City Transport Simulator (CTS): Tram ve CTS: Bus [Ana Konu]

Grafikler çok güzel görünüyor, etkileyici. Sanırım sümülasyonlarda gördüğümüz en iyi grafiklerden biri. Harita da iyi. Sesler de olmuş gibi. Yorumlarda OMSI’ye çok yakın demişler, bir denemek lazım. Geliştirici ve yayıncı OMSI 2’ye Viyana içeriğini de geliştiren ViewApp. 2020’de TramSim Vienna - The Tram Simulator diye oyun geliştirmişler, akıbeti ne olmuş bilmem. Pek bildiğim bir firma değil ama yüzde 77 gibi iyi bir inceleme puanı almış oyunculardan bu oyun.

Videodan net anlaşılmasa da fizikler iyi gibi. Otobüs durduğu an otobüsün hafif salınımı görülüyor örneğin. Adam frene çok yumuşak bastığı halde. :smiley: Videoda 07.20 zamanı. Steam sayfasında da gerçek fizik diye belirtmişler.

Oyun erken erişiminde olmasına rağmen bazı özellikleri yapmaları gerçekten şaşırtıcı. Örneğin şoför kabin kapısı animasyonu, araç içinde dolaşabilme, araç içinde ayaktayken kapı açabilmek (etkileşim mantığı), durak anonsu, yapay zeka otobüsler gibi şeyler dikkatimi çekti. Muhtemelen fazlası da var. Bunun anlamı şu; sırf yapmak için yapmamışlar, belli ki bir şeylerle uğraşılmış. Erken erişim nasılsa diye salmamışlar. Kesinlikle denemeyi düşünüyorum, görünürde The Bus ile OMSI 2 arası bir oyun gibi duruyor umarım öyledir :smiley:

Haritada bir The Bus detayı yok ama OMSI 2’nin daha iyi grafikli hali gibi duruyor tıpkı. Yani ne çok detaylı ne de bomboş. Bu hem optimize açısından hem geliştirme süresi açısından iyi olur zaten. Kimsenin GTA VI haritası gibi detaylı harita beklediğini sanmam :smiley: Ayrıca Almanya’nın güneyini temel alan 50 kilometre karelik bir yol ağı varmış. (Almanya, hmmm, ilk kez (!))

Aslında bu sene başı erken erişim olarak çıkış yapmış fakat hiç ses getirmemiş, bu gibi önemli yapım için bu çok ilginç. Sonuçta sektörün kanayan yaralarından birisi bu otobüs simülasyonu malum. Hep bir eksiklik var. Ben geçen gün tesadüfen YouTube’da rastladım. Otobüs aslında var oyunda tramvayla beraber ama LOTUS’taki modül mantığı gibi ayrı bir otobüs içeriği çıkıyor bugün, tam anlayamadım. Bakalım gerçekten bu sefer “olmuş bu” dedirtecek mi?

Steam sayfası da detaylı.

Ana oyun 12,5 Dolar, pahalı değil. Ayrıca paraya değmesi önemli zaten. Paralı içerik olması da sorun değil, yeter ki değsin. İnceleme puanları da iyileşmiş zamanla. Fakirin dostu MAN yine lisansı vermiş bu arada. :grin: Şimdilik tek isteğim nasıl olursa olsun burada kalmaması, hızla gelişmesi. Buna ihtiyacımız var. ECS ayrı, bu ayrı. :smiley:

Benim çok beklentim yok ama üzmeyecektir muhtemelen. Optimize konusunda önerilende 2080 Ti istemesi iyi mi, kötü mü bilemedim :smiley: Benim 3060 Ti bu karta yakın güçte, bakınca anlarız.

6 Beğeni

hocam ellerinize sağlık dünden beri takip ediyorum sizi :slight_smile: Otobüs konusunda ben de takıntılıyım dişimize göre bir oyun çıkmadı biraz fernbus biraz ets modlarıyla idare ediyoruz arada the bus’a giriyorum. Bu oyun güzel bir şeye benziyor ama artık şehir içi yerine şehir dışına yönelsinler bıktık şehiriçi şehiriçi :smiley:

3 Beğeni

Sağ ol hocam, sevgiler :smiley:

Şehir içi benim daha çok ilgimi çekiyor ama doğru dediğin, gerçekten de Fernbus ve kardeşi Tourist Bus dışında şehirler arası otobüs simülasyonu göremedik. Bunun en büyük sebebi muhtemelen Avrupa’da şehirler arası otobüsle seyahatin bizdeki kadar yaygın ve gelişmiş olmaması.

Bu arada bu simülasyonun Steam sayfasını biraz daha inceledim de hat oluşturma, saat belirleme de varmış. Ayrıca dinamik yolcu sesleri diye bir şey yazılmış, yolcular konuşuyor sanırım. Anonslar farkı dillerde yapılabiliyormuş, TML’nin yıllardır sözde getireceği özellilerden. Yirmi farklı boyama varmış ki ilk aşamaya göre çok iyi bu sayı. Özelliklere bakınca çok iyi gibi duruyor da oynamadan bilemeyiz. :smiley: Beni şaşırtan asıl şey, erken erişimde böyleyse finali düşünemiyorum.

En altta gelişeceğini belirtmişler. Umarım…

3 Beğeni

vadettikleri çok güzel muhtemelen denerim bus sim 21 vs güzel değil pc kan ağlıyor the bus güzel ama bir yere kadar omsi grafikleri ilgi çekici değil :smiley: bu özelliklerle çıakrs alır desteklerim :slight_smile:

1 Beğeni

Bir de aklıma gelmişken; umarım freni bırakınca araç gidiyordur. :smiley: Şu özelliği OMSI dışında görmedim. Çok mu zor yahu :smiley: Adam el frenini çekiyor gibi dururken, bu özelliğin olma ihtimalini güçlendiriyor bu da.

