Bu arada ChatGPT’ye çok da itibar etmeyin güncel (Son altı ay falan) için. Yine de arama motorlarına bakın derim.
4o modelini kullanıyorum da, AMD B850 yonga setinin henüz çıkmadığını, RTX 5070 Ti’nin çıkmadığını ve tahminen 16 GB GDDR6X olacağını (Kart Şubat’ta çıktı ve 16 GB GDDR7), Akakçe’ye göre bugün en ucuz 1500 TL’ye satılan işlemci soğutucusunun 2025 (Muhtemelen 1 Ocak için ) fiyatı için 1100 TL olduğunu iddia etti ve 1500’e alma dedi hahaha.
Daha da garip olan şu ki 5070 Ti çıkmadı diyor fakat 5070 Ti modellerini karşılaştırabiliyor soğutma olarak ve dedikleri internetteki verilerle uyumlu.
Fakat web araması yapması veya kullanmasını istediğinizde iş değişiyor. Dünya çapındaki internet ağına (www) eriştiğini için doğru bilgi yüzdesi yukarı fırlıyor. İnternette yanlış bilgiye rastlama ihtimalini de göz önünde bulundurmak lazım.
Ya 100-120 dolar değişiyor aslında işleyen reklamdan para kazanan bi yer olsa ok ama maalesef hiçbir geliri yok. Bağış falan da kimse atmıyor. Projeye harcayacağım parayı buna vermek üzüyor.
Youtube ölü zaten
Kendi araştırmalarımı, karşılaştırmalarımı, analizlerimi kendim yapabilecek yetkinliğe sahibim. Tamamen yapay zekaya güvenip iş yapmam. Hatta hiç ihtiyaç bile duymuyorum.
Yapay zekaya güvenip iş yapılmaz zaten. Yapay zekayı bir asistan gibi kullanmak daha doğru. Yapılan işi kolaylaştırmak ya da daha karmaşık işler yapabilmek adına ihtiyaç duyulan bir yardımcı dibi.
Yapay zekanın asıl sihri zamandan tasarruf sağlaması bence. Özellikle görsel oluşturma kısmında ve arama motorlarının saçmaladığı zamanlarda. Güven konusunda ne çok iyi ne de kötü. Komple değil, konuya göre değişiyor doğruluk meselesi. Nasıl öğrendiyse öyle zaten. Bir de beni asıl şaşırtan insanların çoğundan daha düzgün cümleler kurması. En azından de/da yazımı doğru.
karışık veriyi tablo yapmak ve fotoğraf oluşturmak dışında bir işe yaradığı yok, fotoğraf arama google görseller kadar iyi değil, açık uçlu sorularda bütün seçenekler onun için doğru, kötü dediği bir şeye o kadar kötü değil derseniz anında taraf değiştiriyor, google ile devam, kullanıcı deneyimi ile araştırmak iyidir soruyu aratıp reddit ve donanımhaber’den bakıyorum.
kod yazarken her bir fonksiyonun ne iş yapacağını, fonksiyonlar arası mimariyi biliyorsan aha şunlar input aha şunlar output içerde ne yap et benim işimi gör bunu böyle bağla diyince de çok güzel çalışıyor. mühendislik kısmını sen yapıcaksın sanki yanında yazılımcı çalıştırıyormuş gibi…
Hiçbir gelişme, dedikodu olmadığı halde hortlatılan başlıklardan biri. Arada oluyor böyle Ekşi’de. İki gün önce de yine yok yere (yani zam vs. yok) YouTube premiuma para ödeme başlığı hortlamıştı.
şu ekşi sözlük kadar kolpa yer yok, muhaliflerin goygoy sitesi, islamcıların eline düştükten sonra iyice battı, ajansların ve mavi tikli hesapların rage bait başlıkları ile dolu.