ETS 2 1:2 Türkiye Haritası

Evet evet, bi kavşağa 6 saat uğraş, adam 20 saniyede geçsin gitsin detaylara dikkat bile etmesin… 30la gidin her yere bakın bana saygı gösterin de demiyoruz ama mevcut yapılmış haritaların da değerini bilin. Çünkü geçtiğiniz her bir kavşak için saatlerce emek veriliyor.

2 Beğeni

Sadece haritada sürüş yapıp editöre hiç girmeyip, birşeyler yapmaya çalışmayanlar bunu anlayamıyor. Bir yerden sonra Scs nin yaptığı yerlerden geçerken “buraya şunu eklemiş, tek tek bunları dizmiş adam iyi uğraşmış” demeye başlıyorsun :smiley:

4 Beğeni

İşte mall of kavşağının ne kadar zahmetli yapıldığını sen düşün artık :grinning: yani istanbula ayırdıkları 6 ayın 1 ayı oraya gitmiştir kesin kavşağı yapmakla bitse keşke ama öyle olmuyor işte onu güzelce doldurman gerek ne çok boş ne çok dolu olacak :grimacing:

1 Beğeni

Ya evet malesef harita yapımcılarında bu canlanıyor :joy: ve benzerini ben nasıl yaparım hesapları başlıyor bu kez…

2 Beğeni

Işıkkent’den yeni görüntüler. Çok devam edemiyorum çünkü bayağı yoğunum. Son halini görmüş olun.

9 Beğeni

Bazı yerlerde böyle problemler var sebebini bileniniz var mı? Sorunsuz bağlıyorum fakat oyun içinde bağlı değil kabul ediyor. Ayrıca hem AI trafik oraya gitmiyor hem de navigasyon oradan yol vermiyor…

4 Beğeni

Çözümü çok basit, sen “blke r1 x r1 t narrow tmpl nostraight” adındaki prefabı kullanmışsın. Onun yerine onun “no straight” yazmayan versiyonunu kullanmalısın. İsmi “blke r1 x r1 t narrow tmpl” . İkisi arasındaki farkı yeşil oklardan farkedersin.

7 Beğeni

Aynen sanırım görüntüye aldanıp direkt onu koymuşum bakıyorum şimdi.

Oldu hocam ağzınıza sağlık. Şak diye buluverdiniz sorunu :slight_smile:

4 Beğeni

Bir soru daha yönelteceğim çünkü bilgili bir abiye benziyorsunuz :slight_smile:

Kocaman harita yaptım, hem 1:2 hem de 1:19 ölçekleri ayarlayıp denedim bu olayı fakat şu 3 fabrika dışında hiç bir yere veya hiç bir yerden iş vermiyor oyun neden sizce, türk şehirleri diye mi? Yoksa beceremediğim bir şey mi oldu editörde.

Burada Tekirdağ dediğimiz yer torbalı, sadece bir fabrikadan veriyor iş;

Sağlık köyünde de (Edirne isimli olan) sadece buradan veriyor hemen yanındaki fabrikadan iş alamıyoruz :frowning: ;

KGM Şantiyesinden de iş vermiyor asla;

Buraya da bir çiftlik atmıştım fakat oradan da iş çıkmıyor.

Bu da yeşilköy, oradan da hiç iş vermiyor.

Saydıklarımın hepsi olmasa da çoğu şehir sınırları içinde prefablar. Haritada dikkatimi çeken şey üzerlerinde firma adı yazmaması oldu. Acaba bir şeyi mi yanlış yapıyorum derken çalışan prefablardan birini kopyalasam olur mu dedim fakat o da olmadı. Koca harita 3 prefab arasında iş veriyor sadece… :frowning:
Çözümü nedir bunun biliyor musunuz acaba. @sctn

def/company ayarlayacaksın dostum bir de o şirketi içine alacak şekilde ordaki şehirden bir tane daha koyup show in ui map ve visit trigger seçeneklerini kaldır(haritada iki üç tane aynı şehir görülmesin)

2 Beğeni

@Lazrail61’in dediği gibi yapmana rağmen olmadıysa editörde biraz gezin aç kapa vs yap.Kendi kendine gelecektir.Yine olmazsa bize özelden yazabilirsin. Bakarız detaylıca.

2 Beğeni

Olmadı yine. Bu kez tüm işler gitti hiç vermiyor… :frowning:

Lazrail’in dediği gibi yapınca olması lazım çok güzel özetlemiş olayı. %100 sebebi de çözümü de bu. Sen hiç def dosyası hazırlamamışsın Alp :slight_smile: , def dosyası olayı da çok derin bir mevzu, yazarak anlatılabilecek bir şey değil. Şu video ingilizce, ama altyazısı mevcut ve zor bir ingilizce de değil, anlamak kolay. Bu videoda anlatıyor nasıl yapılacağını. Şirketin dışında şehir eklemeyi de gösteriyor. Ben de bu video ile öğrenmiştim. https://www.youtube.com/watch?v=ka7HLlCTguc

O dediğin iki şirketin çalışıyor olmasının sebebi de o iki şirketin gerçekte de o şehirlerde bulunuyor olması. Yani SCS’nin def dosyasının içinde o şirketlerin dosyaları var.

Haritalardaki sonradan eklenen tabelalar, feribot hatları, şehirler, şirketler, arka plan haritaları… bunların hepsi def dosyası ile yapılıyor. Bu olmazsa haritalar eksik harita olur :slight_smile:

7 Beğeni

Hiç böyle def şu bu gibi şeylere girmeden sade bir map çıkarır işime bakarım derken meğer buna mecburmuşuz. Madem lazım, o zaman modeller de yapsam eklenir herhalde. Model en iyi olduğum konu. Madem eklenebiliyor, güzel bi model serisi hazırlamak düşer bana da. Vakit buldukça yine dediğim gibi sürdürüyor olacağım :slight_smile:

Editto; SketchUp’da yapsam dönüştürebilirim değil mi modelleri?

1 Beğeni

alp abi torbalı kısım cok guzel olmus el emeğine saglık yazıbaşı eklenecek mı bırde en cok ıstedıgım yer menderes cumaovası izbana yakını o taraf olacak mı Menderes Dereköy eklenecek mı şimdiden iyi calısmalar dilerim

1 Beğeni

SPOILER ALERT…

SPOILER ALERT sonu.

6 Beğeni

Dokuz Eylül Üni?

2 Beğeni

Bornova Kavşağı :slight_smile:

2 Beğeni

İlerleme çok iyi gidiyor, takipteyiz tam destek. “şurası gelecek mi?” “Evimin önü gelecek mi?” soruları dışında herşey on numara :slight_smile:

bir yer eklenecek mi diye sormak yerine o yerin neden eklenmesi gerektiğini düşünün veya belirtin, harita yapımcısına destek olacağım diye köstek olmayın. Gönüllülük esaslı bir iş yapılıyor burada, yapılan iş hiçte kolay birşey değil. Editörü açıp 1 saat birşeyler yapmayı denemeden çıkıp yorum yapmak etik değil.

Burda bize sabırlı olmak, eklenecek yerler için fikir olarak “ets2 ruhuna uygun” şekilde destek olmak düşüyor. Hatam olduysa affola.

12 Beğeni

Bu tabelaların ayaklarının daha geniş açıklıklı olanı yok mu yoksa ben mi bulamadım koca yolu yapmışlar oyuna eklemişler ama tabela yok ona göre… Mecbur refüj demirini biraz yola doğru soktum emniyet tarafından burada emniyete dalmayın uyaralım önden :slight_smile:

6 Beğeni