ETS 2 1:2 Türkiye Haritası

Merhabalar, uzun süredir bir harita üzerinde çalışıyorum. Burada harita yapan ve bu konuları daha iyi bilen arkadaşların da olduğunu düşünüyorum.

Öncelikle projenin bitirileceğine dair herhangi bir garanti vermiyorum. Ara sıra paylaşacağım çok ilerlettikten sonra fakat önce sorunları çözmeliyiz.

Oyunun editöründe Işıkkent gişelerden Selatin tünelinin sonuna kadar otobanın yarısından fazlasını yaptım. Hatta torbalının içinden geçen D yolunu bile hazırladım. Yeterince büyük bir harita olsa bile ölçek bana bir sürü sorun çıkardı.

Başta oyuncu gibi modumu denemeye çalışıyordum fakat profil açarken oyun çöküyordu. Harita yeterince büyüdükten sonra bu sorun kendiliğinden çözüldü. Ama şimdi de oyun sadece Torbalı kadar bir bölge içinde iş veriyor. Mesela Gaziemir civarlarına da bazı yerler koydum fakat oralara bir türlü göndermiyor beni. Bir profille 20k para yapana kadar deliler gibi sürdüm, belki tecrübe kazandıkça verir diye ama hem bu olmadı bi de üzerine ölçek büyük olduğu için aşırı az xp ve para geldiğini görmüş oldum. Harita güzel sayılır şuan fakat insanlar oynamak istemez çünkü çok saçma bir sisteme sahip. Ayrıca şehir isimlerini de değiştirmeyi beceremedim…

Sizi görsellerle baş başa bırakıyorum;

Verdiği maksimum iş mesafesi ve bu mesafeye karşılık gelen ücretler;

Yaptığım rota;

Harita Görünümü;

Dipnot; yolları birbirine düzgünce bağladığıma adım gibi eminim, 100 kez kontrol ettim hatta. Onun dışında ölçek konusuna nasıl bir ayar verilebilir / verilmelidir? Bilenleriniz varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Edit, beğenilmiş bi de eski halinden videosu vardı öylesine çektiğim; Şuan daha gelişik halde tabiki

11 Beğeni

ölçek konusunu sana burda anlatamam dostum ayrı bir şekilde görüşmek gerek öyle kolay değil çünkü gerçeğe yakın bir ölçekte çalışmak heleki belli başlı bir yerler için…yani burda anltılması destan olur ayrıca şehir isimleri düzenlemeleri vs yani burda anlatamam ben sana onları :slight_smile: uzun iş bayağı

1 Beğeni

Kolay gelsin, ilk izlenim olarak bence gayet başarılı. Terrain çalışmaları, assets’ler de eklendikten sonra epey iyi bir görünüm, iyi bir ortam oluşacak havası var. Başarılar dilerim.

1 Beğeni

Harita aslında dediğim gibi daha çok başlarda. Yayınlanmaya değer bir seviyeye getirmeye vakit bulabilirsem ve yaparsam o zaman iletişime geçer ve ölçek sorunlarını da çözeriz. Değerli cevabınız için teşekkürler. :slight_smile:

Öncelikle çok teşekkür ederim, asset eklemeyi düşünmüyorum çünkü artık scs o kadar iyi iş çıkarıyor ki dışarıdan model v.b. alınca yamalı olduğu çok belli oluyor, hangi haritayı oynasam bu farkediliyordu. Oyunun kendisinde ne varsa onlarla yetinmeye çalışacağım (en azından şimdilik). Evet, çevresi çok eksik ama şimdilik yol düzgünlüğüne ve haritalardan gördüğüm kadarıyla gerçekçiliğine dikkat etmeye çalışıyorum. Ya da bahane uydurmak yerine çevreyi yapmaya üşeniyorum diyelim. :smiley:

1 Beğeni

hocam hazır Işıkkent yapılmışken Pınarbaşı’na da el atın :smiley:

1 Beğeni

Videonuzu izledim harita çok güzel olmuş, Gerçekte geçtiğim yolları oyunda görmek beni mutlu etti. “Vay, birebir yapmış helal olsun” dedim izlerken. İlk sürümü yayınlandığında nasıl olur aklım almıyor :smiley: Proje on numara gözüküyor. Devamının gelmesi dileğiyle, takipteyiz. Kolay gelsin, başarılar dilerim.

