Cities: Skylines [Ana Konu] 🏗

Benim hayat sürecimide anlatsana :roll_eyes:

ne zamandır gımıyordum guzel bır harıta teması bulunca bır gıreyım dedım

parklıfe ve endustüri dlclerı almıştım ama hiç bakmamıştım nedır ne degıldır

cities skylınes başlı başına bır olay yaratmış :)) aklına gelecek her seyle uğraşıyorsun artık yani düşünce daha ne getirebilirlerki diyosun şu şehir kurma oyunlarında nirvanaya ulaştılar bundan iyisini düşünemiyorum ne olur diye

endüstri dlcsınde bölgeleri oluşturup ( orman,tarım,maden,petrol)

hepsinin kendine ait gelişimleri var ve bunların dısında 8 9 tane genel farbrıka var (limonata,araba,giysi,mobilya vb.) bu endusturi alanlarını kurup bu fabrıkalar ıcın malzeme üretip farbrıkalarda üretim yapıyosun

depolar harıka olmuş üretilen mallar buralarda bırıkıyor ve ıthalat ıhrıcat olaylarını da burdan yapabılıyorsun ve depo kalıtesı cok guzel lojitsik merkes kurabılıyosun yanı oyun çok farklı yerlere gelmiş

parklife dlc sinide yeni deniyorum ılk cıktıgından beri

hayvanat bahçesi lunapark doga koruma ve kamp alanları var ama hazır olmaması tek tek kendın olusturman dızayn etmen harıka hayvanat bahcesı olayına bayıldım

buda son başladığım şehir daha 50 k da nufus seçimlerden önce hazırlık çalışmaları :smiley:

kim demiş çölde şehirmi olur diye…

devamı

3 Beğeni

youtube videolarında adamlar insanların saçının teline kadar zoom yapıyorlar ve giden araçları şöförün gözünden izleyebiliyorlar, o modların ismini biliyor musun? bir kaç tane indirdim çalışmadı.

zoom içinde kesin mod vardır ama ben kullanmadım onun ıcın bılmıyorum

ama birincil gözden kamera için yani istediğin kişiye tıklayıp onun gözünden şehri görebilirsin

1 Beğeni

Bu oyun çok sarıyor geçenlerde bende aldım bir kaç tane DLC daha güzel oldu oyun ben genelde park bahçe yapıyorum güzel oluyor ve birde prefabrik evler yapıyorum çok daha hoş oluyor

2 Beğeni

Bende tek tek ugrasmayi seviyorum oyle sacma sapan
Karisik yer degil de duzenli yapiyorum yollardaki yamuklugu bile duzeltiyorum tek tek agaclarla ve eklentilerle meydanlar falan yapiyorum yani amacim nufustan cok gorsellik acayip bir sey bu oyun sariyor fena halde

2 Beğeni

Kesinlikle inanılmaz sarıyor @blackmoon @altunsoy07 ben bazı bölgeleri simetrik düzenli yapıyorum bazı bölgeleri karışık yapıyorum. Karışık yaptığım yerler de genelde tek kat müstakil tipi bölgeler oluyor. Ama oyunun AI araç zekası inanılmaz kötü. 4 şeritli otobana 2 şeritli çıkış koyuyorum tek şeride yığılıp kilometrelerce kuyruk yapıyorlar. Lan sol şerit boş ak git işte ama yok… onu da düzeltseler başından kalkmayacağım…

1 Beğeni

Otoban çıkışlarında tek şeride yığılma durumu ile ilgili bir çözüm yok mu? sağından solundan 2 çıkış veriyorum biraz hafifletiyor ancak sorun yine baki.

Bir de helikopter öncelikli verince itfaiye kamyonları olmuyormuş bunu farkettim.

1 Beğeni

@ridvan @feelgood_inc oyunun kendı trafık bileşenleri aslında kötü değil mantık saga doneceksen sag serıt sola doneceksen sol serıtte kal duz gıdeceksen ortadasın hal böyle olunca yığılmalar oluşuyor ben traffıc manager modunu kullanıyoum bunun ıcın burda bir çok özellik var ama benim asıl kullanmamın amacı yukarıda bahsettıgım zekayı yollarda degıstırme bunun ıcın asağıda resımlerı verdıgım sekılde yaparsanız hal olur

ama her serıtı bırbırıne bağlamayın karışır ben genelde saga doneceklere ıkı serıt sola doneceklere ıkı serıt verıyor bu ıkı serıt aynı zamanda duz gıtsın dıyorum suanda nufus 100 k yı geçtim 2 noktada sadece kırmızılık kaldı trafık sıkışıklıgı yaşamıyorum pek bu arada önemli olan bir şeyde yerlerşim bölgeleri genişleyerek devam etmeyın bölgeler oluşturup aralarına otoban bağlantısı kurunyanı şehir büyüdükce gelen sayısı artıyor trafık olusuyor onun yerıne ben araya boşluklar bırakarak genışletiyorum ve o şekilde büyütüyorum