Ayrıca videoya tekrar tekrar bakıyorum da grafiğin de etkisiyle haritada bazı kısımlar harika görünüyor. Tüm bildiklerimizi unutabiliriz belki de harita konusunda. Sabırsızlandırıyor. :joy:

Bir yerde durakta dururken yapay zeka korna çaldı sanırım. :open_mouth: Otobüs kornası değil gibi çünkü.

Ek olarak TML oyunlarındaki rezalet, doğru dürüst bir şey gösteremeyen aynalar bunda yok gibi. OMSI ve ETS gibi iyi ayna görüşü. Arka tekeri göremiyordum The Bus’ta mesela, bunda net.

6 Beğeni

Steam sayfasını inceledim ama tam anlamadım otobüs kısmı bugün mü çıkıyor yoksa halihazırda var mı

Ayrı, bağımsız bir oyunmuş aslında otobüs kısmı.

Fiyatlar ise şöyleymiş:

Sadece otobüs oyunu: 25 Euro (Standart)

Otobüs oyunu + körüklü otobüsler: 35 Euro (Deluxe)

Tramvay oyunu + otobüs oyunu: 45 Euro (Standart, İki yapım için de %10 indirim)

Tramvay oyunu + otobüs oyunu: 60 Euro (Deluxe, pakette %15 indirim)

Eğer hazırda tramvay oyunu var ise otobüs oyunu standart 23 Euro, Deluxe 30 Euro

İşler karışık. Böyle olması pek iyi olmamış ama önemli olan hakkını vermesi. Bize özel fiyatlandırma var şu an. Otobüs oyunu 12,5 Dolar’a çıkacaktır. Yarısını alın, Euro yerine Dolar koyun yani. Ayrıca yaz indirimlerine iki hafta kaldı, özellikle tramvay oyunu indirime girebilir. %30 indirim görmüş daha önce.

4 Beğeni

Unreal Engine ile şapkadan tavşan çıkarır gibi davranıyorlar TheBus optimize versiyon gibi bişey olmuş biri MP vadediyor diğeri şu bu, feriştahı gelsin OMSI forever

1 Beğeni

Oynamadan nereden biliyorsun?

Alman olmaları yeterli bir sebep, cashgrab yapmayı çözdüler

Benim için önemli olan keyif verip vermemesidir. Alt bir eşiğim vardır, idare eder diyorsam oynarım. Gerisine çok bakmam. The Bus da oynarım OMSI 2 de. İkisinin de kendine has artıları ve eksileri var. O iyi, bu kötü diyemem.

Aldım bakalım bu arada akşam bakabilirim ancak. Üzeceğini düşünmüyorum, zaten en kötü iade ederiz. :smiley:

3 Beğeni

sanırım bu akşam bende alıp deneyimleyeceğim. The Bus’ı seviyorum ama geliştirme sürecini çok uzattılar. Bu oyun için bende dua edeceğim haritalar ve araçlar dolsun ve gelişsin diye :slight_smile:

2 Beğeni

Az önce satın aldım, akşam bir bakacağım. Umarım oyun herkesin beklentisini az da olsa karşılar. İyi incelemeler dilerim Berk.

3 Beğeni

Hep aynı şeyleri önümüze koyup koyup duruyorlar. Boş oyun

2 Beğeni

Genel olarak optimizasyon güzel, harita çok büyük değil ancak bir süreliğine idare eder. Gelecekte ekstra harita DLC’si eklenirse oyun iyi olabilir. Otobüs çeşitliliği kısıtlı ama idare eder. Fren ve gaz tepkimelerini beğendim. Kontrolleri alıştığınız şekilde ayarlamayı unutmayın çünkü karışık olabiliyor bazı şeyler.

4 Beğeni

videoda REWE şirketi mevcut. lisanslı firmalar mı dahil yoksa?

1 Beğeni

Ben indirmeye yeni başladım. Seneye harita olarak Viyana gelecekmiş. Geliştiricinin memleketi :smiley:

5 Beğeni

Steam sayfasından:

…intelligent and licensed AI vehicles including Deutsche Bahn trains, DHL delivery vans, and stores like REWE, Tegut, Deutsche Post and more.

Motor detayı :smiley:

Oyunu denedim, kontrol ayarları biraz sorun. Optimize ne iyi ne de kötü. Sürüşü başarılı buldum, şahsen araç tepkileri için OMSI 2 ile hemen hemen aynı diyebilirim rahatlıkla. Ne kadar gaz verirseniz ona göre gidiyor araç. TML oyunlarındaki hantallık yok ayrıca araçlarda. Geliştiricilerden biri zaten OMSI 2’den gördük, öğrendik gibi laflar ediyordu, harbiden iyi çalışılmış sürüş konusunda. Kesinlikle umut var ve hiç fena değil oyun. TML de görsün de ders alsın UE5 nasıl kullanılıyormuş diye. Ve evet, sonunda; freni bırakınca araç gidiyor :smiley:

Bir de MAN bayağı seri bir araçmış :smiley:

7 Beğeni

Bu almanların dlc merakı nedir böyle ya zaten olan araçlara 2 tane körük koymuşun onlarda dlc…

2 Beğeni

kontroller ve optimizasyon gayet başarılı. Şehir harika , henüz Man’a geçemedim :slight_smile: MP sanırım ileride gelecek.

5 Beğeni