Sorunu böyle anlamamız zor, ne tepki veriyor sistem? Yeni ve özellikle güçlü son nesil çıkan bir işlemci kullandıysanız AMD tarafında genelde anakart için bios uptade gerekebiliyor, yeni sürüm olsa bile bios versiyonu.
Sorunun ne olduğunu biraz detaylı yazarsanız yardımcı oluruz.
zamanında şurada konusunu açmıştım burada daha detaylı konuşulmuştu ama kısaca anlatacak olursam;
Oyun oynadığım sırada rastgele bir zamanda bilgisayar kendisini yeniden başlatıyor. Genelde CS:GO oynuyorum bazen, girdiğim ilk oyunun ortasında bazende 2-3 oyun atıktan sonra bu olay oluyor.
Kardeşim LOL oynuyor mesela, onda daha nadir ayda 1-2 defa denk geliyor. Sekiro, cyberpunk, rust, ets2, beamNG vs oyunlarını denedim oyun bazlı bir şey mi diye. Onlarda da oldu.
Fakat stress testlerinde OCCT de vs %100 yükte bu sorun ile karşılaşmıyorum. Muhtemelen oyun içinde ani yüklerde vs bir şey oluyor ama onu tekrarlayamıyorum.
Sorununun ekran kartından olmadığından eminim, bir arkadaşın ekran kartını takıp test ettiğimde de sorun devam ediyordu.
Sistemim;
Anakart: BIOSTAR B650MP-E Pro
Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB
İşlemci: Ryzen 5 7500F
RAM: 2x16 Patriot Viper Venom EXPO 6000MHz
M.2: Kioxia Exceria Pro 1TB
Kasa ve Güç Kaynağı: DeepCool CG540 750W 80+
Şenlikler başlamış, Ayşekadın kalabalık
Ram modeline bakınca ufak bir şüphelendim. Bu ram CL değeri ve MHz ile çok öne çıkan bir model ve ilgi çekici çoğu kişi de tercih ediyor ancak yabancı forumlarda ve bazı türk forumlarında da biraz hakkında olumsuz şeyler var maalesef. Sanırım üretim veya başka bir şey ile alakalı. Hiçbir sorun olmadan kullanan da var bu modeli. Son zamanlarda aynı şekilde kernel power 41 hatası ile fazla karşılaştım tesadüfen… Beta ekran kartı sürücüsü kurmuştum sorun yapabiliyor.
İlk olarak tahminim ekran kartının driver’ı. Ama başka ekran kartı ile denediğin için aklıma ram geliyor. Testte problem yoksa bile, ram’in yurtdışında ve türk forumlarında gördüğüm problemlerden olabilir gibime geliyor. Ram’in expo profili ile alakalı sorun tahminimce. Ram’ler sıradan A2 B2 slotlarında takılı olduğundan da eminsin değil mi?
Buna çok inanmak istemiyorum ama %1 ile olsa destekli ram listesinin doğruluğu çıkabiliyor maalesef, listede bulamadım ram modelini eskiden daha yüksekti böyle şeyler ddr5 ile azaldı ama hala var mıdır bilemiyorum. Çalışsa bile ufak tefek işte expo gibi şeyler problem yapabiliyor denenmediği için anakartta bu ramler. Bios üzerinden expo profilini kapatıp biraz performans kaybı ile test eder misin? Uzun sürede restart gibi problem olacak mı acaba.
Bios a girip expo yu kapatip ram i normal denermisiniz.eger duzelmezse guc kaynagi oyun sirasinda anlik guc cektiginden yapiyor olabilir. birde bios guncellemesi varmi bakin, belki isler degisir.
Benzer bir durumu daha önce yaşadım uzun araştırmalar sonucunda deneme yanılma ile sorun powerdan kaynaklıymış power değiştirerek kurtulmuştum denemek lazım
IAA Transportation Hannover 2026 katılımcıları listesi yayınlanmış
14 Eylül 2026 Basın Günü
15 - 20 Eylül 2026 Stant Günleri
Atak helikopteri geliyormuş yine
akşam 19:00’daymış geç ama gidicem yüksek ihtimalle azcık rotor sesi duyalım
Nesini anlamadınız ki? Arkadaş kelimeleri vermiş, cümleyi biz kuruyoruz işte(!)
Bugün hava Edirne’de hafif rüzgarlı ve bazen bulutlu olmasına rağmen güneş vurduğunda aşırı sıcaktı. Öğlen vakti arabada duramadım güneşte duramadım daha şimdiden yandık. Bu yaz geçen yazdan da beter olursa biteriz. Ay sonuna kadar yine bulutlu, yağışla değişik bir şey var da bakalım.
İyi geceler herkese, bir sıkıntım varda kimlik kartım eskimisti ve üstündeki çip düşecek gibydi bende yenileme başvurusu yaptım bugün yeni kimlik geldi değişen şey seri no ve fotoğraf kısmı değiştirme amacım eski kart herhalde baya hurdası çıkmış gibi olduğu için nfc okumuyordu bugün kartımı aldım yine okumuyor maalesef ne yapmam lazım beklmek mı lazım daha önce başına gelen oldu mu ? Başka telefonlarda denendi sonuç aynı maalesef okuyor etkileşime geçiyor ama kimlik bilgileri alınamadı diye uyarı veriyor nfc, nfc okumayinca Garanti otomatik kamera ile doğurmaya geçti onuda kabul etmedi Akbank yine aynı kamera ile okumuyor.
Benim de çip düştü vesikalık şeyin içinde tutuyorum kimliği yeniletmedim. Ama hiç nfc kullanmadım. Midasa mı ne okutarak bir şeyler yapmıştım zar zor.