Cattle and Crops - Ana Konu

Amsterdam Blender Konferansında C&C ekibinden biri konuşuyor

live.debalie.nl/1/secureplayer.php

Yayında güzel şeyler gördük. En önemlisi de konuya hakimler ve bütün çalışmaları ileriye dönük hata yapmamak adına yapıyorlar. Etkilendim. Bunları görmemiz gerekiyordu. Normal bir oyun geliştiricisi gibi davranıyorlar ki zaten biz de bazı konularda amatörler demiyoruz. Sadece bazı kararları bizim açımızdan yanlış. Ana haritaya dair net fotoğraflar gördük. 2kmx2km boyutta oynanabilir bir harita olacak. Etrafı dağlar ve ormanlarla çevrili 13kmx13km boyutunda bir harita var.
Blender kullanmanın önemini bir kez daha anladım. Program gerçekten çok işe yarıyormuş. Konuşan kimdi hatırlamıyorum ama kıdemli olduğu belli. Videosu yayınlanırsa sevinirim.

@ocean hangi modeller biz de görelim? :smiley: ve ne projesi?

Denuvo koruyamiyor ve korunacak olan onemli sey ne? Muhasebeci? Milyon dolarlik gelir mi olacak? :slight_smile:

Oyun Endüstrisinde Blender konulu konferansın videosu paylaşıldı.
MasterBrain Bytes’den Paul Siedler konuşmuş

Artstation profili
https://www.artstation.com/psiedler

oyun baya beklentimizin üstünde gelcek gibi :slight_smile:

Tam tersi beklentilerin altında da çakılabilir eğer Optimizasyon iyi olmaz ise

Az önce yapılan değişikliğe göre 0.0.9.7 - Bugfix & new Functions güncellemesi 3 Kasım yani yarın Cuma günü çıkacak.
Açıklamada son durumu da yazarlar.

cattle and crops 0.0.9.7 güncellemesi çıktı!
(resmi video)

Arkadaslar yine konudan bagimsiz olucak ama blender kullanim kolayligi acisindan 3d maxin yanindan bile gecemez. Sanirim blender eklentilerini phyton ile yaziyorlar ve pjyton gunumuzde hem ogrenmesi kolay hem de artan trendi olan bir programlama dili oldugundan blender tutuyor.

Ikincisi blenderin ucretsiz olmasi, ben oyun firmalarindaki modelcilerin dogrudan blenderda sifirdan modellediklerini sanmiyorum, yada buna inanasim gelmiyor.max da modelleyip blenderi araci olarak kullanmayi tercih ederim.

Blender icin 3d max ayarlari secenegi, kisayollari orbiti vs 3d max mantigina ceviren ayarlar var ama bana hala blender baya bir ucube programmis gibi geliyor. Ayrica ayni poligon sayisindaki sahnelerin blender dosyalari 3d max dosyasinin boyutunun 2 katindan fazla oluyor.

Bilenler icin maxa gore blenderda en basit vertexleri snapla tasima zor, pivotu modele ortalama karisik vs. Birde bana asiri sacma gelen bir cursor meselesi var. Konferans videosunu izliyeceğim blenderi modelleme prog. degil araci bir program olarak goruyorum, belki ilerde fikrim degisir.

1 Beğeni

Cattle and Crops - Teknik Demo v0.0.9.7 Güncellemesi

AI işçiler artık daha akıllı duruyor ve birçok değişim ile önemli geliştirmeler var.

Ogrenebilene, zamani olanin 3 unu de bilmesi buyuk avantaj ama bu programlari ogrenip islevael hale getirmek zaman alan bir konu, o yuzden amac dogrultusunda gitmek mantikli, poligon sayisini program belirlemiyor, cizen belirliyor.

3d max varken;

Modellemede blender kullanmak hamallik. Oyun motoruna atayim diyorsan, anca scs nin yaptigi gibi araci olur.acik kagnak kodlu, eklentileri ucretsiz. Kendi dosya formatini yaratir o sekil cikti alirsin, bir ornek dogrudan belirttigin materyeldeki bir texturu ön ayarli dds olarak cikti bile alabilecegin bir yer blender, maxda bu mumkun mudur bilmiyorum.

Insan animasyonu, mocap, sirali organik (hayvan vs)hareketler ile ugrasmiyorsan maya ogrenmeye de gerek yok. Maya 3d maxin insan yada hayvan animasyonlari icin gelistirilmis, ozellestirilmis hali.

