tutup kar etmeye bakar
çok duygusal yaklaşıyorsunuz :smiley: ne kadar iyi olursa olsun her oyun ya da stüdyo kar amacı güden bir kuruluş ve para kazanmak için devam ettirilir öyle olunca işler değişiyor yöneticiler farklı kararlar vermek zorunda kalıyor bu da oyuncuların bir kısmının hoşuna hiç gitmiyor
daha farklı bir yol elbette izlenebilirdi ama o farklılığı yaratacak adamlar?

ya lisans olayında SCS artık meseleyi çözmüş Oscar agamız markalarla görüşüp ikna ediyor ve hiç görünmeyen bir araç pat diye geliyor peki bundan önceki lisanslama sorumlusu yapamıyor muydu? eee işte insan farkı :slight_smile: bunu şimdi istediğiniz yere uyarlayın :smiley:

10 Beğeni

Ya arkadaşlar lütfen bazı kişiler tahinim bu işte en fazla 4 yıldır var. Ben bu oyunu çıktığı günden beri oynadım. Ha crack mi oynadım ? Multi meselesi gelene kadar oynadım. Allah affetsin. Ama bu zamana kadar da SCS oyunu geliştirmede hep daha iyisini yapmaya çalıştı. Evet bu sene biraz ATS yoğunluklu oldu. Şikayetçi miyiz ? Evet şikayetçiyiz. Ama buraya çıkıp da yok 1 senede yok tır gelmemiş diye konuşmasınlar. ATS’ye bu sene tam üç tır geldi. Tamam ETS’ye gelmemiş olabilir. Tepkili miyiz ? Evet. Ama çıkıpta burada SCS’ye haddinden fazla tepki vermek biraz küstahlığa kaçar Hasan abinin de dediği gibi beğenmiyorsanız gidersiniz 0 dan bir simülator kurarsınız keyfiniz gibi oynarsınız. Belki de bu sene ETS senesi olur ne malum…

Burada çıkıp da bu araçlar için tarih vermek biraz boş beleşlik konuşmaya kaçar. Çünkü bu arabalar aha çıktı da hemen 2 ay sonra çıksın demek olmuyor. Bu arabaların çizimi kadar bir de lisansı alma işleri var. Ve bazı firmalarda bu süreç uzuyor. Bu tarihleri veren arkadaş bunları da hesaba katarsan merak etme gelir bu sene içinde…

2 Beğeni