Spintires gibi kazandırsa neden olmasın
İnşallah başarılı ve gönlüne göre versin
logo bu şekilde son halini aldı. üzerinde az bi toprak efekti var ama ai ile oluşturuluna göre farklı grunge efekti ayarlamaya çalışıyorum ama farklı layerdan yaptığımız için pek olamadı. simulator fontu ve duruşu değişti.
kir efektini bir şekilde eklerim ama şimdilik böyle bıraktım. daha oyun içi görselleri güncellenecek.
3 4 yıldır takip ediyorum abi bekliyoruz hayde gelsin artık
9 farklı Amerikan tarzı iş merkezleri(her katta girilebilir ofisler), dükkanlar(full interior), depolar(full interior)
ancak UE için yapılınca çok fazla materyal kullanılmış. kapılar vs. diğer parçalar da ayrı camlar için perdelerden ıvır zıvırına kadar var. Toparlamak uzun sürer. Hepsi Blender’da kontrol edilip aktarılması lazım materyaller oluşturulmalı ilgili kaplamalar sıfırdan atanmalı vs. müthiş bir şehir havası veriyor.
ameliliğe devam. haftasonu bu binaları komple bitireceğiz.
ödül olarak ise transit box truck ayarlarım ve passenger versiyonunu parçalarım. ek proplarımız zaten var haritaya koyarken etrafına yığacağız. on kamyon prop var …k
sırf elimde referans binalar olsun diye ekliyorum yoksa uğraşılmaz. lowpoly ama uv overlap yöntemiyle kolaya kaçıldığı için yine düz duruyor her şey en azından amerikan havasını veriyor. istersem şu binayı brick de yaparım o rahatlık var materyal cehennemine dönüyor. iç kısmı olması çok güzel dediğim gibi düz adam etmek için onlarca ayrı prop dizmen gerek yine aynı hesaba geliyor. mesela autoservice örnek bir lokal şirket
son birkaç gündür haftasonu diyelim yol sistemini özelleştirmekle uğraşıyorum; yol genişlikleri, resolution değerleri vb. ile materyallerini değiştiriyorum. yeni kaplamalar ekliyorum. yol kenarlarındaki objelerini kendi modellerimle değiştiriyorum. delineatorleri görüyorsunuz.
ancak maalesef büyük haritalı bir şeyde unity patlıyor. editör performansını çok düşürüyor. rahat çalışamıyorum. bunda sistemin de etkisi var.
modüler yol modelleri ile dizmek çok kolay veya direkt model eklemek ancak araziyi düzenleyeceği şekilde yol ağını çekmek istedğinizde büyük bir oyun olunca patlatıyor. dün twitter’da uzun uzun döşemiştim yayınlamadım. gerçekten bütün yol sistemlerini denedim hiçbiri büyük haritalarda çalışılabileceğiniz düzeyde değil hep bir kusurları var. senaryoları küçük düşünülmüş. birkaç arazi birkaç kilometrelik yerlerde takılırsanız boş oyunlarda çalışıyor. prosedürel vs. toollar zaten unityde maalesef tırt. tamamen kontrollü, güncellenecek, düzenlenecek bir harita tasarımına sahip oyun yapmaya kalkarsanız olmuyor.
geçen hafta placement sistemini sıfırdan yazmaya başlamıştım. hala çok bug var ama istendiği gibi olması için de performans tüketmesi gerekiyor tekrar elden geçirilecek. sorunsuz çalışan sistem maalesef ek kontroller getirince objeyi yerde sürüklediği zaman cpu tüketimini yükseltiyor tekrar geriye döndürüp başlatıcam.
ets 2 gibi yol sistemi olmasını kastetmiyorum ama yok şu trafik kuralını önemseyelim, şu detaylara önem verelim ince çalışalım diyebileceğiniz bir sistem yok. hep yerleştir geç uzatma üzerinde araç gidiyorsa sıkıntı yoktur kafasında kalmaya zorluyor. yok yere para verdim yeni tool aldım o da aynı bokun laciverti çıktı.
Evet yine jason adlı köpeeğe sövdüğümüz saatlerdeyiz senin yazacağın shaderın da kodunun da …
Bulsam vurucam o derece kin güdüyorum.
Harita olayı Unity’de asla yapılamayacak şeylerden biri. Hatta hiçbir motorda harita yapılmamalı. Sürüm değiştiğinde eklentiler güncellendiğinde veya sdkda bir değişiklik olduğunda yeri gelir bütün proje çöpe gider. Tam kontrollü ve detaylı harita işi modellemeyle oluyor ve en garantisi. Hangi sürüme atarsan at çalışır yeter ki scriptler hiyerarşi sistemiyle uyumlu olsun.
Bugün bitki örtüsü shaderlarını daha güçlü bir altyapıya taşıyacağız. Arazi shaderlarını da aynı şekilde o altyapının modülüne aktaracağız. Böylece tüm bitki örtüsü ile ilgili olaylar mevsim değişikliklerine uygun olarak tek elden yönetilecek. Hem objeler, hem araziler, hem bitki örtüsü görsel destekli mevsim özelliğine kavuşacak. Pavel’in olmaktan korktuğu yerdeyiz.
![]()
sınovi paylaşsa beğenirsiniz, şçş yapsa bayılırsınız
simuş paylaşınca zort
Aaaa kar kış varsa ben çok çok varım ya. Bir gün oynayabilecek miyiz şu oyunu acaba…
Tradeux | bertan06 | Flickr
Untitled | bertan06 | Flickr
Oyunun ana odak noktası bunlar değil ama, olsa güzel olurdu herhalde ![]()
kar yolu modellerine yol çekilebilir bunlar mesele değil ama deformasyon vs. her şey yüksek güç istiyor bu oyunun olayı değil ama kolaylaşıyor işte.