Grafikler çok güzel görünüyor, etkileyici. Sanırım sümülasyonlarda gördüğümüz en iyi grafiklerden biri. Harita da iyi. Sesler de olmuş gibi. Yorumlarda OMSI’ye çok yakın demişler, bir denemek lazım. Geliştirici ve yayıncı OMSI 2’ye Viyana içeriğini de geliştiren ViewApp. 2020’de TramSim Vienna - The Tram Simulator diye oyun geliştirmişler, akıbeti ne olmuş bilmem. Pek bildiğim bir firma değil ama yüzde 77 gibi iyi bir inceleme puanı almış oyunculardan bu oyun.
Videodan net anlaşılmasa da fizikler iyi gibi. Otobüs durduğu an otobüsün hafif salınımı görülüyor örneğin. Adam frene çok yumuşak bastığı halde. Videoda 07.20 zamanı. Steam sayfasında da gerçek fizik diye belirtmişler.
Oyun erken erişiminde olmasına rağmen bazı özellikleri yapmaları gerçekten şaşırtıcı. Örneğin şoför kabin kapısı animasyonu, araç içinde dolaşabilme, araç içinde ayaktayken kapı açabilmek (etkileşim mantığı), durak anonsu, yapay zeka otobüsler gibi şeyler dikkatimi çekti. Muhtemelen fazlası da var. Bunun anlamı şu; sırf yapmak için yapmamışlar, belli ki bir şeylerle uğraşılmış. Erken erişim nasılsa diye salmamışlar. Kesinlikle denemeyi düşünüyorum, görünürde The Bus ile OMSI 2 arası bir oyun gibi duruyor umarım öyledir
Haritada bir The Bus detayı yok ama OMSI 2’nin daha iyi grafikli hali gibi duruyor tıpkı. Yani ne çok detaylı ne de bomboş. Bu hem optimize açısından hem geliştirme süresi açısından iyi olur zaten. Kimsenin GTA VI haritası gibi detaylı harita beklediğini sanmam Ayrıca Almanya’nın güneyini temel alan 50 kilometre karelik bir yol ağı varmış. (Almanya, hmmm, ilk kez (!))
Aslında bu sene başı erken erişim olarak çıkış yapmış fakat hiç ses getirmemiş, bu gibi önemli yapım için bu çok ilginç. Sonuçta sektörün kanayan yaralarından birisi bu otobüs simülasyonu malum. Hep bir eksiklik var. Ben geçen gün tesadüfen YouTube’da rastladım. Otobüs aslında var oyunda tramvayla beraber ama LOTUS’taki modül mantığı gibi ayrı bir otobüs içeriği çıkıyor bugün, tam anlayamadım. Bakalım gerçekten bu sefer “olmuş bu” dedirtecek mi?
Steam sayfası da detaylı.
Ana oyun 12,5 Dolar, pahalı değil. Ayrıca paraya değmesi önemli zaten. Paralı içerik olması da sorun değil, yeter ki değsin. İnceleme puanları da iyileşmiş zamanla. Fakirin dostu MAN yine lisansı vermiş bu arada. Şimdilik tek isteğim nasıl olursa olsun burada kalmaması, hızla gelişmesi. Buna ihtiyacımız var. ECS ayrı, bu ayrı.
Benim çok beklentim yok ama üzmeyecektir muhtemelen. Optimize konusunda önerilende 2080 Ti istemesi iyi mi, kötü mü bilemedim Benim 3060 Ti bu karta yakın güçte, bakınca anlarız.