Cafe Simülasyon - Sohbet, Muhabbet, Geyik, Gündem

Marmara soğuktur hocam silin boşverin :grin::grin:
https://www.google.com/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/silivri-cezaevinin-yeni-ismi-marmara-42132499

Para birimi ve Ülke aynı. Ne yapsalardı “Papua Yeni Gine Kinası” (5.20₺) ile mi karşılaştırma yapsalardı ? :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

“uga buga” şeklinde olan karşılaştırmalara devam edin o zaman, ne diyeyim. Size müstahak bu yönetim.

1 Beğeni

Ne diyeyim ki…
Sen ben yok, aynı gemideyiz.
Bunları anladığınızda iş işten geçmiş,“uga buga” lardan farkın kalmayacak.

1 Beğeni

Bu karşılaştırmalar çok boş değil mi?

Demekteki sebebim
o zaman asgari ücretin x, şimdiki asgari ücretin y olması idi.
Ben fotoğrafda Bugün için aynı aracı koyup artık 800.000 ₺ fiyatı var diye karşılaştırma yapıldığı zaman bu görselin mantıklı olacağını düşünüyorum.

Bu görsele göre bende derim ki sana

2015 asgari ücret 1000 - 55000/1000/12 = 4.5 yıl çalışacaktın
2022 asgari ücret 5500 - 57200/5500 = 10 ay çalışacaksın

Tabi forum hemen nedenini anlamaya çalışmadan agu bugu demeye başladı

Sosyal medyada etkileşim almak için yapılmış ucuz numaraların bir örneği.

Görseldeki karşılaştırmanın nedeni veya amacı bu değil ki, zaman içinde değişen paranın, alım gücünü göstermiş.

Evet o zaman ki asgari ücret bugüne göre düşüktü, ama olay yüksek veya düşük olması değil. O paranın alım gücüdür, neler alabildiğindir.

O zaman ki asgari ücret ile 4,5 yıl çalışıp 0 araba alınabiliyormuş. Şimdi ise 4,5 yıl çalışıp hangi 0 arabayı alabilirsin?

Arabadan sonra telefona gelelim;

2015 te Apple en son İphone 6s Plus çıkarmış 11.ayda, telefonun fiyatı 4.3000 TL. 4 Ayda alırsın.
Şimdi ki en son İphone modeli için 10-11 ay çalışacaksın yemeden içmeden.

Bu tarz karşılaştırmalara “uga buga”, “çok boş” demeden önce anlamak, geçmişe birazcık bakmak, farkı görmek yeter. :upside_down_face:

4 Beğeni

o zaman da akp vardı herkes iltifat ediyordu şimdi de var sıçıp batırıldı diye sessiz sessiz takılınıyor :smiley: yemezler

3 Beğeni

Maalesef yaralanmalı metrobüs kazası meydana geldi. Kazayı yapan Otokar marka metrobüsler kafa kafaya çarpıştı.

1 Beğeni

müthiş

3 Beğeni

İçinizden geçip te söyleyemedikleriniz varsa, bana gönderin ben yazarım. Biraz uzaktayım, beni çağıramazlar. :blush:

Gerçi bu platformu tehlikeye atmış olmayalım o zaman da. :grimacing:

1 Beğeni

fetö üzerinden sövdüğün sürece sıkıntı yok

2 Beğeni

Kaza yapan araçlardan birinin sefer detaylarını arac.iett.gov.tr sitesinden sorgulayınca maalesef soru işaretleri içeren sonuçlara ulaştım. Şoförler yeterince dinlendirilmediği için dikkatleri dağılabilir ve yorulabilirler. Zaten dinlenme süreleri veya sefer süreleri güzel ayarlanmayabiliyor. Bunun en önemli örneğini 146 hattında görebilirsiniz. Hat oldukça uzun ve ring olduğundan gidiş geliş süresi 4 saati geçebiliyor. Yasal olarak kullanım sınırı aralıksız 4,5 saat zaten.

Kaza yapan otobüslerin henüz yeni alınmış olması da üzücü. Ancak cana geleceğine mala gelsin derler. Kazadan etkilenen herkese geçmiş olsun. Yapılması gereken sorumluların en ağır cezayı almalarını sağlamak ve bundan ders çıkarmak. Ayrıca umarım bir an önce metro gelir de şu uyduruk metrobüs hattından kurtuluruz veya en azından yoğunluğu azalır. Ne kazası bitiyor ne maliyeti. Konfor desen zaten yok. Otobüsler Diesel motorlu olduğundan çevreye zararı da çok.

1 Beğeni

vallah istanbulda araba sürmek bile yoruyorken otobüs…

Keşke metrobüs değilde images
Konya’daki gibi tramvay yapsaydı malum parti .

Gösterilen hat yeni yapılmasına rağmen o yoldaki trafiği büyük şekilde tehlikeye sokuyor çift şeritli araç yoluna entegre şekilde yapılan tramvay hattı üstüne dolmuş hatlarıda eklenince kazaya davetiye çıkarıyor resmen bide fotoğrafın çekildiği mevlana meydanının genişletilmeside bu trafiğin aksatılmasında en önemli etken aslında daha düzgün ve modern şehir planlamasıyla bu sorunlarımız ortadan kalkabilir fakat bazı nedenlerden dolayı (hepimizin yakındığı şeyler) bu modernlik yada düzenlilik gözardı ediliyor kısa süre içinde ulaşımımızı düzeltmeleri dileğiyle

Bahsi geçen çift şeritli yol

Ülke bug’ını bulmuş :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 noktalı emniyet kemeri 1959’da Volvo tarafından icat edildi.

2 Beğeni

çarşıya çıktım ne muhabbet dönmüş diye bakayım dedim her şey halen aynı, albayı dövüp sınırsız askerlik yapasım var, içerde yiyip içip yatıyoruz, fatura, yemek vs derdi yok, etsci olarak lojistik taburundayım.

6 Beğeni

Şunu belirtmek isterim ki. TSK’yı böyle bilmezdim. Askerliğimi Kıbrıs’ ta 49. P.A. Komutanlığı’ nda yaptım. Her şey tamamen menfaat üzerine kurulu. Alay Komutanı bile rütbesine güveniyor. Normal sivilken dahi davranışları, Askeriye sınırları dışında ki tavırları hep aynı. Üstten bakmalar, tehditler. Sadece kapının önüne çıkıp sigara içtiği için Üsteğmen’i çarptığını hatırlıyorum.

Metrobüs güzergahı üzerinde normal trenlerin tırmanabileceği maksimum eğimden daha dik yerler var (örn. sefaköy). Bu yüzden lastik tekerlekli özel trenler için hat dönüştürülmeli, özel raylar döşenmeli. Sistem zaten Paris başta olmak üzere birçok şehirde kullanılıyor.

Ayrıca köprü geçişi nasıl olacak o tam bir muamma…

İlgili video: https://youtu.be/0TKl9XtaQXI

2 Beğeni