Türkiye’nin sayılı firmalarından İntegral Lojistiğin Türkiye’ye getirilen en son ve en donanımlı araçlarından bir tanesi…
Duruyor demi bu araç hala integralde ?
Duruyordur, firmada kolay kolay araç satışı olmuyor.
Evet abi. İlkleri başaran firmadır İntegral
Range T-nin Ar-Ge çalışması 9 yıl sürmüş be. İlerleyen zamanlarda yeni fh’lar gibi önde yenilikler görür müyüz acaba?
Gerçekten bunu çok isterim. Çok sade ve şık bir tasarımı var. Biraz iç dizaynı düzeltip yumuşatsalar, biraz da motor gücünü yükseltseler gerçekten çok iyi araç.
Motor gücüne o kadar gerek yok. Bu araç genellikle zaten taşımacılıkta kullanılıyor. Sebze, uluslararası taşıma falan. Ağır nakliyeler için zaten bir volvo kadar tercih edilmiyor. Ha iyi olur mu olur ama yani uluslararası yapanlar için en ideali 480’ler oluyor genellikle. Makyajda da ilk önce şu direksiyonun derinliğini falan ayarlamaları lazım. Ardından radyo fln.
Modele zaten son olarak makyaj geliyor…
Ama çokta köklü değişiklikler yok.
Sadece yeni AB düzenlemesine uygun genişletilmiş bir kabin ile gelebilir…
ATS ile ‘‘Truckstop’’ konusu açılmışken,
Iowa Walcott’ta bulunan ikonik hale gelen, marketinden, servisine, restoranlarından, dişcisine kadar…
Dünya’nın En Büyük Tır Durağı;
Bakmak isteyenler için videosu
Bir zamanların efsanesi, iç dağıtım bunlarla yapılırdı, İstanbul Bahçelievler’de elvan kola fabrikası vardı fabrika kapanınca yüzlerce bedford yıllarca atıl durumda kalarak çürüdü arazi satılınca jilet olmuştur.
sesini koymazsak olmaz, boş tüp veya kola şişelerini sallardı.
Yıl 90’lı yıllar… Aslında pek fazla bilinmeyen, MB’nin nadir çift kat otobüslerinden biri ;
O 404 Double Docker
Genelde Kamil Koç firmasını tercih ederim uzun zamandır. Geçen İzmir’den Ankara’ya gittim geldim. 2 seferde de Temsa denk geldi şansıma. Daha doğrusu son zamanlarda Kamil Koç hep Temsa denk geliyor bana. Neyse gidişte pek sorun olmadı en ön tekli koltukta (ilk tercihimdir) gittim. Dönüşte önlerde yer yoktu mecbur arkalardan 30 nolu tekli koltuğa bilet aldım. Otobüs şansıma arızalı çıktı yolda 3-4 kere durmak zorunda kaldık. En son Afyon sanayisine girip tamir ettirildi. Bu fotoyu Afyon sanayisinde çektim. Çok gürültülü bir yolculuk oldu arka koltuklarda motor sesi aşırı rahatsız ediyor ve yolda tıkır tıkır sallanıyor Temsa. Son model Travegolara denk gelemedik bir türlü.
Flixbus’la ortak omadı mı bunlar, bırakın artık şu Temsa’ları. Araç acayip gürültülü böyle bir şey olmaz.
Durum bence tamamen araçlarla alakalı. Bende defalarca temsalarla yol geldim en öne gelen ses hiç rahatsız etmiyor mercedesle neoplanla aynı temsalardaki ses olayı biraz abartı geliyor bana. Son derece rahat araçlar olmalarının yanında hem yakıt cimrisi hemde ucuzlar. Gidip de mercedes denilen yıllardır aynı otobüs bozuntusu araçları fahiş fiyatlardan insanlara sunup milleti dolandırmıyorlar en azından diye düşünüyorum. Gerçekten otobüs piyasası çığırından çıkmış durumda iken kamil koç gibi büyük ve kurumsal firmalar toplu filo yapılandırmaları esnasında olabildiğince masraftan kaçmak isteyeceklerdir. Bu konuda da temsa ideal olduğundan filonun temsayla güçlenmesine çok da şaşırmamak gerekir. Temsa firma bakımından karlı bir iş iken ben şahsen yolcu açısından memnunum. Olayın şu kısmı var ki şahıs temsaları daha iyi durumdalar çünkü bakımları çok iyi ve araçlar iyi kullanılıyor. Firmanın özmal araçları o kadar iyi durumda değil ve yıpranıyor. Allah herkesin yolunu açık etsin ![]()
Kamil Koç şuanda yavaş yavaş tekel olma yolunda ilerliyor. Kontrolsüz büyümenin sonuçlarını Metro denilen firmada görebiliyoruz. Umarım belli bir standardı yakalama şansları olur.
2017 Relax koltuklu Tourismo yerine Safir Plus tercih ederim fakat Safirlerde yalıtım ne yazık ki sıfır.
Arka sıralarda 4-5 Saatin sonunda yolculuk çileye dönüşebiliyor. Onun haricinde araç hem hafif ve yürüyeni DAF olduğundan gidişinde sıkıntı yok.
Setralar, Neoplanlar varken ekonomi yüzünden düşülen araçlara bak…
@BaRiS, geçmiş olsun ![]()