4 Beğeni

izmir mi o :smiley: inşallah bir gün karşıyaka alsancak görürüz, yaşadığı şehri görünce seviniyor insan kolay gelsn :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Ora nere henüz bilmiyorum fakat araştırdıktan sonra eğer rotam üzerindeyse neden olmasın :slight_smile:
(rotam; izmir çevre yolu, sabuncueli rampası ve izmir aydın yolu şeklinde şimdilik.)

Çok ama çok teşekkür ederim. Bu haritada en sevdiğim özelliklerden biri de bir hurafe zannettiğim tünelin eğiminin hızı bir şekilde sabit tutmasıydı. Tabi ets fiziklerinde dorseli ve dorsesiz denedim. İkisi de farklı sonuçlar doğurdu. Dorsesiz inişte tır yavaşlarken 21 ton çelik kiriş yüküyle tünelde tırı salınca hızın sabit kalmasını geçtim, artıyor bile. :slight_smile: onu da güzel bir retarder ile dengelemek sizlerin işi olsun artık :slight_smile:

2 Beğeni

Umarım tüm detaylara inme fırsatı ve vakti bulabilirim ve istekleri birer birer gerçekleştiririm. :slight_smile: yorumunuz için teşekkürler!

2 Beğeni

Hayırlısı :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Işıkkent’in yanı BMC, CMS, Ülkü Park, 5. Sanayi gibi yerlerin bulunduğu lollipop gibi bir semt

1 Beğeni

Çok güzel ama şehir isimlerini değiştirmeniz lazım

1 Beğeni

Evet, oraya da girmeye çalışırım o halde. Çok teşekkürler tekrardan :slight_smile:

1 Beğeni

Aynen, isim değiştirme olayını tam anlayamadığım için şimdilik test aşamasında avrupa ve blke şehirlerini kullanıyorum. Türkçe bir kaynak bulabilirsem deneyeceğim yeniden.

1 Beğeni

Haritanın son halini görmeniz için 30 Dakikalık İzmir-Belevi seferi videosu geliyor (7 dakikası falan yeni yaptığım tesisi göstermek için havalimanı kavşağından d yoluna gitmem ve geri dönmemle geçiyor tabi videonun yani asıl sefer 23dk). Gelince bu mesajı düzenleyip link ekleyeceğim umarım çok sürmez. :slight_smile:

Yüklenme bitince bu linkten girebilirsiniz, iyi seyirler :slight_smile:

Bu arada ben de demin çektiğim ekran görüntülerini ekleyeyim;

Otoyol Kavşağı gişe tarafındaki giriş;

Işıkkent gişeler (Direkt bakmadım, ışıkkent denince aklıma geleni yaptım biraz da burada)

Yine Işıkkent Gişeler;

Havalimanı Kavşağı;

Yeşilköy - Havalimanı Kavşağı arasına konuşlandırdığım hayali tesis. (bence hoş durdu);

Torbalı;

Torbalı Kavşağı;

Torbalı Servis Alanı;

Havalimanı Kavşağı (Genel), Açık renk olan yol otoban, dik yol D yolu;

Otobanın Işıkkent Ucu;

Yine Otoyol Kavşağı (Daha yakından bu kez);

6 Beğeni

Hatta hocam orada hem BMC fabrikası var hem de ZA Madencilik diye bir yer var bence oraya bi maden ocağı eklersiniz oradan da yük vs alabilelim isterseniz görüntü vs için yardımcı olabilirim ben orada yaşıyorum

1 Beğeni

İlginiz için çok teşekkürler, bulabildiğim kadarıyla maps’deki panaromaları geziyorum ve oradan bakarak yapıyorum. Onun dışında yanlış olduğunu düşündüğünüz/bura kesinlikle böyle olmamalı dediğiniz önemli ve özel yerleri buradan bildirirsiniz fark ederseniz. Tekrar teşekkürler :slight_smile:

Ayrıca bu bahsettiğinizi not aldım. İsterseniz ben yaptıkça böyle önemli yerleri sıralayın hatta daha güzel durur. Sonuçta 2-3 kez içinden geçtim hayatımda sadece. O şehirleri pek bilmiyorum.

5 Beğeni

Doğma büyüme bir izmirli olarak bir sorunuz olursa her zaman buradayız🙂

1 Beğeni