Arkadaşlar Selam 3060 12gb veya 4060 ti 16gb arıyorum satan varsa 1660 ti + üstüne nakit verebilirim.
3060 aslında sanıldığı kadar iyi bir kart değil, 3060 Ti yüzde 25 fark atıyor mesela. 4060 Ti da 3060 Ti’dan biraz daha iyi.
evet ti olan daha iyi ama 12gb olması avantaj değil mi hocam? 8gb yetmiyor artık
3060 Ti da 12 GB VRAM var mı ki
Oyuna göre değişir de bazı oyunlarda yüksek grafikte 8 GB sıkıntı çıkarır evet. Örneğin 3060 Ti ile oynadıklarım içinde FH 5’te 1080P en yüksek ayarda 70 fps civarı alabilmiştim fakat bellek kullanımı sınıra dayanıyordu. Uzun vadede 8 GB pek doğru bir seçim değil zaten son çıkan 8 GB AMD ve Nvidia kartların satışları çok çok kötüydü, bununla ilgili bir haber çıkmıştı. Ben sadece güç olarak yorum yapmıştım. 4060 Ti 16 GB, gerek gücüyle gerek son gelen yumuşak hareket desteğiyle 3060’ı ezer geçer.
@Canko Evet, 3060 Ti 12 GB. 3060 Ti’nin 8 GB, 3080’in ise daha komik olarak 10 GB olduğu yerde bu çok garip ama öyle. Bunun teknik bir sebebi var da daha çok pazarlama nedenli bence. Arada ciddi güç farkı olunca fazladan bellek ile bu farkı kapatmaya çalışıyorlar gibi daha çok.
Haber: 8 GB bellekli Nvidia ve AMD ekran kartları satmıyor | DonanımHaber
5060 Ti’da 8 ve 16 GB arası satış farkı 16 GB lehine 16 kat, 9060 XT’te ise 30 kat.
eğer 3060 12 gb alırsam 1 sene kullanırım komple sistemi yükseltirim 4060 ti 16gb alırsam 2-3 sene kullanırım ama 4060 ti 16gb ya hemen bir 2k monitör almak lazım işlemci darboğaz yapıyor r5 2600x kullanıyorum
Ben 2600 varken 1660’tan 3060 Ti’a geçmiştim de o kadar büyük bir darboğaz vardı ki fps farkı çok azdı. 5600 takınca asıl farkı gördüm. Arada çok ama çok ciddi bir fark vardı. 2600 varken The Bus’ta 40’larda dolanan fps 60’ın üstüne çıkınca şok olmuştum. Forza’da yine yanılmıyorsam yüzde 30-35 fark olmuştu işlemci değişiminden. Sırf oyunlarda değil, mesela Visual Studio’da derleme yaparken de süre yarı yarıya düşmüştü. Çünkü Ryzen 1000 ve 2000’ler tek çekirdek performansında Intel’den oldukça geridelerdi. 3000 serisinde büyük bir atılım yapıldı bu konuda ve sorun büyük ölçüde çözüldü.
yani öyle de yapabilirim bendeki 2600x ı satıp 3600x alınabilir aslında
steamda değerlendirmeler yerel dillere göre ayrılacakmış her ülkede kendi değerlendirmeleri görünecekmiş gibi birşey okudum şimdi oyun geliştiricilere karşı türk oyuncuların eline bir koz geçmiş olur türkçe yoksa kafadan bütün oyunlara olumsuz değerlendirmeyi basarım
Ama bu olumsuz verilen yorumları sadece Türkiye’deki oyuncular görecek. Globalde etki yaratıp satışları düşürmeyecek. Yayıncılar hali hazırda ülkelere göre yorum dağılımını görüyordur zaten.
Türkçe yorumların yarısı dil desteği ile ilgili olduğundan yabancı yorumları okuyorum.
ben hali hazirda 3 dilde yorumlari okuyordum, aslinda oyun alirken steam degerlendirmesi alip almamami etkilemiyor,steamda onune gelen yorum yapabiliyor, forumlarda ise yazdiginiz her iyi veya kotu yorumun degerlendirmesi baskalari tarafindan yapildigi icin birseyler yazaken daha net yada cevabini verebileceginiz seyler yazmaniz gerekiyor. o nedenle forumlari takip ederim en kotusu demo yada korsan indirir oynarim ve ona gore alirim.
Tamamen katılıyorum. Forumlar çok değerli ortamlar bir kere. Her konuda araştırma yaparken mutlaka forumlara da bakılmalı diye düşünüyorum. Steam yorumları kötü olsa da beğendiğim oyun/içerik olabiliyor bunlardan biri mesela FH5 ralli macerası. Neyini kötülemişlerdi tam anlayamamıştım. Bana göre normaldi. Tersi de tabii ki olabiliyor ara sıra. İki yüzlülük de çok oluyor yorumlarda mesela bir oyunda optimizeden dolayı olumsuz yorumlar tavan yaparken daha kötü optimizeli oyunda optimizeye değinilmiyor bile. (Aslında çok tanıdık yapımlar, ikisi de otobüs sümülasyonu ) Hakkını verebilen çok az maalesef. Denemek çok önemli. İade imkanı da bu yüzden değerli. Korsan içerik de deneme amaçlı kullanılabilir, zaten insan orijinale alışınca korsan kullanası gelmiyor. Ek olarak, korsan içerik çıkaranlar veya paylaşanlar bile beğendiyseniz alın der genelde.
Demek istediğim oyunun nasıl olduğunu yorumlardan anlamak değil kastettiğim olay yapımcıların oyuna yapılan eleştirileri daha çok dikkate almasını sağlayabilir böylece zorunlu olarak farklı dillere göre oyunu çıkartmasını etkileyebilir
Bütün sporları ele geçiriyorlar.
kesinlikle 2 gün önce şu oldu Savvy Games Group var Arabistanlı oyun e-spor yatırım şirketi geçen ubisoft ile ortaklık imzalamış akabinde bu güncelleme geliyormuş
adamlar salak değil parayı betona gömmediler, Bae ve Arabistan’dakiler akıllı Araplar en azından kendi milleti refah içinde yaşıyor.
yeni dönemde arap yarımadasını ciddiye alacak şekilde yapılanmaya girildi. rockstar’ın adımları vs.
millet türkçe dilini beklerken çoğu yerde arapça varsayılan olmaya başlayacak. hem paraları hem kafaları var. kimse kendi ülkesini batırmıyor. birbirlerini yeseler de durum bu.
önceden de dubai’de yapıyorlar vs. denilse de durum artık öyle değil. elemanlar dünyanın her yerine gidebiliyor. uçakları dolduruyorlar, otelleri dolduruyorlar (buradakilere sıçsalarda ahahaha arapzondakiler domaldıkları ile kalıyor kazanılan hiçbir para hiçbir şeye değmeyecek malum yine yiyecek) .
elemanların her yerde her önemli yerde hisseleri, yatırımları, elemanları var. bizim zirzoplara yakalanmayasın yasal parayı öyle bir emcüklerler ki yok olur gidersin.