Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

Selam millet.
Steam hesabımdaki bakiyeyi nakite çevirmek istiyorum, sanırım cs:go valorant gibi oyunların skinlerini çeşitli sitelerde satarak yapılabiliyormuş. Bildiğiniz güvenilir bir site var mıdır?

1 Beğeni

Normal tren yerine t1 tramvay hattındaki araçların kullanıldığı bir çeşit hatta dönüştürülse?
Eğim konusunda bahsettiğiniz yeri biliyorum, Gülhane durağı civarlarında o tramvaylar da benzer bir eğimi tırmanıyordu sanırım. Eğime bakıp geldim şimdi. Sefaköy çok daha dik. Bojilerdeki teker sayısı arttırılarak temas yüzeyi çoğaltılsa yine de yokuşta sorun oluşturur mu bilemedim, yanlışım varsa düzeltiniz.

1 Beğeni

Ben Gamesatis da steam hesabı satmıştım. Sistem güzel 200 liraya sattım hesabıma 178 tl geçti, komisyonları araştırın satmadan önce.

1 Beğeni

Google earth’ten kabaca şöyle bi baktım, Gülhane yokuşu en fazla %5 diyebiliriz ki bu normal şekilde çalışan trenlerin (veya tramvayların) maksimum çıkabileceği eğim olan %7’nin altında, lastik tekerleklilerin sınırı ise zorlama bir mühendislik yapılmadığı takdirde %13 olarak kabul ediliyor. Bir de yağmuru kışı filan var bu işin, yol üzerinde oynama yapmadan klasik çelik tekerlekler büyük risk.

Sefaköy rampasında yaptığım birkaç hesaplamada bu oranlar yer yer değişiyor, tabi bayağı kaba hesaplar bunlar sonuçta muhabbet ediyoruz burda makale yazmıyoruz. Havalimanının hemen üstündeki yer %7,7, Küçükçekmeceye iniş %6,7, Haliç rampası (Mecidiyeköye doğru) %6,4, Çamlıca rampası %5 yer yer %6’lara çıkıyor. Kritik yerler ya tam sınırda ya da üstünde kalıyor.

İlla çelik tekerlekli trenler kullanılacaksa aklıma gelen tek yöntem E5’in orta refüjüne hat boyunca viyadük yapmak. Eğimi %6’nın üzerine çıkarmayacak şekilde viyadüğün yerden yüksekliği yol boyunca değişebilir. Hem de ortada artık sadece viyadüğün kolonları olacağı için vakti zamanında metrobüs yolu yapılırken E5’ten çalınan 1 emniyet şeridi geri yapılabilir ve şerit genişliği tekrardan normal seviyeye artırılabilir (tırlar 1 şeride zor sığıyor şu haliyle).

1 Beğeni

Viyadük yerine mevcut rampaların eğiminin azaltılması için üzerlerine bir parça beton atılması daha mantıklı olabilir gibi. Gerçi yine dediğiniz gibi sınırlarda kalır.

4K ETS 2 Road to Black Sea DLC

7 Beğeni

wtf

3 Beğeni

Adam haklı.

Düşene bir tekme de telekomdan…

o lübnanlının ettirdiği zarar ödenecek!

3 evetle uğurluyoruz

TurkNet’i yerden yere vurdular iki kez zam yaptı diye. Ona rağmen TT’dan ucuz. 2023’e kadar sabit fiyat garantisiyle abone olanlar çok daha ucuz. Üstüne referans indirimi. :yum:

1 Beğeni

reklamları dinlediniz

1 Beğeni

Mega Man 5 yayını yapmıştım orada Youtube’a yükledim ama oyunu güç bela bitirip Youtube’a yüklemesi de 2-3 saat falan aldı. Bir de kanalımı büyütmeye çalışıyorken…

benim için şuanlık bir sıkıntı yok daha 1,5 senem var zam yapamazlar

1 Beğeni

40 dk boyunca izledik, en azından aracın bitmiş halini görseydik. Her zaman aynısını yapıyor. Sanki dizi izliyoruz.

Çok ilerleme var önceki sezon çizgiler yerinde değildi. Kaporta konusu çok ustalık ve zaman gerektiren bir konu. Hem proje bu, aracın daha çok eksiği var. Olur o kadar :slight_smile:

1 Beğeni