aşağıdaki örneğe bakarsanız düzenlemeden önce tek şerit kullanıyorlar gişeler boş aslında

burada beyaz yuvarlaklar yolun bolgelerını gosterıyor o bolgelerde ıste araclar donuslerını falan yapıyorlar serıt degıstırıyorlar her beyaz bolgeyı duzenleyınce sorun hal oluyor

işaretlediğim yerden artık düzenlemesi size kalmış

düzenlemeden sonra artık diğer yerleride kullanıyorlar bırıkme olmuyor

diğer bir örnekte benım sehırden göstermek amaçlı düzeni bozup tekrardan düzenledim

düzen yokken zeka tek nokta olarak çalışıyor aşağıdakı gıbı

dümdüz kuyruk oluşturup ön sıralarda da diğerıne kaynak yapanlar oluyor mavi ile işaretlediğim otobüs örnek

buda duzenledıkten sonra artık butun serıtlerı kullanıp ınsan gıbı gıdıyorlar :smiley:

2 Beğeni

Otoban çıkışlarındaki yığılmaları azaltmak için Traffic Menager President Edition modunu kullanarak şerit değiştirmeyi o yol boyunca belli başlı noktalar ( bu noktalar genelde bağlantı yolu varsa o yolun ardındaki ilk nokta oluyor ) harici yasaklıyorum bu sayede 4 şeridin tamamı 4 şeridi kullanıyor ve line connector moduylada 4 şeridi aktif olarak 6 şeritli yola bağlıyorum her yerde yapmak vs çok uğraştırıyor ve oyunu aşırı yavaşlatıyor ancak şehir yavaş yavaş oturduktan sonra bunları yapınca traffic flow bi anda %80 lere hatta %90 lara fırlıyor… Tabi ben şehirde hep biraz trafik olsun istiyorum oyuzden bazı yerleri bilerek karıştırıyorum bu zevk meselesi…

Son olarak Haritanın boş kısımlarını doldurdum… 300k yı geçti nufus 400 ü görür çok rahat ama trafikte yaptığım bi kaç hata traffic flow’u %73 lere düşürdü iyi oldu uğraş veriyorum şehri bozmadan :joy:

2 Beğeni

Bahsettiğin modların hepsini biliyorum @blackmoon hepsini kullandım ama şimdi şöyle bir saçmalık doğuyor bu sefer de… mesela sen ayarlıyosun hangi şeridin hangi şeritten çıkış yapacağını senin ayarlamış olduğun yuvarlaktan öncesi bu sefer de tek sıra oluyor. Sonra onu ayarlıyosun bi önceki yuvarlaktan başlıyolar bu sefer de… öyle öyle taaa haritaya ilk giriş noktasına kadar gittiğimi biliyorum :slight_smile:

1 Beğeni

malesef oyle sıkıntı var uğrastırıyor o şekılde biraz :smiley:

1 Beğeni

Şehre girişte trafik olsun boşver sen onu nasıl olsa insanlar tamamen taşınınca trafik kalmayacak. Çöp arabası filan da o yoldan geçmesin yeter :joy:

1 Beğeni

Bir defasında 450k nufüs yapmıştım. Sonrasında şehir kilit noktasına geldiğinde her yerde ölüler çöpler birikmişti. Baktım olacak gibi değil şehirden kaçanlar 1k 2k oluyor sizin binaların imar barışı yok diy3 ölülerin olduğu binaları yıkmıştım :slight_smile: bence çok haklı bir gerekçeydi :slight_smile:

3 Beğeni

Project 2023 e formattan sonra devam ediyeah

Krater gölünden su çekiyoruz diye su bitti sanılmasın nehirler taşıyor :smiley:

Ben bu oyunu oynarken kafayı yiyordum :smiley: para hep eksiye gidiyordu

Bu oyun kadar steam atölye desteği geniş olan başka bir oyun var mıdır bilmiyorum… Fakat Türkiye’den mod yapan sayısı çok az… Bunun nedeni nedir bilmiyorum ama yani Paris’in metro durağının bile modu varken bizden bir şey bulmak neredeyse imkansız. Mesela Anıtkabir yok, CB sarayı yok, Kız kulesi yok, sembol camilerimiz yok, sümela manastırı yok, istanbul yeni havalimanı yok ne biliyim akla gelebilecek hiçbir şey yok… Bunun sebebi nedir acaba ? Ya da Ford F-Max modunda olduğu gibi 2 babayiğit bir araya gelip bu boşluğu giderebilir mi ? Çok dertliyim bu konuda…

ben bu yüzden istanbul haritası yaparken tat alamamıştım aslında bu modeller sağda solda var birisinin uyarlaması gerek

1 Beğeni

Mod yapmak ya da hazır 3d modelleri oyuna uyarlamak için hangi program gerekiyor ?

1 Beğeni

Yeni Havalimanımız şehrimize hayırlı olsun… Hala inşaatta olan bölümler var ancak tam bitince güzel olacak şimdilik biraz kanser time :smiley:

3 Beğeni