Dün öyle azıcık girdim de, bu günlerde fazla oyun oynayasım yok. Çünkü ne kadar gereklidir orası ayrı, sistemi güncelleme derdindeyim de ona kafayı taktım Girdiğimde ise ilginç bir şekilde fps daha iyiydi, Gräf/Steyr ile girdiğimden mi yoksa güncellemeden mi kaynaklı tam anlayamadım. Önceden orta ayarda 40-50 fps arası alırken dün öylesine girdiğimde 60 fps görüyordum.
Ekleme: Otobüsten kaynaklı değilmiş de, bu kadar kısa sürede optimize mi yapmış bunlar
Ben neredeyse hiç kariyer modunda oynamadım bu arada. Az bir şey baktım sefer tamamladan. Sandboxta yani serbestte test amaçlı takılıyorum şimdilik. Bu arada sandbox modunda araç kilidi yok.
Şu şekilde mevzu ; kariyerde hazır rotalar var ilk. Sefere çıkınca davranışlarına göre xp kazanıyorsun. (sinyal , doğru durma, durağa doğru yaklaşma , duraktan doğru ayrılma vs). Bu xpler aslında para , çünkü yeni hat açtıkça o hatlara araçları xplerle alıyorsun. Her hattın zaman aralıkları , saatleri , araç adetleri o hattaki yolcuların mutluluk seviyesini arttırıyor ve azaltıyor. Görevler var bunlarda xp kazandırıyor. XP kazandıkça seviyende artıyor ve araç kilitleri açılıyor. Kariyer modunda ilk araç almak veya hat açmak yerine bolbol görev ve sefer yapmak daha mantıklı. Kafa dağıtmak için ideal Çayımı alıp direksiyonun başına geçip trafikte yavaş yavaş taşıyorum. Bu zamana kadar bu tarz oyundan bs 18de tat alıyordum. bs 21de batırdılar(lisanslı araçları harika ama batırdılar.)
Bir de daha önce de demiştim çok yavaş gitsem bile (15-20 ile) acayip keyif veriyor oyun. Nasıl yapmışlarsa Yalnız solo MAN’ın süspansiyon abartı gibi biraz. Frene az basmama rağmen sallanıyor. Ben zaten hiçbir zaman sert veya birden basmam. Gazı da freni de ağır ağır veririm.
Sanırım Almanya’da trafik Amerika’da ki gibi ; sağa dönüş müsaitse kırmızı ışık yanması durmamızı gerektirmiyor. Kırmızı Işık yanıkken sağa dönüş için devam edebilmek daha oynanabilir kıldı
Bir süre aradan sonra tekrar girdim de, oyunun fizikler gerçekten efsane.
Optimizeye kesinlikle çalışılması lazım, takılma neredeyse yok ama fps gerçekten daha iyi olabilir. Göz korkutacak kadar kötü değil ama iyi bir sistemin hakkını verecek kadar iyi de değil. RTX 5090’da 4K çözünürlükte tahminen 80-90 fps verir mesela.
Ayar kayıtlarında da sorun var, kapı açma/kapama tuşunu değiştirmiştim, fakat çalışmıyor ve bu sebeple her girişimde tuşu tekrar atıyorum. Ayrıca çözünürlük ölçeği ise kendi kendine %87 oluyor her açmamda. İçerik yani otobüs ve harita da bir an önce artarsa tadından yenmez.
Bu arada sarsmadan durmak için %14 fren sanırım en iyisi. Ama biraz geç duruyor öyle de. Fren hissiyatını en iyi veren simülasyon bu arada. Frene basışının yanında ne kadar kısa sürede durduğuna da tepki veriyor. Bu çok övülen OMSI’de bile yok. Gerçekten üzerinde çok çalışıldığı belli, bravo. Sadece kamera hareketini kapatabilsek veya azaltabilsek güzel olurdu, tek olumsuz eleştirim bu şimdilik fizikle alakalı.
Selam ; oyuna girdiğini gördüm Ben Man’da direk Retardarı 4. kademede bırakıyorum , durmam daha keyifli oluyor. Benim kayıt ve tuş atamalarında bir sorunum yok henüz. Açıkcası hiç sorun yaşamadım. Bi yarım saate 25 seviye olup körüklü Man’a kavuşacağım.
Yeni oynayacak arkadaşlar ; belki daha önce bahsetmişimdir , kariyer modunda baya bir süre sadece görevlere odaklanın. Ben 25 seviye olmama rağmen hala daha sadece görevlere göre ilerliyorum. Bu sayede hatlar hatlardaki araçlar ve yolcular mutlu.
Güncelleme geldi ; v: 1.1.2
Bugünkü güncelleme, daha önce bahsettiğimiz birkaç hata düzeltmesi ve özelliği getiriyor; bunların çoğu doğrudan geri bildirimlerinize dayanıyor.
Bazı önemli değişiklikler arasında oyun başlangıcındaki çökmelerin düzeltilmesi (ör. yeniden eşlenen tuşlar nedeniyle), trafik ışıkları ve yapay zeka davranışıyla ilgili bildirilen çeşitli sorunlar ve Eglundsdorf’taki yanlış tramvay sıfırlaması yer alıyor.
Bu düzeltmelere ek olarak, çok talep gören birkaç özellik ekledik:
Artık Görüş Alanını (FOV) ayarlayabilirsiniz
Direksiyon hızı ve merkeze dönüş hızı artık ayrı ayrı yapılandırılabilir; fare ve klavye, oyun kumandası/kontrol cihazı ve hatta direksiyon simitleri için
Bu, oyun deneyiminiz üzerinde çok daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar!
Ayrıca MAN Lion’s City 3D modelini büyük bir ayrıntı dikkatiyle yeniden çalıştık. Geri bildirimleriniz sayesinde hem kokpit hem de yolcu alanı artık çok daha gerçekçi ve doğru.