Cattle and cropsun modelcisinin konferansda soylediklerine gelirsek;

Eleman pozitif eglenceli biri. Kurumsal ve donuk bir imajdan cok heyecanli ve yenilikci gorundu, bu da oyunun genel yapisi hakkinda fikir verir. Zaten simturk youtube kanali da yorum yazmistim bu ekip belki bazi seyleri basaramayacaklar ama cok guzel yenilikler denedikleri kesin.

Ayrica dikkatimi ceken sey bina modellerini her bir model tek parca dusuk-orta-yuksek poligonlu halleri yerine binalari modullere bolup yapmislar. Bu yontem acik dunya oyunlarinin yapimina uygun modern bir yaklasim.

Yani 20 tane binaniz var ve 20 tane de bina kapiniz, bunlari modul olarak yapip yerlestiren bir template kullanirsaniz 20x20=400 farkli kombinasyonunuz olur. Anlattigi bu ama benim anlamadigin bu oyunda haritalar farming gibi sabit degil mi binalar, objeler vs onceden belirlenmis konumlarda random sekilde her yeni harita olusturuldugunda yenidenmi yaratilacak, yada ilerisi icin boyle bir planlari mi var. Yoksa neden binalari tek parca degil de modul modul olarak dusunduler.

Ikincisi yapayzeka cizgileri, toprak ezilme buzulmelerini tetikleyici objelerle gercekzamanli maplerini kontrol ederek degistirdiklerini vs soyluyor. Bunu unreal engine 4 te yalmak da kolay is degil, motoru iyi bildikleri ve baya bir esnetebildikleri kesin. Hatta dorse yuklemelerinde vortex mantigiyla birseyler yapmaya calismalari da yine hem oyun motoruna hakim olup bunlari yapabilmeleri ve yenilikci dusunmeleri uzerinden olumlu. Vortexi bir oyun motoruna entegre edilip kullanilmasi da cok cozumleyip size anlatabilecegim bir sey degil cunku bilgisizim ama kabaca vortex iyice gelistirilirse simulasyon oyunlarinda dozerin kepcesinden yalandan bir iki yuvarlak tas degil, parca parca toprak dokulecek. Aradaki fark testdriver2 vs spintires gibi olur gelecekte :slight_smile:

1 Beğeni

1 yıl sonra C&C’yi çok farklı durumda göreceğimiz kesin konferans beni tatmin etti. Bundan sonra zaten sadece bilmeye atıp tutar oyun hakkında onca özellik zaman geçip bitecek önümüze gelecek ve aşık olucaz. :smiley: Vortex olayına şimdi kimse görmediği için anlam veremiyor ama bittikten sonra sadece çiftçilik için değil başka amaçlarda da kullanılabilir. Tam erken erişim çıksa da iyice incelesek gına geldi.

• Bu yapay zeka geliştirmesi bir kere zaten otomatik olarak herkesi tokatlıyor. :d adamları tarlaya salıp bırakıyoz daha ne olsun…

şu an lisans olayına pek ses etmiyorum ama oyun bitince ki bence bitmez geliştirme de… yani bir yerden sonra aynı araçlar bayacak modla bunu kapatabilirler güzel modlamacılar var resmi partnerlik de var yani lisanssız ama kaliteli modlar… sağlayacaklardır :slight_smile:
bilmiyorum pure farming - farming simulator iki taraftan lisansları topluyor… :smiley:

Yeni bir modele ait render görüntüsü paylaştılar. Ot toplama yem vagonu…

Bağış miktarı 671 bin euro oldu dün baktığımda 670li küsur vardı hep artıyor.

https://www.simulasyonturk.com/cattle-and-cropsin-yeni-is-ortagi-muthing/

Yeni bir lisans daha…

An itibariyle 0.0.9.8 - Bugfix duyuruldu. Kasım ayı içerisinde çıkacak muhtemelen bu Cuma gelir. Erken erişim için şu an hala Kasım görünüyor.

Bu ara biraz daha aktifler güzel… yani ne yaptıklarını görmek lazım devir böyle artık :slight_smile:
17 Kasım 0.0.9.8 Tech Demo diyelim

Hemen ertesi hafta 24 Kasım’da çıkar mı? Çıkmaz…
Bugfixin bugfixi çıkacak yine…

30 Kasım’da çıkar mı çıkmaz… 1 Aralık? :smiley: belki…

bunlar ın oyuncuları sakinleştirmesi için yapabilecekleri tek şey ya oyunu çıkarmak yada sık sık video fotoğraf paylaşmak yoksa millet çıldıracak :smiley: